Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου: Ο Βωμός των Δώδεκα θεών και του Ελέους


Ο ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ

            Το Νέο ΙΝΚΑ αποφάσισε να παρέμβει αυτοτελώς στην αίτηση προσωρινής διαταγής πολιτών και του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας με αίτημα και σκοπό την μη επίχωση του “Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους”.  
            Η έκδοση της απόφασης σήμερα 2/5/2011, με την οποία απαγορεύεται κάθε μεταβολή στην πραγματική κατάσταση μέχρι την 2/8/2011 (ημέρα συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων) ήλθε να δικαιώσει τις θέσεις μας αλλά κυρίως την στάση των πολιτών που θέλουν και επιδιώκουν μια νέα Ελλάδα, που θα αποκοπεί από την βαρβαρότητα και θα προχωρήσει  στην δημιουργία μιας νέας κοινωνίας και μιας νέας χώρας.
ΓΙΑΤΙ ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
            Πληροφορηθήκαμε ότι όλες οι ενέργειες και αποφάσεις των κρατικών φορέων είχαν ως μοναδική αιτιολογία τους, τα “συμφέροντα των καταναλωτών”, των μεταφερόμενων προσώπων.
Για εμάς είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πολιτιστικά εγκλήματα στην ιστορικότερη περιοχή της Ευρώπης, στην αρχαία αγορά των Αθηνών, στο όνομα της μεταφοράς των καταναλωτών. Ως φορέας γνήσιας έκφρασης της θέλησης των καταναλωτών δηλώσαμε και δηλώνουμε πως δεν είμαστε εμπορεύματα προς μεταφορά και υποκείμενα προς εκμετάλλευση. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και μας ενδιαφέρει άμεσα η μεταφορά μας να μην γίνεται με τρόπους και μέσα που προσβάλλουν και καταστρέφουν την τεράστια πολιτιστική αξία και κληρονομιά του τόπου και την χώρας μας. Μας ενδιαφέρει η σωτηρία και η ανάδειξη των αρχαίων ιστορικών μνημείων που θα δώσει σε όλους μας την δυνατότητα να τα μελετήσουμε, να τα γνωρίσουμε, να τα χαρούμε, εμείς και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Μπροστά σε όλα αυτά υποχωρεί και είναι υποδεέστερο κάθε ούτως ή άλλως κακώς εννοούμενο εμπορικό συμφέρον κάποιων, όπως και το “αγαθό” της μεταφοράς. Η τελευταία (μεταφορά) διεξάγεται άλλωστε και με τον ΗΣΑΠ και με πολλά άλλα μέσα.

            Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών και του Ελέους αποτελούσε το κέντρο της αγοράς της αρχαίας Αθήνας και το σημείο μέτρησης όλων των αποστάσεων. Ενα κορυφαίο πολιτιστικό και ιστορικό – αρχαιολογικό μνημείο που θάφτηκε το 1891 για να διέλθει άκριτα και καταστροφικά ο τότε σιδηρόδρομος (νυν ηλεκτρικός).

            Επικαλούμενοι το άρθρο 24§1 του Συντάγματος και την ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ανάγκη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και έρευσης λύσεων, που αποτελεί και την σηματοδότηση μιας νέας αντίληψης για την χώρα μας, ασκήσαμε την παρέμβασή μας για να προστατευτεί το μνημείο και να δοθούν ουσιαστικές λύσεις προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Νέο Ινστιτούτο Καταναλωτών
Κηφισίας 5. 115 21, Αθήνα
Τηλ.: 210 9577422
Fax: 210 6469982
Στην ιστοσελίδα μας www.newinka.gr είναι αναρτημένο το υπόμνημά μας.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.