Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εκπομπή: Η μνήμη και το Μνημόνιο


Η μνήμη και το Μνημόνιο from Kouti Pandoras on Vimeo.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο. Δανείζεται ακριβό χρήμα για να αποπληρώνει δάνεια. Όπως ο κακός καταναλωτής. Είναι αδιέξοδο λένε αρκετοί, οδηγεί στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας. Είναι μονόδρομος απαντούν άλλοι, πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Αν η κρίση θεωρηθεί ως αποκλειστικά ευθύνη του τρόπου λειτουργίας του ελληνικού κράτους, τότε η Ελλάδα μπορεί να γίνει υποχείριο των δανειστών της και των όρων τους. Αν αιτία χαρακτηριστεί ο τρόπος λειτουργία της ΕΕ και η αδυναμία της να λειτουργήσει με ομοιογένεια, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Τι ισχύει τελικά;
Πώς φτάσαμε στην κρίση; Φταίμε όλοι;
Ζούμε το αναπόφευκτο;
Ήταν το μνημόνιο μονόδρομος ή μήπως η μνήμη μας θέλει να είναι ασθενής στο τι συνέβη τόσα χρόνια; Τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από τη λογική και τις δεσμεύσεις του μνημονίου; Μπορεί να υπάρξει διαφορετικά;
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την Ελλάδα που ταλαντεύεται ανάμεσα σε
μνημόνια, μνήμες και αναμνήσεις. ...


Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ με νέα ώρα προβολής
Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 22:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.