Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αντάμα τον χωροφύλακα και τον κατή!

Γράφει ο Δευκαλίων

Το ακούσαμε και αυτό εχθές το βράδυ… Ναι μεν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει περάσει από την Βουλή όλα τα φίλο-μνημονιακά νομοθετήματα που αποφάσισε και διέταξε η περιβόητη Τρόικα, αλλά δεν τα έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα 100% με διάφορα τερτίπια. Γιατί τα έκανε τα τερτίπια; Μα φυσικά γιατί αγαπάει μέχρι τα βάθη τη ψυχής της τον λαό και δεν θέλει να τον δει να υποφέρει κάτω από τις απαιτήσεις της ανάλγητης Τρόικα.
Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν αφού η Τρόικα μας κατάλαβε και δεν κάνει με πίσω με τίποτε. Έτσι τα καλαμπούρια τελείωσαν και όλοι (μα όλοι) οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα παίρνουν τον ίδιο μισθό όταν έχουν τα ίδια προσόντα.
Έτσι ένας απόφοιτος της Νομικής με μεταπτυχιακό και 22 χρόνια προϋπηρεσία, που εργάζεται στο υπουργείο πολιτισμού, θα έχει τις ίδιες μηνιαίες αποδοχές με ένα εισαγγελέα ή ένα δικαστή οι οποίοι έχουν και αυτοί πτυχίο Νομικής, μεταπτυχιακό και 22 χρόνια προϋπηρεσία.
Να το δω αυτό και μετά ας πεθάνω πτωχευμένος!
Δεν θα συμβεί όμως κάτι ανάλογο. Η κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο. Θα υπάρχει πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους… Δηλαδή οι Δικαστικοί θα μπορούν ανάλογα με την παραγωγικότητα τους να πάρουν και πριμ παραγωγικότητας. Εκεί θα γίνει το γέλιο… Αντί πχ να βγάζουν 5 αποφάσεις τον μήνα, θα πρέπει να βγάλουν πχ 10 αποφάσεις για να πάρουν το πριμ παραγωγικότητας. Η ζωή η τιμή και η υπόληψη των διαδίκων στο ζύγι για το πριμ παραγωγικότητας.
Εφευρίσκεται λοιπόν το πριμ παραγωγικότητας το οποίο θα διατίθεται σε όσους υπαλλήλους επιτυγχάνουν αυξημένη παραγωγική εργασία. Τώρα ποιος θα θεσπίσει τα κριτήρια για να μπει κάποιος υπάλληλος στην κατηγορία πριμ παραγωγικότητας είναι γνωστό. Μα η...
  κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.
Τώρα δέσαμε θα πει κάποιος κακοπροαίρετος. Λάθος τεράστιο αγαπητέ φίλε.
Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου θα επιλέξει απόλυτα σωστά. Για τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, άντε και για τις φορολογικές διωκτικές αρχές, θα υπάρξει πρόνοια για πριμ παραγωγικότητας. Για τους υπόλοιπους θα παραπεμφθεί στις καλένδες μέσα από σύσταση κάποιων επιτροπών που θα εξετάσουν το πρόβλημα και τα προτείνουν λύσεις.
Έτσι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και την επιταγή τις τρόικα εξυπηρετεί και εφαρμόζει, αφού μειώνονται μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο και τα πιο ισχυρά προπύργια της γραφειοκρατίας μέσα στο Κράτος έχει μισθολογικά ευχαριστημένα, άρα και πολιτικούς συμμάχους στην πολιτική τους.
Οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ έχουν σχηματοποιήσει πολύ σωστά το πάζλ της εξουσίας τους. Από την μια μεριά οι έξαλλοι φοιτητές και ταξιτζήδες που θα φοβίσουν με τις κινητοποιήσεις τους την μεσαία κοινή γνώμη. Από την άλλη πλευρά με αρωγό το επιχείρημα σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα και οι αμοιβές, θα επιχειρήσουν να υφαρπάξουν την πολιτική συνενοχή των συντηρητικών μεσαίων στρωμάτων. (Έχω κάτι φίλους με κάτι μεταπτυχιακά 10 τόνους που τυχαίνει αυτή την εποχή να είναι άνεργοι. Να τα συγκρίνουμε με τα μεταπτυχιακά των κυβερνητικών στελεχών-μερικοί δεν έχουν καν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης και μετά να δούμε ποιος θα κλαίει…)
Και φυσικά για καλό και για κακό έχουμε καλοπληρωμένους όλους τους διωκτικούς μηχανισμούς. Έτσι όποιος κουνηθεί θα ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει και αντάμα τον χωροφύλακα και τον κατή!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.