Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τι παθαίνουμε ως Ομογένεια με τους ελλαδέμπορους ( ''Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων'' - Samuel Johnson)

Οι ''σούπερ πατριώτες'' της Επιτροπής Εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας 
του ''γκέττο'' μας στην Αστόρια, Νέας Υόρκης και τα...''μιάσματα''
Ευτυχώς παραιτήθηκαν και έτσι θα ησυχάσει η Ομογένεια και η Οργάνωση

Γιά πολλά χρόνια, ειδικά μετά τα μέσα της δεκαετίας του '90,  η Ομογένεια στις ΗΠΑ και οι Οργανώσεις της, αναρωτιόντουσαν αν η υποτιθέμενη ''μεγάλη'' Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, έχει ''Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων''. Σπάνια επενέβαινε γιά ζητήματα εθνικά και αν αυτό γινόταν, η αιτία ήταν η πίεση άλλων Οργανώσεων, Ομοσπονδιών και πανΕνώσεων. Με νοοτροπία ''γκέττο'' και στο ''γκέττο'' μας της Αστόριας, η Επιτροπή εμφανιζόταν μόνο στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάτταν, γιά τις εθνικιστικές κορώνες της, που δημιουργούσαν προβλήματα στην Ομογένεια και στους επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικούς. Η περίπτωση με την επίσκεψη του Απ. Κακλαμάνη ως πρόεδρου της Βουλής, χρόνια πριν, το πιστοποιεί. Μην ξεχνάμε, ίσαμε πέρισυ και τις εθνικιστικές άτοπες ''κορώνες'' των παρουσιαστών-ομιλητών στην... παρέλαση, γνωστών ακροδεξιών στην Ομοσπονδία, κ. Δημητρίου και Τραχανή (δεν είναι τώρα στο Συμβούλιο ο κ. Τραχανής).

Επειδή η Ομογένεια έχει και μνήμη και κρίση, τους προκαλούμε δημόσια να μας πουν ΠΟΤΕ η -ουσιαστικά ανύπαρκτη- ''Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων'' της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, βγήκε από το ''γκέττο'' και ΠΟΤΕ συμμετείχε, μαζί με τις υπόλοιπες Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ, σε κινητοποιήσεις του Ελληνισμού γιά τα εθνικά μας ζητήματα, τα τελευταία 15 χρόνια.
'Η να θυμίσουμε την δήλωση, πριν μιά οκταετία, του σημερινού α' αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας και τότε υπεύθυνου της ''Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων'' σε απολογισμό του, ότι ''δεν κάναμε τίποτα ως Επιτροπή, αφού τα εθνικά μας θέματα έχουν λυθεί'';

Εφέτος, η Επιτροπή, επέμενε να τεθεί και το ζήτημα της ''Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης'' (ΑΟΖ) ως σύνθημα στην παρέλαση. 'Ενα ευαίσθητο εθνικά ζήτημα, που δεν μπορεί, έτσι αβίαστα, να γίνεται ''μέσο'' γιά την εκτόνωση του κάθε ελλαδέμπορου, εθνικιστή ή ακροδεξιού. Ούτε να γίνεται εργαλείο τυχοδιωκτών, γιά την προώθηση των επιδιώξεων και συμφερόντων τους στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, όπου οι βασιλοχουντικοί αι οι τυχοδιώκτες θέλουν να έχουν ισόβια το ''πάνω χέρι'' (και στις απάτες- αρπαχτές, όπως με το ''συνέδριο-μαϊμού'').
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, σωστά πράττοντας, δεν το επέτρεψε. Και παρέμεινε το σύνθημα γιά την τουριστική προβολή της Ελλάδας. Η απόφασή της, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άρεσε στα μέλη της Επιτροπής, που νομίζουν ότι έχουν...δικαίωμα ''να κάνουν του κεφαλιού τους'' και έτσι βρήκαν αφορμή να δημιουργήσουν προβλήματα, γιά να εντείνουν τον εμφύλιο σπαραγμό στην Οργάνωση, χρησιμοποιούμενοι από γνωστούς τυχοδιώκτες, που βλέπουν τις ομογενειακές Οργανώσεις ως τόπο εκτόνωσης ή ''αρπαχτής''. Αυτό φαίνεται καθαρά και από το γεγονός ότι οι της Επιτροπής, χρησιμοποιούμενοι από άτομα που θέλουν ''ανωμαλία'' στην Οργάνωση και στην Ομογένεια, γιά την προώθηση της κερδοσκοπικής (ή μη) ''ατζέντας'' τους, επιτέθηκαν πάλι και μόνο στον πρόεδρο και στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας (μόνιμος στόχος τους, με λάσπες, ψευτιές ή μη), λες και αυτοί οι δύο είναι η...Ομοσπονδία. Γεγονός, που πιστοποιεί ότι οι τυχοδιώκτες, εθνικιστές, ακροδεξιοί, βασιλοχουντικοί και μη, στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, ''δεν βάζουν μυαλό'' και δημιουργούν συνέχεια προβλήματα και εντάσεις, γιά να ''είναι στα πράγματα'', ως ''ισόβιοι'' παράγοντες, άσχετα αν εκπροσωπούν, οι περισσότεροι, συλλόγους-μαϊμούδες.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Η. Τσεκερίδης, στην πανομογενειακή της 31ης Μαρτίου 2011 -και πολύ καλά έκανε- είπε το αυτονόητο: Η Ελλάδα δεν μπορεί να καθιερώσει την ΑΟΖ (βασικά εξαιτίας Καστελόριζου), επειδή ο κίνδυνος επίθεσης της Τουρκίας είναι υπαρκτός, σε μιά εποχή που η πατρίδα μας είναι πολύ αδύναμη και (ανεπίσημα) χρεοκοπημένη.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι πάντα τα εθνικά ζητήματα ήταν αντικείμενο γιά εθνικιστικές κορώνες, που οδήγησαν και σε καταστροφές. Μην ξεχνάμε και την σοφή φράση του Samuel Johnson: ''Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων''.

