Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο πρωθυπουργός έδρασε βάσει σχεδίου στο θέμα του ΔΝΤ, δηλώνει και ο Αλ.Τσίπρας (Πυρά και από το βήμα της Βουλής)

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην υπόθεση του ΔΝΤ εξαπέλυσε από τη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Γ.Παπανδρέου δεν είναι ο καλός άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει σωστά, αλλά έδρασε βάσει σχεδίου και μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στην τρόικα και το ΔΝΤ.

» Τη δουλειά των Αμερικανών έκανε, που ήθελαν να πατήσουν πόδι στην ΕΕ και να καθορίζουν την οικονομική προοπτική των χωρών της ευρωζώνης» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, για να καταλήξει:

«Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους και δεν καταθέτουμε θεωρίες συνωμοσίας -γιατί πλέον μιλούν και πρωταγωνιστές αυτού του δράματος».

Κατηγορίες περί «εξαπάτησης» των πολιτών εκ μέρους του Γ.Παπανδρέου διατύπωσαν επίσης η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ (Σπ. Χαλβατζής), διαπίστωσε πως «σήμερα πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα, αλλά το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόσον ο υφυπουργός των Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, αντέταξαν πως ουδέποτε η παρούσα κυβέρνηση απέκρυψε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, καθώς οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Στρος Καν είχαν δημοσιοποιηθεί και είχε ανακοινωθεί πως εξετάζονταν οι προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ σε επίπεδο τεχνογνωσίας. ...

«Δεν περιμέναμε τον Στρος Καν, ούτε τηλεοπτική εκπομπή να μας τα πει. Χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, η χώρα κατάφερε να εξασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση» ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ πως «χύνει νερό στο μύλο της Δεξιάς».

Από πλευράς του, ο Χρ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αιτιάσεις του Α. Τσίπρα: «Τι μας λέει, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κεφαλογιάννης και τα άλλα κόμματα; Πως δεν φτάνει που η Ελλάδα ήταν σε άθλια χάλια -που δεν κατανοώ γιατί να το κρύβει ο κ. Τσίπρας- αλλά ότι έπρεπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να μην εξαντλήσουν τις δυνατότητες να υπερασπίσουν το συμφέρον της χώρας. Μήπως πρέπει να θυμηθούμε σε τι κατάσταση βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή, το 'the party is over' από τα πλέον επίσημα χείλη;».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημ.Παπαδημούλης υπήρξε η υπενθύμιση ότι υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε ταχθεί και ο Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος σήμερα, σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, «δείχνει να έχει μετανοιώσει -και η στάση του σηματοδοτεί την αποτυχία του μνημονιακού μπλοκ».

Από πλευράς του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε πως δεν υπάρχει μεταβολή των θέσεων του κόμματός του και πως στήριξε το Μνημόνιο ως το μικρότερο κακό, από λόγους πατριωτισμού.

«Όταν, όμως, εμείς είχαμε προτείνει την προσφυγή στο ΔΝΤ, τα επιτόκια ήταν στο 2,5% και όχι στο 7% που ήταν μετά» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αναφορά και στην πυρπόληση της Marfin

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin με αποτέλεσμα «το στυγερό γεγονός, τη δολοφονία τριών εργαζομένων της».

Η ενέργεια αυτή έβλαψε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τους αγώνες των εργαζομένων, «γιατί οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές -και η λαοθάλασσα θα έπνιγε τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που θα κάνατε στις 6 Μάη», σημείωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας, ο κ. ΚΛαρατζαφέρης είπε ότι άκουσε με το καλό αυτί την τοποθέτηση.

«Αν, όμως, κάποιος διοργανώνει επί χρήμασι το παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας, δεν φταίει μόνον αυτός που πυροβόλησε, αλλά κι αυτός που διοργάνωσε το παιχνίδι» κατέληξε. (Ta NEA)


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.