Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γιατί καθυστερούν πάντα οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ...


Βασικός συντάκτης των ανακοινώσεων Τύπου του Προέδρου της ΝΔ, είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εγκαίρως ετοιμάζει τα βασικά σημεία του κειμένου.
Έπειτα, αναλαμβάνει ο σύμβουλος του Προέδρου, κ. Χ. Λαζαρίδης, ο οποίος προσδίδει το ανάλογο ύφος, το απολύτως σύμφωνο με το στυλ του κ. Σαμαρά. 
Αν τυχαίνει την ώρα εκείνη να βρίσκεται στα γραφεία και ο έτερος σύμβουλος του Αρχηγού, κ. Φ. Κρανιδιώτης, ρίχνει ένα.. βλέφαρο για το αν έχουν μπει ορθά οι εθνικοπατριωτικές κορώνες, τα κατάλληλα σημεία λαϊκιστικής στίξεως και οι σπόντες για τα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. 
Κατόπιν, το κείμενο περνά για πιο εξονυχιστική εξέταση από το δημοσιογραφικό και έμπειρο αετίσιο μάτι του Εκπροσώπου Τύπου, κ. Μιχελάκηο οποίος και δίδει το τελικό doc_ στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να το διαβάσει. 
Ο κ. Σαμαράς συνήθως δεν προσθέτει κάτι σε ότι λαμβάνει έτοιμο από την παραπάνω επεξεργασία. 
Εν συνεχεία, περνούν στην αίθουσα τύπου της Συγγρού όλοι μαζί για να καμαρώσουν τον κ. Σαμαρά πώς διαβάζει από το ότο κιου. 
Παράλληλα, έχει αρχίσει τις ελεγχόμενες διαρροές σε αρεστά Μέσα, ο κ. Γ. Μουρούτης, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ενώ ενίοτε διαβάζει τα γραφόμενα τηλεφωνικά στον κ. Π. Λειβαδά και στον κ. Μ. Χαρακόπουλο για να είναι ενήμεροι. 
Όπως είναι φυσικό, αυτή η διαδικασία κρατά αρκετές ώρες, αλλά εξαρχής η κ. Μαρία Σπυράκη έχει επικοινωνήσει με τον κ. Μιχελάκη -όπως κι η ίδια συχνά αναφέρει- και γνωρίζει πρώτη από τους συντάκτες που καλύπτουν το νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ, αυτούσιες εκφράσεις που θα λεχθούν αργότερα από τον κ. Σαμαρά. 
Αποτέλεσμα 1: Η Μαρία Σπυράκη, από άμβωνος του ΜEGA να έχει μεταφέρει on air εκφράσεις ολόκληρες (όπως για παράδειγμα, την ημέρα της αποτυχημένης συνεννόησης μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά, για την δικομματική κυβέρνηση) από το απόγευμα (στις 5:00 το απόγευμα συγκεκριμένα), ενώ ο κ. Σαμαράς τις ανακοινώνει επισήμως το βράδυ (στις 11:00).
Αποτέλεσμα 2:
Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται σε σύγχυση, καθώς καθυστερημένα μαθαίνουν τη θέση του κόμματος για διάφορα θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κατά το βράδυ της Ασυνεννοησίας -όπου η τηλεοπτική αντιπροσώπευση της ΝΔ καθίστατο εκ της συγκυρίας και των εξελίξεων άκρως απαραίτητη- η κ. Στάη να αναφέρει από το στούντιο της ΝΕΤ, για να δικαιολογήσει τη -μόνη- απουσία πολιτικού εκπροσώπου της ΝΔ από το πάνελ: "Δεν έχουμε κάποιον της ΝΔ εδώ, καθώς οι βουλευτές της αναμένουν την ανακοίνωση του Προέδρου τους για να μάθουν τι συνέβη και να μπορούν να τοποθετηθούν".
Είναι γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ κινείται μονίμως -εξάλλου αυτή είναι η δουλεία των περισσότερων μετόχων του- βάσει διαρροών. 5-6 νεαροί δημοσιογράφοι/παπαγαλάκια βρίσκονται πάντα κοντά στον μέντορα κ. Μιχελάκη και την επομένη στα έντυπά τους γράφουν ακριβώς -ή στο περίπου- τις ίδιες λέξεις. Τακτική που θυμίζει πάγια συνήθεια στην πολιτική επικοινωνία της δεκαετίας του ᾽90. Το μόνο που λείπει από το τότε σκηνικό -έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω- και κυρίως από σχετικές εικόνες στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι μαύρες σακούλες γεμάτες με χρήματα, απ᾽ όπου οι δημοσιογράφοι έπαιρναν ότι έπιαναν οι βούτες των χείρων τους...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.