Είναι δικαίωμα του κάθε Ομογενή να έχει τα πιστεύω του, αρέσουν ή δεν αρέσουν στους υπόλοιπους. Αρκεί να μην ξεχνά την αρχή της Δημοκρατίας και στα συλλογικά όργανα: Η πλειοψηφία αποφασίζει, άσχετα αν καμιά φορά κάνει και λάθη, μικρά ή μεγάλα.
Και το ερώτημα: Οι υπόλοιποι Ομογενείς είναι λιγότερο πατριώτες, από τους ολίγους εθνικιστές, ''σούπερ πατριώτες'' -ουσιαστικά ανεύθυνους πατριδοκάπηλους- της Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που εκτονώνονται στην Οργάνωση με συνθήματα και ''κορώνες'' γιά εντυπωσιασμό; Και που ήταν τόσο χρόνια η Επιτροπή, όταν οι Οργανώσεις της Ομογένειας, εκτός ''γκέττο'', αγωνίζονταν γιά την προώθηση των εθνικών ζητημάτων της Ελλάδας;
Τελικά, καλά έκαναν και παραιτήθηκαν (περισσότερο γιά δημιουργία εντυπώσεων και παρέμβαση υπέρ της ακροδεξιάς μειοψηφίας στο Συμβούλιο, στον εμφύλιο σπαραγμό στην Οργάνωση). Tο Διοικητικό Συμβούλιο επιβάλεται να κάνει δεκτή την παραίτησή τους, γιά να ησυχάσει η Ομογένεια βασικά, από άτομα που βάζουν τα προσωπικά τους πιστεύω και τις επιδιώξεις τους, υπεράνω στου συνόλου, νομίζοντας ότι είναι ΟΙ πατριώτες και οι υπόλοιποι Ομογενείς, τα...''μιάσματα''.

H ανακοίνωση της Επιτροπής (με πρόεδρο τον κ. Παυλάκο και μέλη τους: Δρ. Γιώργο Τσιούλια, Νίκο Σταματάκη, Χριστίνα Κωστάκη, Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο και Σταύρο Ζιώγκα), όπως μας δόθηκε από μέλος της (9 Απρ. '11), αναφέρει:
(Σημ.: Την επιστολή παραίτησης δεν έχουν υπογράψει οι δύο από τους έξι, ενώ άλλοι δύο δεν είναι εκλεγμένοι ως μέλη στην Επιτροπή...)
H ανακοίνωση:
«Η Eπιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, σε συνεδρίασή της στις 6 Απριλίου 2011, αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή της, για τους παρακάτω λόγους:
 1.  Λόγω της πλήρους έλλειψης συνεργασίας με τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ.κ. Η. Τσεκερίδη και Π. Γαλάτουλα στο ζήτημα της πρόσκλησης ως τελετάρχη στη φετινή παρέλαση του καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη. Οι συνεχείς καθυστερήσεις και υπαναχωρήσεις καθώς και η συμπεριφορά των ανωτέρω στο ζήτημα αυτό υπονόμευσαν κατά σοβαρότατο τρόπο το έργο και την λειτουργία της επιτροπής μας.
 2.  Λόγω της παντελούς απουσίας των εθνικών θεμάτων μας από την φετινή μας παρέλαση ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. Παρά τις συνεχείς εισηγήσεις και προτροπές της Eπιτροπής μας και του προέδρου της κ. Θ. Παυλάκου, ο κ. Τσεκερίδης και η ηγεσία της Ομοσπονδίας αποφάσισαν χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση να αποκλείσουν την προβολή των εθνικών μας θεμάτων από την παρέλαση και δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα προβάλλουν ούτε και στο σχετικό αφιερωματικό λεύκωμα που εκδίδεται ετησίως με την ευκαιρία του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
 3.  Λόγω του ατοπήματος του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Τσεκερίδη στην τελευταία πανομογενειακή Συνέλευση της 31ης Μαρτίου 2011. Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Τσεκερίδης απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις του κ. Παυλάκου για το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και θέλοντας να εξηγήσει γιατί απέκλεισε την προβολή του μεγάλου αυτού εθνικού θέματος στην παρέλαση, υπερέβη τα θεσμικά όρια και προσβάλλοντας την Ομογένεια και τον Ελληνισμό αναφέρθηκε σε διπλωματικούς κύκλους που του διεμήνυσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση διστάζει στο θέμα αυτό, επειδή φοβάται στρατιωτικά την Τουρκία.  Είναι ομόφωνη άποψή μας ότι ο κ. Τσεκερίδης υπερέβη τα θεσμικά όρια: Oι ηγέτες των ομογενειακών θεσμών δεν μπορούν να λαμβάνουν υποδείξεις από οποιοδήποτε -και μάλιστα από κυβερνητικούς υπαλλήλους οποιασδήποτε χώρας- αλλά οφείλουν να εφαρμόζουν μόνο την βούληση των μελών των οργανισμών τους και των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων τους.
Οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο Ελληνισμός απαιτούν πυγμή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από τις υπεύθυνες ηγεσίες και όχι επιπόλαιες εξωθεσμικές κινήσεις στερούμενες διαφάνειας και δημοκρατικότητας.».


(''Κ", kalami.net l8 Απρ. '11)-  Kαι η διαφορετική άποψη πάντα δεκτή 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.