Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το τραγούδι της Σουλιώτισσας Μόσχως Τζαβέλα (Πλατεία ακούς;)

 (και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε...)


Σχετικό: Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Τραγούδι Κώστας Δημητρόπουλος (στη μέση στα Καλάβρυτα)
και Σταυρούλα Δαλιάνη (Τζαβέλαινα)

Μία μικρή αναφορά στην Μόσχω Τζαβέλα, τη γριά Τζαβέλαινα, όπως την αναφέρει με σεβασμό η δημοτική παράδοση ...
των Ελλήνων, για τους παλικαρίσιους αγώνες της εναντίον των Τουρκαλβανών που προσπάθησαν να της πολεμήσουν ό,τι πολυτιμότερο και ιερότερο είχε.
Την Ελλάδα! η οποία με την σειρά της, γονατίζει με σεβασμό μπροστά σε όλες τις Τζαβέλαινες παλιές και νεότερες!
Οι γείτονες στους οποίους αναφέρεται το βίντεο ας μας συγχωρήσουν για τους χαρακτηρισμους (Τούρκοι κλπ) που τους αποδίδει ο αρχηγός των Σουλιωτών Λάμπρος Τζαβέλας.
Η ιστορία όμως δεν αλλάζει κι εμείς οι αρβανίτες της Ελλάδας καθώς και οι υπόλοιποι Έλληνες, οι μόνοι που έχουμε το δικαίωμα να είμαστε απόγονοι των Σουλιωτών, έχουμε και την υποχρέωση να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη και τις απόψεις των προγόνων μας για τους γείτονες και τις σχέσεις μας με αυτούς.
Άλλωστε οι γείτονες επιβεβαιώνουν ακόμα και σήμερα καθημερινά τους χαρακτηρισμούς και την στάση των Σουλιωτών απέναντί τους!



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.