Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

“Σύντροφοι” απολαύστε τα τελευταία κυβερνητικά εγκαίνια!


Γράφει ο Δευκαλίων

Σήμερα είναι Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πριν 4 ακριβώς χρόνια τέτοια εποχή μία άλλη κυβέρνηση ετοιμάζονταν να εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν αυτή η κυβέρνηση; Για όσους δεν θυμούνται ήταν η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, που οδηγούσε εκείνη την εποχή την χώρα και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Με βάση τα τότε δεδομένα, σήμερα 4 χρόνια μετά, πάλι η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή θα έπρεπε να ετοιμάζονταν να εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; Η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, άρα τα τέσσερα χρόνια της συνταγματικής της θητείας έληγαν τον Οκτώβριο του 2011, οπότε έπρεπε να διενεργήσει βουλευτικές εκλογές. Ως εκ τούτου παρ’ ότι προεκλογική κυβέρνηση αυτή θα εγκαινίαζε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να φανταστεί την πολιτική ατμόσφαιρα στην προαναφερόμενη υποθετική πολιτική συγκυρία. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα είχε εξαναγκαστεί από το τέλος του 2009 να χειριστεί την κρίση χρέους που θα έπληττε και την Ελληνική και την Παγκόσμια Οικονομία. Θα εφάρμοζε και αυτή μία νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίστοιχη με αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Θα είχε έρθει σε σύγκρουση με μεγάλα κοινωνικά τμήματα και θα υπολείπονταν κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, που θα κάλπαζε με σημαίες να ανεμίζουν προς την εξουσία. Ουσιαστικά τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον Κ. Καραμανλή θα γίνονταν σε μία βαριά και θλιμμένη πολιτικά ατμόσφαιρα για την επικείμενη εκλογική ήττα και την απώλεια της εξουσίας.
Όμως η ιστορία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις λογική εξίσωση. Υπάρχει πάντα ο απρόβλεπτος παράγων. Και στην δική μας την περίπτωση ο απρόβλεπτος παράγων ονομάζονταν Γιώργος Παπανδρέου. Αφού δεν...
είχε, όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη της ζωής, διαφορετική από την νεοφιλελεύθερη πλατφόρμα λύση για την διαχείριση της κρίσης χρέους που ταλάνιζε την Ελληνική Οικονομίας, γιατί βιάστηκε να προκαλέσει Βουλευτικές εκλογές αρνούμενος να ψηφίσει σαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Παπούλια;
Για να σώσει τον τόπο από την λαίλαπα της δεξιάς μας έλεγε τότε. Μα και αυτός την ίδια πολιτική εφάρμοσε. Αφού ούτε τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ δεν επανα-κρατικοποίησε, όπως μας έλεγε προεκλογικά, ιδιωτικοποιήσεις επιλέγει να κάνει και αφειδώς χρήματα και μάλιστα πολύ περισσότερα δίνει στις τράπεζες.
Σε απλά Ελληνικά, τι Αλογοσκούφης, τι Παπακωνσταντίνου! Και οι δύο την ίδια ακριβώς και απαράλλαχτη πολιτική εφάρμοσαν.
Δηλαδή, εδώ έχουμε άλλο ένα ψυχιατρικό πρόβλημα. Αντί να κάνεις λίγο υπομονή ώστε να έρθεις πάνω στο άλογο απελευθερωτής από την μαύρη και ανάλγητη δεξιά πολιτική της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, επιλέγεις το αντίθετο. Να σπρώξεις την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή σε εκλογές, δίνοντας και πολιτικό άλλοθι με την άρνηση να ψηφίσεις τον κοινής αποδοχής Κ. Παπούλια για πρόεδρο Δημοκρατίας (Υποψήφιο που ψηφίζεις όμως αργότερα), για να εφαρμόσεις εσύ την δεξιά και ανάλγητη πολιτική.
Για όποιον δεν κατάλαβε… Αντί να είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ το πικρό αποχαιρετιστήριο πάρτι της Δεξιάς, είναι για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το επαναλαμβάνουμε για όσους δεν το κατάλαβαν, έσυρε τον Κ. Καραμανλή σε εκλογές για να κυβερνήσει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ και να εφαρμόσουν πολιτική Αλογοσκούφη. Λες και ο αυθεντικός Αλογοσκούφης δεν ήταν ικανός να την εφαρμόσει.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Αυτό όπως είπαμε θα το ερευνήσει και θα το ερμηνεύσει η ιστορία και μάλιστα το ψυχιατρικό τμήμα της. Το χειρότερο για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι ότι η δεξιά πρόλαβε σε αυτά τα δυο χρόνια και έκανε πράξη όσα δεν είχε κάνει σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Απέκτησε και πάλι πατριωτική συνείδηση και φυσιογνωμία, ενώ ταυτόχρονα διέρρηξε τις σχέσεις της με το νόθο πολιτικό σύστημα που κινείται μεταξύ της νέο0φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Με δύο κουβέντες χάρισε και τον Αλογοσκούφη και την νεοφιλελεύθερη κοσμοθεωρία του στο ΠΑΣΟΚ και είπε ιδιαίτερα βροντερό για συντηρητικό κόμμα ΟΧΙ στον αφελληνισμό της χώρας και της οικονομίας. Άρνηση που απομόνωσε αρχικά πολιτικά τον Α. Σαμαρά, αλλά σήμερα τον αναγορεύει λόγω της επιτυχέστατης πρόβλεψης του για αποτυχία των φίλο-μνημονιακών πολιτικών σε ηγέτη της πατριωτικής συνιστώσας.
Με αυτά και με αυτά μαύρισα την ψυχή των «Συντρόφων» που ετοιμάζονται να κάνουν περατζάδα στην Τσιμισκή (ακολουθούμενοι πάντα και για λόγους ασφαλείας από αστυνομική συνοδεία). Αφού λοιπόν κυβερνητικά εγκαίνια δεν πρόκειται να ξαναδείτε «Σύντροφοι», απολαύστε τα τελευταία κυβερνητικά εγκαίνια!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.