Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΝΤΩΝΗ… ΕΣΥ???


ΕΝΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΜΥΡΙΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ… 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ.
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μόνο αν είσαι αφελής ή ενταγμένος στο μισθολόγιο, δικαιούσαι να έχεις αυταπάτες για το που το πάει τελικά ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Γι αυτό και τα φερέφωνα θα πρέπει ν αποφασίσουν αν ανήκουν στους αφελείς ή στο μισθολόγιο.
Γι αυτό και είναι καιρός οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο περήφανοι δεν μπορούν να είναι για το πολιτικό τους αποκούμπι.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση…
Μπορούν ν αγνοήσουν τα πολλά και άκρως επικίνδυνα μηνύματα που εκπέμπει η πολιτική τους ηγεσία δια στόματος του ιδίου της του αρχηγού.
Αλλά σ αυτή την περίπτωση δε θα έχουν κανένα απολύτως ελαφρυντικό.
Δε θα διαφέρουν σε τίποτε από τους πράσινους αυστραλοπιθήκους που με τις επιλογές τους και τη χουλιγκανικού τύπου υποστήριξη μιας φαύλης ηγεσίας, έβαλαν τον τόπο σε μια πρωτοφανή εθνική και κοινωνική περιπέτεια.
Ο Αντώνης Σαμαράς γι ακόμη μια φορά ήταν σαφής, και εξ ίσου σαφέστατα είναι καθημερινά και τα διαπιστευτήρια υποταγής που φροντίζει με κάθε τρόπο να ανανεώνει…
Είπε: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».
Ρωτάμε:
  1. Ποιες είναι οι «καθαρές» σου δεσμεύσεις Αντώνη???
  2. Ποιες αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης θα καταγγείλεις την επόμενη μέρα ως απαράδεκτες και αντισυνταγματικές και θα καταργήσεις εν μια νυκτί???
  3. Ποιες συμβάσεις από αυτές που προσυπέγραψε αυτή η κυβέρνηση θα καταστήσεις εν μια νυκτί άκυρες για λόγους Συνταγματικής ευνομίας, εθνικής αξιοπρέπειας ή επειδή αυτό επιβάλει χωρίς δεύτερη σκέψη το εθνικό συμφέρον αυτού του τόπου???
  4. Με ποιό τρόπο θα αποτινάξεις από πάνω σου -εν μια νυκτί- την ιδιότητα του κατοχικού πρωθυπουργού ( αν υποθέσουμε ότι ο λαός σου αναθέσει αυτή την ευθύνη). Ή μήπως δεν το σκέφτεσαι καν όντας αποφασισμένος να παραμείνεις ένας ηγέτης χειραγωγούμενος, μια πολιτική μαριονέτα που θα άγεται και θα φέρεται σύμφωνα με τα κελεύσματα των πολιτικών, οικονομικών και εθνικών νταβατζήδων???
Δυστυχώς όμως σ αυτές τις επίμονες ερωτήσεις, ο Σαμαράς και το πολιτικό επιτελείο του, αποφεύγουν τις απαντήσεις όπως ακριβώς αποφεύγει και ο διάβολος το λιβάνι.
Είπε πως είναι πεισμένος: «ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση».
Ρωτάμε:
  1. Ποια ακριβώς Ελλάδα είναι αυτή που θα βγει ισχυρότερη Αντώνη???  Οι μεγάλοι όμιλοι που θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο, τη δημόσια περιουσία, τις εθνικές συμβάσεις, τις εθνικές προμήθειες κλπ??? Οι μεγάλες τράπεζες, οι μεγάλοι νταβατζήδες του χρήματος και της ζωής μας, δηλαδή όλοι αυτοί που θα αποτελέσουν το στυλοβάτη της «νέας οικονομίας» έτσι όπως την οραματίζονται και την οργανώνουν οι επιτελείς της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας???
  2. Σ αυτή την «ισχυρότερη» Ελλάδα για την οποία μιλάς, ποια θα είναι η τύχη του άνεργου που οδηγείται στην απελπισία, του μισθού που περικόπηκε, της σύνταξης που κατήντησε επίδομα ντροπής και δυστυχίας,  της κοινωνικής παροχής που καταργήθηκε, της μικρομεσαίας επιχείρησης που χρεοκόπησε υπό το βάρος της ανέχειας και της ανελέητης φοροεπιδρομής του κράτους δυνάστη???
