Νέον κύμα διαμαρτυριών  ξέσπασε  την Τρίτη  στην  Αθήνα  καθώς αναμένονταν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων  μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη, επήλθε συμφωνία και η Τρόϊκα επιστρέφει στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα.
Εκατοντάδες μαθητές  συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαναν πορεία προς την Βουλή όπου και πέταξαν συμβολικά  πολλά DVD που στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τους χορηγήθηκαν λόγω έλλειψης βιβλίων, ενώ ξεκίνησαν και πάλι οι καταλήψεις σχολείων
Το έμφραγμα του κέντρου της Αθήνας συμπληρώθηκε με τις  πορείες και το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου στην Βουλή έσκισαν και πέταξαν τα ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς, αντιδρώντας  στις απολύσεις, τις περικοπές μισθών, το ενιαίο μισθολόγιο και την υποχρεωτική εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι αγανακτισμένοι ξαναβρέθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα ενισχυμένοι και από Ιταλούς μετα την υποβάθμιση και της δικής τους χώρας.
Τα  ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σπέρνουν από το πρωί τον πανικό  στο κόσμο με τις εφιαλτικές αναλύσεις και τις συνέπειες της μέχρι τώρα κυβερνητικής απραξίας στην εφαρμογή των ελληνικών υποχρεώσεων, καθώς τα κρατικά κανάλια  απεργούν λόγω της αναγγελθείσας συγχώνευσης και κατάργησης  ορισμένων από αυτά.
Τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, ελληνικές και ξένες, είναι απογοητευτικά. Χαρακτηριστικός τίτλος: «Από ένα τηλεφώνημα  κρέμεται το μέλλον της Ελλάδας». ...
Το ευρωπαϊκό κλίμα εντελώς αρνητικό για το ελληνικό ζήτημα  και  με στοιχεία  της έκθεσης του ΔΝΤ να φέρνουν την ανεργία στο 18,5%  και το 2011 να κλείνει με ύφεση  της ελληνικής οικονομίας στο 5,5%.
Ανάσα,  έστω και εκτός εξουσίας, η δήλωση του ειδήμονος πρώην Γ.Δ. του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν. «Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος. Είμαστε μια Ένωση και πρέπει να το μοιραστούμε».
Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε, οι συζητήσεις άρχισαν και πριν την σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα και την ανακοίνωση των αποφάσεων η δήλωση οικονομικού παράγοντα τα  λέει όλα: «Είναι πολύ αργά  για να μιλάμε για μείωση δαπανών για την κάλυψη του προϋπολογισμού του 2011 .Άρα το πιο πιθανό  είναι να έχουμε  νέα φορολογικά μέτρα άμεσης είσπραξης». (VOA)