Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Χρ. Παπουτσή για τα Σώματα Ασφαλείας


Την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και εκπροσώπων της αστυνομίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είχε κάνει λόγο την Παρασκευή για «έλλειμμα δημοκρατίας» στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να διευκρινίσει ότι κατά τη χθεσινή του ομιλία [Βλέπε άρθρο] δεν έγινε καμία αναφορά σε συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά υπήρξαν επισημάνσεις και κατευθύνσεις για όλες τις Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ιδιαίτερα για εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Επαναλαμβάνει παράλληλα ότι μια υπηρεσία είναι προτιμότερο να συγκροτηθεί εκ νέου, παρά, όπως τονίζει, «να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που επιτρέπει κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής, αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας, ενώ σε περιπτώσεις αδικοπραξίας ανέχεται μία ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη». ...

Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών, προσθέτει, υπονομεύεται από μεμονωμένα περιστατικά απειθαρχίας και φαινόμενα αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, όπου τα Σώματα Ασφαλείας επιβάλλεται να προχωρήσουν στη νόμιμη άσκηση βίας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα περιστατικά αυτά, συνεχίζει, πυροδοτούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και διευκολύνουν όσους επενδύουν στην βία και την κοινωνική αναταραχή.
Η εποχή μας, καταλήγει ο κ. Παπουτσής, επιβάλει σε όλους «την αίσθηση ευθύνης προς την κοινωνία, τον απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».
Αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη άφησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θ. Νάκος. «Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη», διερωτήθηκε.
«Εάν η αστυνομία προπηλακίζεται και από τους αντιεξουσιαστές, και από την πολιτική ηγεσία, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία», σχολίασε από την πλευρά του με αφορμή και την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
«Τουλάχιστον ατυχείς» και απαξιωτικές για το σύνολο της ελληνικής αστυνομίας, χαρακτήρισε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Παπουτσή περί ελλείμματος δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας, ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.