Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η κάθοδος των επικυρίαρχων δανειστών με την Τροϊκή απόβαση κορυφής στην Αθήνα - Aναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης


Συνάντηση κορυφής ή καλύτερα νέας επικυρίαρχης πολιτικής, στην Αθήνα µε τη συµµετοχή των επικεφαλής των τριών δανειστών της Ελλάδας, δηλαδή  Όλι Ρεν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντομινίκ Στρος-Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ζαν-Κλοντ Τρισέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα βρεθούν στην Ελλάδα εντός του Μαϊου, προκειμένου να επιδιώξουν την πολιτική συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων, για τις "αναγκαίες" αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο, όπως συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στην Πορτογαλία, με τη συμφωνία Σόκρατες και Κοέλιο. µελετά να στήσει η τρόικα προκειμένου να επιτευχθεί νέα πολιτική συµφωνία για ένα πολύ αυστηρό οικονοµικό πρόγραμμα δηµοσιονοµικής προσαρµογής και διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα τα «Νέα» προσθέτουν ότι στόχος της επίσκεψης των «τριών», είναι η αναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης, που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, αναφορικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου.
Ως συνήθως παρατηρούμε ότι η Κυβέρνηση GAP δηλώνει άγνοια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το δημοσίευμα ωστόσο επικαλείται πηγές των Βρυξελλών,  καθώς επίσης και τη σύνταξη non-paper, το οποίο θα επανατοποθετεί τους όρους του οικονομικού προγράμματος, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Φαίνεται λοιπόν και είναι μάλλον ολοφάνερο ότι η ταύτιση στην υποτέλεια των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, υπεύθυνων για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, είναι αναμφισβήτητη, όπως το ίδιο και χειρότερη είναι η έλλειψη αντίδρασης και η εκφορά πολιτικού λόγου, από τα μικρότερα κόμματα και κυρίως από την αριστερά... μία τραγική διαπίστωση.
Οι διασπάσεις - αποστασίες, που έγιναν από την Μπακογιάννη και τον Κουβέλη, θεωρήθηκαν ως οι αναγκαίες εφεδρείες των ποσοστών που ίσως να χρειαστούν για την απόλυτη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, από την κοινοβουλευτική δικτατορία του GAP, για την πλήρη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στην τρόικα.
Οι δανειστές θα πάρουν τα χρήματα, μέχρι το τελευταίο cent που έχουν συμφωνηθεί. ...

Με τις παρούσες συνθήκες. με έναν λαό τρομοκρατημένο στο περιθώριο των εξελίξεων, χωρίς κανένας μας να γνωρίζει, "πόσα" χρωστάει, "που" τα χρωστάει, "πως" τα χρωστάει, "ποιος" είναι υπεύθυνος που τα χρωστάει, "πότε" η χώρα μας θα βγει από αυτή τη "θηλιά" της "Λερναίας Ύδρας" με τα ατέρμονα κεφάλια της διαπλοκής και της εθνικής μειοδοσίας κάποιων επίορκων πολιτικών που παραμένουν και μάλιστα επιμένουν ότι οι ίδιοι θα μας σώσουν από την ολική καταστροφή.    
Η νέα κάθοδος της τροικανής λαίλαπας θα είναι γεγονός, ακόμη και εάν ο Πεταλωτής μας ξεφουρνίσει νέα ψέμματα και διαψεύσεις.
Βέβαια, το εάν τελικά η φυσική τους παρουσία διαψευστεί ή τελικά επιβεβαιωθεί, ούτε αυτό σημαίνει κάτι, όταν οι γραμμές των όρων και των αντιλαϊκών μέτρων τους τα περνάνε τηλεφωνικά ή με τους γνωστούς κλητήρες που μας αποστέλλουν σε μόνιμη βάση.
Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει στη πιο κρίσιμη φάση.
Η εκ των υστέρων, προδοτική και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση ενυπόθηκη αποδοχή του χρέους, από την υπό κατοχή (κυβέρνηση  του GAP μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων και δεσμεύει με οικονομική σκλαβιά και τις επόμενες γενιές που καθε άλλο είχε το ηθικό δικαίωμα να το πράξει.
Θα δούμε σε λίγες μέρες, μετά τις ενδεχόμενες επισκέψεις της τρόικας, τι θα προβλέπει επί της ουσίας ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο αναπόφευκτα θα προκύψει μετά από επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σημερινής δανειακής σύμβασης.
Εμείς από εδώ θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καλόπιστους αναγνώστες μας και θα προσπαθούμε συνεχώς να τους ενημερώνουμε για τις εξελίξεις, αναδημοσιεύοντας ή ασκώντας κριτική σε όλα αυτά αυτά που τα διαπλεκόμενα γκεμπελίστικα ΜΜΕ μας αποκρύπτουν,  ή μας  ωραιοποιούν καταστάσεις και πολλές φορές μας παραπληροφορούν.

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.