  3. Ποια θα είναι ή τύχη της μικρής περιουσίας που απαξιώθηκε και επιπλέον φοροδέρνεται από το ανελέητο κράτος ληστή???
  4. Σ αυτή την «ισχυρή» Ελλάδα για την οποία μιλάς, πόσους από τους αδελφούς μας που αυτοκτόνησαν υπό το βάρος των χρεών θα φέρεις πίσω???
  5. Σ αυτή την «ισχυρή» Ελλάδα που υπόσχεσαι, πως θα επαναστήσεις τα νοικοκυριά που καταστράφηκαν??? Ποιος θα αποζημιώσει στο πραγματικό της κόστος την μικρομεσαία επιχείρηση που καταστράφηκε??? Πόσα από αυτά που κλάπηκαν από τις τσέπες αυτού του λαού (και κλάπηκαν πριν απ όλα από το ίδιο το κράτος δυνάστη) θα επιστρέψεις ως αδίκως υπεξαιρεθέντα???
  6. Σ αυτή την «ισχυρή» Ελλάδα την οποία υπόσχεσαι, ποιοι θα μπουν φυλακή??? Ποιών τις περιουσίες θα δημεύσεις???
  7. Σ αυτή την «ισχυρή» Ελλάδα για την οποία μιλάς, ποιες δημόσιες επιχειρήσεις που κατακρεουργήθηκαν από τους πλιατσικολόγους θα επιστρέψουν στο φυσικό τους ιδιοκτήτη για να συμβάλουν στον εθνικό πλούτο και όχι στον πλουτισμό των διεθνών και εθνικών νταβατζήδων???
Σ αυτή την «ισχυρή» Ελλάδα με την οποία μας παραμυθιάζεις, με ποιόν τρόπο θα επιστρέψεις το χαμόγελο που έκλεψαν από τους πολίτες της???
Αλλά φυσικά σ όλα αυτά που ρωτάμε, απάντηση αποφεύγει να δώσει ο Αντώνης και τα συν αυτώ Αντωνόπουλα.
Όλοι αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.
Όλοι αυτοί (όπως φυσικά και οι προηγούμενοι) έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση εκτεταμένης εξαπάτησης αυτού του λαού και η πεμπτουσία της πολιτικής τους στόχευσης παραμένει σαφής κατά τα άλλα. Δηλαδή:
«Όσα εκλάπησαν καλώς εκλάπησαν, όσοι δυστύχησαν… ε τι να κάνουμε δυστύχησαν, όσοι έχασαν μισθούς, συντάξεις, δουλειές, πληρωμένες με αίμα παροχές… ε τι να κάνουμε… έχασαν. Πάρτε σαν αντιστάθμισα μια ελαστικότερη ή πιο ευέλικτη φορολογική πολιτική και …πάμε γι άλλα»
Λέει ο Σαμαράς: «το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα στους δανειστές της»
Και δε ρωτάμε πλέον. Θυμίζουμε στον Αντώνη:
  1. Το νιώσαμε στο πετσί μας ότι το κράτος έχει συνέχεια. Συνέχεια στη ρεμούλα. Συνέχεια στην καταλήστευση του πολίτη του. Συνέχεια στην αντικοινωνική του πολιτική. Συνέχεια στη διαχρονικότητα της λοβιτούρας. Συνέχεια στη διαρκή πολιτική εξαπάτηση. Συνέχεια στη διαχρονικότητα της ατιμωρησίας των ενόχων. Συνέχεια στην «προσωρινότητα» των αντιλαϊκών μέτρων που γίνονται μόνιμοι εφιάλτες στη ζωή των πολιτών. Συνέχεια στην εκδικητική του μανία απέναντι στον πολίτη του. Συνέχεια στην ιδιότητά του να είναι ένα κράτος δυνάστης σε βάρος της κοινωνίας ολόκληρης. Το νιώσαμε… Το ξέρουμε… Τίποτε άλλο έχεις να μας πεις???
