Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Όταν οι δικαστές δεν είναι υπαλληλίσκοι της κρατικής εξουσίας και η δικαιοσύνη τυφλή κι όχι ανοιχτομάτα!


Η γεωγραφική χαρτογραφία των στελεχών που διώκονται
   από σίβυλλα
Μέχρι χθες είχαμε τον Μπερλουσκόνι να καταγγέλλει τους ιταλούς δικαστές ως κομμουνιστές και γι’ αυτό τον οδηγούν κάθε λίγο στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Ένας πρωθυπουργός να σέρνεται σε δίκες… (μαφία, μασονικές στοές, σκάνδαλα με μίζες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προαγωγή ανήλικων κοριτσιών σε πορνεία κ.α.π.).
Όμως, στη γειτονική Ιταλία οι δικαστές δεν διορίζονται από την κυβέρνηση, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους από τους καραγκιόζηδες της πολιτικής σκηνής.
Και να το σημερινό αποτέλεσμα…
101 στελέχη του «Δημοκρατικού Κόμματος» -του αδελφού κόμματος του ΠΑΣΟΚ (πρώην ΚΚΙ, που εκσυγχρονίστηκε σαν το νέο ΠΑΣΟΚ και διέκοψε κάθε σχέση με τον σοσιαλισμό, για τις αγορές και τον ελεύθερο ανταγωνισμό)-, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Διοικητές οργανισμών… διώκονται για...
μίζες!
Μέχρι χθες ο αρχηγός του «Δημοκρατικού Κόμματος» έσκουζε για λάσπη και τόνιζε «Όλα στη δικαιοσύνη. Όσοι έχουν στοιχεία να πάνε στους εισαγγελείς», στα πρώτυπα του περιβόητου Σημίτη και σήμερα του γΑΠ, που κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει.
Το λάδωμα, η μίζα, η λαμογιά δεν έχει κομματικό χρώμα και οι δικαστές στην Ιταλία δεν περίμεναν στοιχεία: 101 στελέχη του «Δημοκρατικού Κόμματος» θα κάνουν παρέα στα λαμόγια της δεξιάς του Μπερλουσκόνι, στις δικαστικές αίθουσες…
Εδώ, μόνο αν κάποιος υπουργός τηλεφωνήσει σε δικαστές ή δημόσιους λειτουργούς, γιατί τον θίγουν τα blogs, «ξυπνάει» η ανοιχτομάτα ελληνική «δικαιοσύνη». Ή αν πρόκειται να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά της σε κάποιο περιθωριακό, θύμα των ναρκωτικών, ή ταλαίπωρο πολίτη χωρίς κατάλληλα κονέ! 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.