Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος από αυτούς τους δύο είναι η κοπριά και ποιος τα λάχανα;

Γράφει ο Δευκαλίων

Στο περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) που σχεδιάσθηκε την χρονική περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011 από τους υπεύθυνους του ΔΝΤ και υιοθετήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, προβλέπονταν μεταξύ άλλων (Πίνακας 2.1), η ύφεση να διαμορφωθεί το 2011 στο -3,5% και από το 2012 να επανέλθει η Ελληνική Οικονομία σε οριακά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 0,8%.
Αυτά υιοθετούνταν ως επίσημη πρόβλεψη από την περιβόητη τρόικα τον προηγούμενο Ιούνιο (δηλαδή 4 μήνες πριν).
Τις τελευταίες ημέρες, ο μεν υπουργός οικονομικών προβλέπει με επίσημες ανακοινώσεις του ύφεση -5,5% για το 2011, ενώ το ΔΝΤ επίσης αναθεωρεί την δική του πρόβλεψη για την ύφεση του 2011 προς τα χειρότερο, αφού την προβλέπει στο -5%. Για το 2012 που το φοβερό και τρομερό Μεσοπρόθεσμο προέβλεπε ελάχιστη ανάπτυξη πριν από ελάχιστους μήνες, όπως προαναφέραμε και τώρα τα αστέρια του ΔΝΤ προβλέπουν και πάλι ύφεση της τάξεως του -2,2%. Και… βλέπουμε θα προσθέταμε εμείς.
Δηλαδή πλήρη αποτυχία του μεσοπρόθεσμού προγράμματος (ΜΠΔΣ)!
Το χειρότερο όμως είναι μπροστά, αφού στο ΜΠΔΣ προβλέπεται ανεργία για το 2012 περίπου 15%, ενώ σήμερα το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω αυτήν την πρόβλεψη με νέα τιμή στόχο 18,5 %.
Τι άλλαξε λοιπόν αγαπητοί κύριοι της τρόικα και σεβαστέ υπουργέ οικονομικών ώστε αλλάζετε άρδην προς το χειρότερο τις προβλέψεις σας για το 2012, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις που εσείς σχεδιάσατε και υιοθετήσατε μέσω του Μεσοπρόθεσμου;
Εμείς και τότε και τώρα θα λέμε το ίδιο. Ότι οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές που σχεδιάζετε, υιοθετείτε και υλοποιείτε αποτυγχάνουν ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Επειδή είναι νεοφιλελεύθερες!
Εσείς που θα λογοδοτήσετε για τις συνεχείς αποτυχίες σας;
Πουθενά αφού όπως φαίνεται εξασφαλίζετε ελεώ ΔΝΤ να...
είσθε οι υπέρτατοι κριτές του οικογενειακού μέλλοντος και ευτυχίας χιλιάδων Ελλήνων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν... Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου έχουμε τώρα και την περίφημη τρόικα να χάνει τον ένα μετά τον άλλο τους διακηρυγμένους και περίφημους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει.
Θα μου πείτε «άμα δεν ταιριάζανε δεν συμπεθεριάζανε», ή ακόμα πιο χειρότερα «όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα»!
Και τότε θα ρωτήσει ένας καλόπιστος και καλοπροαίρετος άνθρωπος: «ποιος από αυτούς τους δύο είναι η κοπριά και ποιος τα λάχανα;».

* Το κείμενο γράφτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και δεν περιλαμβάνει σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας και συνεδριάσεων βουλής και κυβερνητικής Επιτροπής.


========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.