  2. Το ξέρουμε ότι εσύ δεν αμφισβητείς αυτά που «χρωστά η χώρα στους δανειστές της» Αντώνη. Το αμφισβητούμε όμως εμείς. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν πήγε στους νταβατζήδες στους οποίους λογοδοτείτε εσείς να δανειστεί. Εσείς πήγατε. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε διαχειρίστηκε τα δάνεια που πήρατε. Εσείς τα διαχειριστήκατε. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν έδωσε θαλασσοδάνεια. Εσείς τα δώσατε. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν κατασπατάλησε τα φορολογικά έσοδα με τρόπο ανεξέλεγκτο ώστε να χρειαστεί να καταφύγει σε δανεικά. Εσείς τα κατασπαταλήσατε. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν πήρε μαύρες σακούλες από τις κάθε λογής Ζήμενς. Εσείς πήρατε. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν έτυχε βουλευτικής ασυλίας. Τα παληκάρια σας έτυχαν. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε διαχειρίστηκε δαπάνες, τιμολόγια, μίζες, προμήθειες, οπλικά συστήματα, εθνικούς εργολάβους, εθνικούς νταβατζήδες, χρηματιστηριακές κομπίνες, αποθεματικά ταμείων. Εσείς τα διαχειριστήκατε. Και αυτά τα λεφτά ήταν δικά μας λεφτά. Πληρωμένα με ιδρώτα και αίμα. Σας τα εμπιστευτήκαμε για το μέλλον μας και τινάξατε στον αέρα το μέλλον των παιδιών μας. Άθλιοι και ελεεινοί. Έχετε και το θράσος όλοι σας να θέλετε να σώσετε την Ελλάδα. Από ποιόν θα την σώσετε??? Από το λαό της??? Από τα βρώμικα χέρια σας??? Ή μήπως από τους νταβατζήδες στους οποίους δηλώνετε απόλυτη υποταγή???
  3. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν πήγε να δανειστεί με ληστρικά και τοκογλυφικά επιτόκια. Εσείς πήγατε. Τι δεν αμφισβητείς λοιπόν Αντώνη??? Τη ληστεία δεν αμφισβητείς??? Την τοκογλυφία δεν αμφισβητείς??? Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν αμφισβητείς??? Και με ποιο δικαίωμα έχεις το θράσος να καλείς αυτό το λαό να πληρώσει τα κερατιάτικα που εσείς δημιουργήσατε επειδή εσύ δεν έχεις τα ούμπαλα να τα αμφισβητήσεις???
  4. Τα δάνεια δεν τα αμφισβητείς Αντώνη. Την υποχρέωση των νταβατζήδων της Γερμανίας να καταβάλουν τις αποζημιώσεις γιατί την αμφισβητείς??? Ποιον τελικά εκπροσωπείς σ αυτόν τον τόπο Αντώνη??? Δε νομίζεις ότι αυτοί οι έρμοι οι οπαδοί σου δικαιούνται να μάθουν επιτέλους ποιον κερατά εκπροσωπείς???
Το πανεπιστημιακό άσυλο σε πείραζε Αντώνη (πείραζε και όλους εμάς αλλά για διαφορετικούς λόγους), επειδή δήθεν στη δημοκρατία δεν υπάρχει ανάγκη από πανεπιστημιακό άσυλο.
Και γιατί οι πολιτικοί αυτής της «δημοκρατίας» έχουν ανάγκη από βουλευτική ασυλία και νόμους περί μη ευθύνης υπουργών Αντώνη???
Το άσυλο στο πανεπιστήμιο σ ενοχλούσε. Το άσυλο στην πολιτική τι το θες???
Είπε ο Αντώνης ότι: «Η Ελλάδα έχει φιλότιμο».
Το ξέρουμε Αντώνη ότι η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Στις δύσκολες ώρες που έχει περάσει αυτός ο τόπος στη μακραίωνη ιστορία του, οι Έλληνες πολίτες απέδειξαν ότι διαθέτουν φιλότιμο και αγάπη γι αυτή την πατρίδα.
Η Ελλάδα έχει όντως φιλότιμο Αντώνη. Σωστά το είπες… Εσύ έχεις???

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.