Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Και τα δικά μας τα παιδιά έχουν ψυχή και δικαιώματα!

 
Γράφει ο Δευκαλίων

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Dominique Strauss-Kahn τέως Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ και παρ’ ολίγον υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία δήλωσε, στο Παρίσι στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 για το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης:
       · «Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη, μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πληρώνουν μόνοι τους, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν»
και συνέχισε…
       · «Υπάρχει μια ζημιά, και θα πρέπει να την αναλάβουν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες»
Τι μας είπε λοιπόν σε απλά ελληνικά ο περίφημος Dominique Strauss Kahn;
Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της. Γι’ αυτό θα πρέπει κυβερνήσεις και τράπεζες να αποδεχθούν μία ζημιά. Δηλαδή να αποδεχθούν ένα haircut (Κούρεμα) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων.
Τι φωνάζουμε εάν ολόκληρο χρόνο από αυτή εδώ την στήλη;
Για να λυθεί το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε haircut (κούρεμα) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων!
Τι απαντούσε ο Γιώργος Παπανδρέου και κάποιοι από τους υπουργούς του σε αυτήν την άποψη;
Ότι όποιος δημοσιοποιούσε παρόμοιες απόψεις δεν ήταν πατριώτης, δρούσε εναντίον της χώρας, ήταν όργανο των ξένων κερδοσκόπων κλπ. Ήταν η εποχή που η Νέο-Εθνικοφροσύνη έκανε τα πρώτα της βήματα και πρώτος στόχος ήταν όποιος μιλούσε για την αναγκαιότητα ενός γενναίου haircut (κουρέματος) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων.
Και για να μην ξεχνάμε ποιος τοποθετείται υπέρ του haircut (κουρέματος) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων; Ο Dominique Strauss Kahn, ο οποίος εκτός από φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και αυτός που ως Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ ενέκρινε το περιβόητο μνημόνιο, το φοβερό και τρομερό μεσοπρόθεσμο και την...
ένταξη της χώρας στην εποπτεία του ΔΝΤ.
Ένας-Ένας οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Δημοσιονομικής Τραγωδίας εγκαταλείπουν το πλοίο. Αφού έμπλεξαν ένα ολόκληρο λαό σε ένα άθλιο παιχνίδι κερδοσκοπίας και γεωστρατηγικών επιδιώξεων, αφού ασέλγησαν πάνω στην αξιοπρέπεια μας και βίασαν το μέλλον των παιδιών μας, τώρα δηλώνουν έτσι απλά ότι πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Κανείς τους δεν φταίει άλλωστε σε τίποτε. Θα σου απαντήσουν με περίλυπο ύφος «Λάθος πολιτική εκτίμηση» και θα τελειώσουν την συζήτηση περί ευθυνών.
Και θα αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος και πολιτισμένος άνθρωπος… Γιατί δεν επιλέγατε το αυτονόητο και κάνατε ότι μπορούσατε για να σύρετε ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση; Απάντηση δεν θα πάρουμε. Και πως θα μπορούσε να δοθεί απλά λογική απάντηση από ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία είναι ταγμένα να υπηρετούν τα συμφέροντα μίας κλίκας παγκοσμιοποιημένων καπιταλιστών.
Εδώ είναι να τρελαίνεται κανείς. Ένας λαός και μία Οικονομία που είχαν ακίνητη περιουσία 1 τρις ευρώ (στοιχείο που ανέφερε ο πολύς Ε. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας ως πηγή την Τράπεζα της Ελλάδας) και περίπου 280 δις ευρώ καταθέσεις στα τέλη του 2009 (πηγή Τράπεζα της Ελλάδας), οδηγήθηκαν στην πτώχευση. Από μία κυβέρνηση που έβλεπε τα spread να ανεβαίνουν, τα CDS να αλλάζουν χέρια και τα στατιστικά δημοσιονομικά στοιχεία να αλλοιώνονται. Και ρωτάει ο κάθε λογικός άνθρωπος.
Είναι δυνατόν να πτωχεύσει για περίπου 280 δις ευρώ ένας λαός που έχει ακίνητη περιουσία 1 τρις ευρώ και 280 δις καταθέσεις; 
Παρ’ ότι με την οποιαδήποτε χρηματοοικονομική φόρμουλα δεν μπορεί να επιτευχθεί χρεοκοπία ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα το κατόρθωσαν.
Και για να τελειώνουμε μιας και έξω με όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι... 

Και τα δικά μας τα παιδιά έχουν ψυχή και δικαιώματα!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.