Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

o Ανδρέας Αντιπολιτεύεται τον GAP, απ τον τάφο, προφητικές οι ομιλίες του, σκιαγραφούν τη σημερινή νεοφιλελεύθερη κατάσταση στην Ελλάδα


Προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ξάνθη το 1985:



 Προεκλογική Ομιλία του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάτρα το 1985.



Προεκλογική Περίοδος 1985.Ομιλία του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη.
 



















Σήμερα , λόγω Δ.Ν.Τ., πολύ περισσότερο από άλλες επετείους , συνειδητοποιούν ΟΛΟΙ ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που τα μόνα του κοινά με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι το όνομα και το σήμα”. Από την λαϊκή κυριαρχία καταλήξαμε στο Μνημόνιο και στον Ολι Ρεν. 
Από την κοινωνική δικαιοσύνη καταλήξαμε στα αντεργατικά μέτρα και στα κολλητηλίκια με το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο.
  Πριν34 χρόνια, σε μύά Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τον γύψο της επτάχρονης δικτατορίας, ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και πολλά αξιόλογα στελέχη με
πλούσιες περγαμηνές στον αντιδικτατορικό αγώνα, συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Ενός πολιτικού σχηματισμού που αγαπήθηκε από την μισή Ελλάδα και μισήθηκε από την άλλη μισή. Απ’ όποια πλευρά και να στέκεται όμως κάποιος, δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ εκείνων των χρόνων είχε γνήσια φιλολαϊκές και σοσιαλιστικές θέσεις. Θέσεις πρωτοπόρες και ριζοσπαστικές με κυρίαρχα συνθήματα την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
 Σημείωση:

Ο Ανδρέας σα να ζούσε σήμερα!



Ακόμη και ομιλίες του Παπανδρέου της δεκαετιας του 80 μπορούν να περιγράψουν τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.



 Στο δια ταύτα;

Τα ψέμματα και τα παραμύθια του GApSOK: 
 

 ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.