Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ποιοι είναι οι ναιναίκοι που έδωσαν το μίνι-φιλέτο του δημοσίου στην κυρία Μαγκριώτη;


Της Μαριάννας Τσήπα
Διαβάσαμε στον τύπο ότι η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται και αξιοποιεί τη δημόσια ακίνητη τουριστική περιουσία, κήρυξε άγονο τον 1ο διαγωνισμό για το αναψυκτήριο στον Προμαχώνα "επειδή πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν υπήρξαν". Είναι αυτός ΝΟΜΙΜΟΣ λόγος για να προκηρύσσει δεύτερο διαγωνισμό με ευνοικότερους όρους (12ετή μίσθωση χωρίς καταβολή εφάπαξ ανταλλάγματος);
Με τέτοιες αποφάσεις λειτουργεί το Δ.Σ. της ΕΤΑ προς το συμφέρον του Δημοσίου;
Αντί η κυρία Μαγκριώτη να προβαίνει σε δηλώσεις για το εαν ο άντρας της γνώριζε ή όχι τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό (ποσώς μας ενδιαφέρει), ας ασχοληθεί κανείς με το σημαντικό του θέματος: ζημιώθηκε ή όχι το Δημόσιο με την προκήρυξη του δεύτερου διαγωνισμού;
Οι Υπουργοί διορίζουν τους υποτακτικούς τους στα Διοικητικά Συμβούλια, προκειμένου να λαμβάνουν ευνοικές για το πελατειακό σύστημα αποφάσεις.
Έτσι θα γίνουν και οι "αποκρατικοποιήσεις";
Και για να ξέρουμε για ποιούς μιλάμε, παραθέτουμε τα ονόματα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ που κατακυρώνει τους διαγωνισμούς:
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΑΥΓΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΤΑ, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού της Αθήνας.
ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΕΤΑ, μέλος στο Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.E., Πρόεδρος της εταιρίας Συμβούλων Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων OPTIMUM P.D.C. AE. (εταιρεία που για λογαριασμό των πελατών της επιδιώκει νομιμοποίηση εγκαταστάσεων σε τουριστικές κυρίως περιοχές) Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
ΑΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, μέχρι πρότεινος Δ/νων σύμβουλος στην εταιρία του Υπουργείου Ανάπτυξης ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Α.Ε..Σήμερα διατηρεί μόνο τις παρακάτω ιδιότητες εκτός του μέλους του Δ.Σ. της ΕΤΑ είναι μέλος του Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.E.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΗΛΙΑΔΗ ΑΝΝΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Omni Apiqo, Quintessentially Hellas (ιδιωτικό club τουριστικών υπηρεσιών) και μέλος του Δ.Σ. ΕΟΤ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.E.
ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ, στέλεχος πολυεθνικών εταιριών (ΕΥΡΗΚΑ, Pepsico Foods International, η Chipita International, η Plias, η Arthur Young), ιδιοκτήτης της εταιρίας Solar Experts.
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ αναπληρωτής  προιστάμενος στον Οργανισμό της Αθήνας και εκτός από το Δ.Σ της ΕΤΑ είναι και μέλος του Δ.Σ.της εταιρίας για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων.
ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Γεν.Δ/ντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκτός από το Δ.Σ της ΕΤΑ είναι και μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Μέλος Επιτροπής Υπουργείου Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής Συνασπισμού).
PΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ, υπάλληλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμβουλος Μιχάλη Χρυσοχοίδη (κόρη μεγαλοεργολάβου Δημοσίων Έργων στην Κρήτη).
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.