Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδια αλά καρτ: Θέλω ζημιές; (υπάρχουν και τέτοια;)


Το σχέδιο Ραχωβίτσα «ΔΕΘέλω ζημιές»

Στα φετινά εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να «βγει» σχεδόν αλώβητη από τις διαδηλώσεις χωρίς να προκληθούν καταστροφές και έκτροπα.
Το επιχειρησιακό σχέδιο του Θεσσαλού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, για την αποφυγή σοβαρών επεισοδίων  κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων το περασμένο Σάββατο, φαίνεται πως απέδωσε και με το παραπάνω, καθώς οι τηλεοπτικές κάμερες δεν κατέγραψαν εικόνες που θα έκαναν το γύρω του κόσμου και θα δυσφημούσαν την Ελλάδα και την πόλη του αντιπρόεδρου και υπουργού Βενιζέλου.
Το σχέδιο υπό τον έλεγχο του Γιάννη Ραχωβιτσά τα είχε όλα. Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στην πόλη λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια, σταθερά και διακριτικά και άρχισαν τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατόρθωσαν, χωρίς πολλές φιοριτούρες και παρατράγουδα να εντοπίσουν υπόπτους και να τους παρακολουθούν μέχρι τέλους. ...
Κομβικό σημείο για την άριστη λειτουργία του σχεδίου ήταν η μεγάλη δύναμη των δικυκλιστών της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, οι οποίοι κάνοντας συνεχείς περιπολίες κατάφεραν να λειτουργήσουν προληπτικά, καθώς η συνεχή παρουσία τους δεν άφηνε περιθώρια για άλλου είδους σκέψεις ή δράσεις σε βάρος της περιουσίας των θεσσαλονικέων.
Ο υπαρχηγός  Ραχωβίτσας βρισκόταν μαζί με τους αστυνομικούς στους δρόμους και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και όχι σε κάποιο γραφείο της ΓΑΔΘ στην οδό Μοναστηρίου. Συντόνισε ομάδα που δημιούργησε με στόχο την υποστήριξη των ΜΑΤ! Αποστολή αυτής της ομάδας ήταν να βρίσκεται πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς ασπίδα και γκλόπ, αλλά με μια αλεξίσφαιρη «πανοπλία», να παρακολουθεί τις κινήσεις των υπόπτων. Την κατάλληλη στιγμή προχωρούσε στοχευμένα σε προσαγωγές  με αποτέλεσμα να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.
Φέτος για πρώτη φορά, χρησιμοποιήθηκε τόσο μεγάλη δύναμη σε επιχειρησιακό σχέδιο για το τριήμερο της ΔΕΘ και όπως τονίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. οι συνθήκες το επέβαλαν ώστε να αποφευχθούν εξελίξεις παρόμοιες με αυτές της συνόδου κορυφής του 2003.
Ως τέτοιες συνθήκες πιθανότατα υπονοούνται η ανάγκη να αποτραπεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, να λάβουν χώρα υπό ομαλές συνθήκες οι συγκεντρώσεις και τα δυναμικά συλλαλητήρια, κατά του Μνημονίου, της τρόικας και των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να πραγματοποιηθεί υπό ασφαλείς συνθήκες η συνέντευξη τύπου στην αποθήκη Γ΄ του Λιμανιού και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος κάποιοι να εκμεταλλευτούν το φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας στους χώρους του ΑΠΘ για να προκαλέσουν έκτροπα.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.