Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αγανάκτισαν τελικά οι "Αγανακτισμένοι" και στην Ζάκυνθο! -Δυναμική η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Μάρκου


Δυναμική, με παλμό και πολύ ρυθμό ήταν η συγκέντρωση
των Αγανακτισμένων Πολιτών της Ζακύνθου την Κυριακή στην πλατεία Αγ. Μάρκου

 Αντίθετα από τις πρώτες ημέρες συγκεντρώσεων, χθες πολύς περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας ζητώντας ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους.

Το παρών και τον ρυθμό έδωσε η Φιλαρμονική Αρκαδίων που ξεσήκωσε τους συγκεντρωμένους με μουσική, ενώ προκάλεσε συγκίνηση όταν παιάνισε τον εθνικό ύμνο.

Ο ηθοποιός Θοδωρής Καμπίτσης, διαβάζοντας το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή της κίνησης Αγανακτισμένων Πολιτών.

Αξίζει να αναφερθούμε στο ψήφισμα που αποφασίστηκε στην Αθήνα και το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. ...

«Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

«Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

«Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

«Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

«Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας!

«ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! «ΙΣΟΤΗΤΑ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

«Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.