Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ …

Γράφει ο Δημήτρης Καραμήτσας

Αντιπρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. (ν. ΙΝ.ΚΑ.)

Είμαι και εγώ θιασώτης της άρνησης πληρωμής του χρέους και στο blog http://dialogoskoinonia.wordpress.com/ (και αλλού) έχω γράψει πολλά. Μερικά ακόμα και πριν γίνουν.
Θέλησα με το κύριο άρθρο του blog, να δώσω μία συνταγή που δεν μπορούν να την αρνηθούν μέσα στα πλαίσια της δικής τους λογικής , σκέψης και δράσης.
Εάν την αρνηθούν, θα αποδείξουν οριστικά την προδοτική διάσταση της πολιτικής τους και της παρουσίας τους στην χώρα. Αποδεικνύουν ότι το ζητούμενο είναι η σκλαβιά μας, η ουσιαστική ολοκλήρωση της υποδούλωσης της χώρας και των ανθρώπων σε αυτή.
Το ουσιωδέστερο όλων όμως, το πιο σημαντικό είναι το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας, μιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το οικονομικό “κέρδος”. Αυτή την κοινωνία την χρειάζεται όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Μέσα από κείμενά που βρίσκονται στο πιο πάνω blog, αλλά και άλλα διάσπαρτα στο διαδίκτυο,έχω δώσει την γνώμη μου και την οργανωτική της διάσταση και λειτουργία.
Η δημιουργία ενός Λαϊκού Κινήματος που θα οργανώσει την κοινωνία των ανθρώπων είναι το πρώτιστο ζητούμενο, είναι αυτό που σχεδιάζουμε, αλλά και σκεφτόμαστε όλοι εδώ και χρόνια.
Για το χρέος έχουν προταθεί αξιόλογες ριζοσπαστικές λύσεις άρνησης και πορείας της χώρας.
Το θέμα είναι ότι το “μετά” που σχεδιάζουν οι περισσότεροι μοιάζει με το μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών. Το μοντέλο που επίσης απέτυχε. Εχει ξαναπαιχτεί, το έχουμε ξαναδεί. Βασίζεται στις ίδιες βασικές αρχές λειτουργίας και κυρίως στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οσο για τους πολιτικούς …
.
Σήμερα άκουγα έναν να μιλάει για τα αγροτικά προϊόντα αποτιμώντας τα μόνο σε χρήμα.
Τα αγροτικά προϊόντα είναι αγαθά που στηρίζουν και ικανοποιούν βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων. Δεν είναι χρήματα !!!.
Μια κοινωνία που παράγει αυτά που χρειάζεται και τα αντιμετωπίζει ως αγαθά και όχι ως χρήματα είναι ζητούμενο και “περιέχεται” μέσα στην έννοια “Κοινωνία με κέντρο τον Ανθρωπο”. 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.