Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τι θα κάνετε κύριε Πρόεδρε;


Γράφει ο Δευκαλίων

Στην αρχή της εβδομάδας ο Δευκαλίων έγραφε (29 Μαΐου): 
·                            «Με αυτά, τις απλές σκέψεις αρχίζει αυτή η κρίσιμη εβδομάδα, αφού πλέον εισάγονται στην Βουλή τα πρώτα μέτρα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Εισάγονται δηλαδή προς ψήφιση τα εισπρακτικά μέτρα των 29 δις ευρώ»
Η πραγματικότητα δεν μας διέψευσε...
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αρχικά δείλιασαν. Δεν συνεδρίασαν ούτε το Πολιτικό Συμβούλιο, ούτε τον Κοινοβουλευτικό Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Μετά είχαμε ένα παραλήρημα του ΓΑΠ σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας με θέμα την κλιματική αλλαγή και μετά άρχισαν να έρχονται τα σπουδαία.
Πρώτα μία ακόμα υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας κατά 3 βαθμίδες, από τον οίκο Moodys και μετά μία ηχηρή αμφισβήτηση της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου από μία συμπαγή και αξιοπρόσεκτη αριθμητικά ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Τι ζητάνε λοιπόν οι δεκαέξι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Με ένα λιτό και αξιοπρεπές κείμενο ζητούν κάτι πολύ απλό. Να υπάρξει απολογισμός στο τι έγινε μέχρι τώρα και δημοκρατικός προγραμματισμός για αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
Τι πιο λογικό και δημοκρατικά ορθό να υπάρξει απολογισμός των μέχρι σήμερα πεπραγμένων και αποτελεσμάτων μιας πολιτικής, η οποία δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και η οποία ουσιαστικά επιβλήθηκε, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, από την κρυφή πραγματικότητα. ...
Όμως και αυτό το αυτονόητο δεν έγινε προκαταβολικά και σε πνεύμα καλής συνεννόησης από τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική ομάδα. Και πώς μπορούσε να γίνει αφού σε όλο το φάσμα του πολιτικού τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων τα οποία καρφώνουν τα πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου. Δημοσιεύματα τα οποία συντηρούνται και τροφοδοτούνται από τους ανταγωνισμούς των μελών της παρέας του Γιώργου Παπανδρέου.
Αφήνοντας τα μέλη της ηγετικής ομάδας να ασχολούνται με τα πολιτικές τους έριδες και πάθη, ερχόμαστε στην ουσία της αμφισβήτησης. Το αίτημα για δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί να μην απαντηθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου. Εάν το υποτιμήσει και δεν απαντήσει, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να δικαιώσει τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης και να μαζικοποιήσει ακόμα περισσότερο την επόμενη. Εάν απαντήσει οργανώνοντας μία δημοκρατική συζήτηση, τότε κακό που βρήκε την ηγετική ομάδα. Όσο και καλόπιστος να είναι κάποιος δεν θα βρει κάτι καλό να πει.
Με αυτά τα ολίγα κλείνει η εβδομάδα…
Έρχεται η επόμενη που θα είναι ακόμα δυσκολότερη.
Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα δεν θα έχουν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα. Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα θα έχουν να πράξουν και να τοποθετηθούν σε πολύ κρίσιμα προβλήματα…
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
Τι θα κάνετε κύριε Πρόεδρε;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.