Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η ''κραταιά'' Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Ο ''οργανωμένος Ελληνισμός'' στις ΗΠΑ, ουσιαστικά έχει διαλυθεί... 

Τώρα, στο ''κύκνειο άσμα'' του, τ' απομεινάρια των μόνιμων γερασμένων προεδροπαραγόντων, αφηνιασμένων ψώνιων και μη, που τον απαξίωσαν, κράτησαν τους νέους μακριά και τον διάλυσαν, αλληλοεξοντώνονται.
Η βασική αιτία της διάλυσης: Ποσοστό 80% των προεδροπαραγόντων που ασχολούνται με Οργανώσεις, είναι -μόνιμοι- σε αυτές, γιά 15-20 χρόνια. 
Αν και θεωρείται ''μεγάλη Οργάνωση'', ΔΕΝ έχει να επιδείξει έργο, ειδικά τα τελευταία 50 χρόνια. 

Η Οργάνωση με τους ισόβιους-μόνιμους αντιπρόσωπους συλλόγων-μελών, τις παρατάξεις και την διαχρονική έλλειψη ικανής ηγεσίας. - Από τους δημιουργούς του χτες, στους... καταστροφείς του σήμερα. Aπό τους χουντοβασιλικούς του χτες, στους... χουντοβασιλικούς του σήμερα. 
- Ως Οργάνωση, ζει ακόμα από το οικονομικό κέρδος της...παρέλασης γιά την 25η Μαρτίου και την ενοικίαση αιθουσών της γιά χοροεσπερίδες. 
- Αντί το κτίριό της στην Αστόρια να είναι χώρος συγκέντρωσης Ομογενών (ειδικά νέων), κατάντησε...κακόφημος, που τους κρατά μακριά. 
- H επιταγή της Βουλής των Ελλήνων (2002), που εξαργυρώθηκε από... άτομο και μέρος της μόνο κατατέθηκε στο ταμείο της Οργάνωσης. Mιά σειρά άρθρων (με έμφαση στην τελευταία δεκαετία) βασισμένων σε γεγονότα, γιά την Οργάνωση στο γκέττο μας, στην Αστόρια. 

Ομογενείς έβαλαν στόχο την συλλογή χρημάτων γιά την αγορά οικόπεδου και το χτίσμο κτίριου, γιά την στέγαση του γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στην Κομητεία Πινέλλας, στην δυτ. Φλόριδα. Τώρα, το ''ηλικίας'' 4 χρόνων γεν. προξενείο, στεγάζεται στην Τάμπα (με ενοίκιο). Το οικόπεδο και το κτίριο (μαζί με την προξενική κατοικία και τους χώρους εκδηλώσεων), θα το δωρήσουν στο ελληνικό κράτος (χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα να το πωλήσει στο μέλλον), ως συνεισφορά στην δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα.

Ζήτημα ψήφου στους Απόδημους:
Σύντομα η τελεσίδικη απόφαση του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εκδώσει σύντομα την τελεσίδικη απόφασή του, γιά καταδίκη ή μη της Ελλάδος, σχετικά με την επί 30 χρόνια αδυναμία των ελληνικών Αρχών να επιτρέψουν στους Έλληνες απόδημους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
Η Ολομέλεια του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εξέτασε στις 4 Μαίου 2011, σε δημόσια ακρόαση, την υπόθεση της προσφυγής δύο Ελλήνων, μόνιμων κάτοικων Στρασβούργου, που είναι ανώτατοι υπάλληλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η προσφυγή των Νικόλαου Σιταρόπουλου και Χρήστου Γιακουμόπουλου, υποβλήθηκε στο Δικαστήριο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007.
Εκδικάζοντας την προσφυγή τους, στις 8 Ιουλίου 2010, το Δικαστήριο είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση γιά την Ελλάδα, κρίνοντας ότι η έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από 'Ελληνες στο εξωτερικό, είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ότι, εξαιτίας αυτής της έλλειψης, παραβιάζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές. Είχε, μάλιστα, επιδικάσει και αποζημίωση 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Στις 22 Νοεμβρίου του 2010 και ύστερα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε δημόσια ακρόαση, στις 4 Μαίου '11.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.