Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τέλος το πολυδιαφημισμένο open gov

Μέσα σε δύο χρόνια το πολυδιαφημισμένο open gov , που ξεκίνησε έτσι...


(και αφού είδαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκαν 9-12 μήνες για να τοποθετηθεί ένας Γενικός Γραμματέας υπουργείου)

κατέληξε (και αυτό) στο καλάθι των αχρήστων...

Οι γ.γ των υπουργείων που παραιτούνται, αντικαθίστανται πλέον (και σωστά αφού πρόκειται για κυβερνητική θέση) με πρόσωπα που ορίζει ο πρωθυπουργός.

Αλλά ας δούμε τι έλεγε ο ΓΑΠ μόλις πριν μερικούς μήνες, 5/11/2010, και αφού φάνηκε η αποτυχία του συστήματος:

 Έχουμε το λεγόμενο OpenGov, την ανοιχτή διακυβέρνηση. Εκεί κάναμε ένα πρώτο πείραμα, το οποίο ήταν πρωτόγνωρο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για πολλές άλλες χώρες. Στελεχώσαμε τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, που είναι πολιτικές, για τις οποίες συνήθως παλιότερα γινόταν κομματικό μοίρασμα, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Για 88 θέσεις αρχικά και μετά για πολλές άλλες, για τις οποίες μας έστειλαν αιτήσεις 28.000 άτομα.
                        Βεβαίως, είχε αδυναμίες αυτό το σύστημα, διότι το να αξιολογήσεις όταν δεν έχεις μηχανισμό, είναι πολύ δύσκολο. Και το κράτος ποτέ δεν είχε τέτοιο μηχανισμό για να αξιολογήσει τους Γενικούς Γραμματείς, γιατί δεν ενδιαφερόταν η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει μία σε βάθος διαδικασία αξιολόγησης αυτών των ανθρώπων. Και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αξιολογήσουμε 28.000 άτομα, όταν δεν υπήρχε ο μηχανισμός.
                        Άρα λοιπόν, βλέπουμε και τις αδυναμίες. Βλέπουμε ότι πράγματι και εκεί, παρά την καλή μας πρόθεση, υπήρχαν δυσκολίες, άρα θα πρέπει να το βελτιώσουμε. Και προχωράμε σε ένα Open Gov 2, ώστε να μπορεί να υπάρξει ο μηχανισμός αξιολόγησης αυτών των ανθρώπων, όταν στελεχώνουμε τη Δημόσια Διοίκηση.

Ξεκινήσαμε με Open Gov , 
συνεχίσαμε με Open Gov 2(!!!!) 
και καταλήξαμε στο Open Gov 0
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.