Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


"Σχεδόν 40 χρόνια απο τότε που ήσουν πάνω στα κάγκελα του Πολυτεχνείου. 
Τίμιος και δίκαιος ο αγώνας σου τοτε. Τότε που σαν νέος είχες ονειρα και μέλλον.
Εγώ πάλι, δεν έχω τίποτα. Μου πήρες τα όνειρα και το μέλλον..."

yp ergasias hacked 300x256 [Αποκλειστικό] Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημοσιεύθηκε από SecNews την Παρασκευή Ιουλ 15, 2011 
στην Κατηγορία SecNews Rapid Alert [SRA]


Το Υπουργείο Εργασίας έχει τεθεί στόχος ομάδας hackers εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας εδώ και εδώ.
Σύμφωνα με μήνυμα που απεστάλη πριν από λίγο στην συντακτική ομάδα του SecNews οι hackers προχώρησαν τελικά σε ολική αλλαγή της ιστοσελίδας του Υπουργείου με ανάρτηση σχετικού μηνύματος. Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα τους καθώς και screenshot της επίθεσης.

O 31337.Grey_Hat ekane defacement to http://www.ypakp.gr/
Dinontas ena hxyro mynhma.

Best Regards
ypourgeio hacked again [Αποκλειστικό] Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι αρμόδιοι δεν αντιλήφθηκαν το άκρως επικίνδυνο ζήτημα ασφαλείας που είχε κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό από τους hackers ή δεν ενδιαφέρθηκαν για την άμεση επίλυση του. Σημεία διάλυσης παρουσιάζουν όπως φαίνεται τα τμήματα πληροφορικής (IT departments) Υπουργείων και Οργανισμών σε όλη την χώρα, αν αναλογιστούμε τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και στην ιστοσελίδα της Βουλής .
Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση των αρμοδίων που έχουν ενημερωθεί εδώ και ημέρες για τα θέματα ασφαλείας της ιστοσελίδας μέσω blogs & ιστοσελίδων, χωρίς όμως να προβούν σε οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση. Η συγκεκριμένη ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση στα πρώτα μηνύματα της διαπιστώθηκε ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή καθεαυτή την ιστοσελίδα παρά μόνο να “χλευάσει” το Υπουργείο.
Προχώρησαν όμως σε ολική αλλαγή της ιστοσελίδας εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των αρμοδίων χαρακτηρίζοντας το Υπουργείο ώς “[*] YPOURGEIO ANERGIAS & LAMOGIWN [*]“
Update 17:10 15/7/2011 – Οι Hackers 31337.Grey_Hat ακόμα και μετα την επαναφορά της ιστοσελίδας από τους αρμοδίους, επανέκτησαν τον έλεγχο και πρόσθεσαν στο τέλος της ιστοσελίδας δεδομένα και ονόματά χρηστών του εξυπηρετητή ως απόδειξη της πλήρους πρόσβασης που διαθέτουν στις υποδομές της ιστοσελίδας του Υπουργείου. Επιπροσθέτως τοποθέτησαν και σύνδεσμο που οδηγεί σε βίντεο επιλογής τους [link: http://www.ypakp.gr/index_.php ]. Σχετικά screenshot παρουσιάζουμε παρακάτω:

ypakpusers 1024x441 [Αποκλειστικό] Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ypakpvideo [Αποκλειστικό] Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.