Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κ. «Αναγνώστου» ζήτησε από τους υπουργούς σημειώσεις και ραβασάκια για τις... "επιτυχίες" τους ούτως ώστε να έχει κάτι να πει στη ΔΕΘ!


Αφού επιχείρησε να βάλει... φίμωτρο χθες στο υπουργικό συμβούλιο στους υπουργούς του, που «αλληλομαχαιρώνονται» δημοσίως σε κάθε ευκαιρία (σύγκρουση Παπουτσή - Παμπούκη, Ρέππα - Ραγκούση τα τελευταία επεισόδια), ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σήμερα επιβιβάζεται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πετά για το Παρίσι με πρόσχημα τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη. Ο κ. Παπανδρέου βλέποντας ότι το αντάρτικο φουντώνει και τις προσωπικές στρατηγικές του «αναπληρωτή» πρωθυπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, των δορυφόρων του αλλά και των υπόλοιπων δελφίνων να τροφοδοτούν κάθε Κυριακή τα πρωτοσέλιδα, ζήτησε χθες σιωπητήριο.

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους για να τους πείσει να σταματήσουν ισχυρίστηκε:

«Πρέπει να τελειώνουν τα σενάρια. Γιατί επανέρχονται συνεχώς και δημιουργούν ένα κλίμα που χωρίς λόγο δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά μας. Γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα είναι εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών είτε περί συγκυβερνήσεων». Λίγη ώρα νωρίτερα είχε αποκηρύξει, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, τα εκλογικά σενάρια και ο Ευ. Βενιζέλος σε μια προσωρινή ευθυγράμμιση με τις πρωθυπουργικές θέσεις.

Παράλληλα μέσα σε διάστημα 24 ωρών ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να πολώσει το κλίμα εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ώστε να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματός του, επιτιθέμενος για δεύτερη φορά στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται τη συναίνεση, ενώ ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ έχουν δείξει τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση κάθε διάθεση να δημιουργούν εθνική συνεννόηση. Πρόσθεσε δε ότι «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ν.Δ.».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη: «Μόνο ως χιούμορ θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για συναινετική στάση του ίδιου και του κόμματός του πριν από τις εκλογές του 2009. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη συμμετοχή του σε αποκλεισμούς λιμανιών όπως αυτή του Πειραιά; Την περίοδο της συζήτησης του Ασφαλιστικού, όταν αποχωρούσε από τη Βουλή για να ενωθεί με τους διαδηλωτές και να αποκλείσουν το υπουργείο Εργασίας;

Ή τους στενούς του συνεργάτες, όπως τον κ. Παπακωνσταντίνου, που εισέβαλαν και έκαναν καταλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς όπως η ΔΕΗ;

Οσο για τη συναινετική στάση του ιδίου στα θέματα της Παιδείας, ποιος ξεχνάει ότι ακόμα και αυτά τα οποία πίστευε, όπως το άρθρο 16 στην αλλαγή του Συντάγματος για την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν τόλμησε να τα υποστηρίξει λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματός του;» Και ο κ. Μιχελάκης κατέληξε: «Ακόμα τις αναφορές του περί ανυπόστατης σεναριολογίας, για πρόωρες εκλογές και συγκυβερνήσεις, θα πρέπει να τις απευθύνει στους υπουργούς του, οι οποίοι συστηματικά δίνουν τροφή για τέτοια σενάρια.

Και κάτι ακόμα: Στο… “ανέκδοτο” περί συναινετικής στάσης του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009 δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος μόλις προ ημερών μίλησε για τον δημαγωγικό πολιτικό λόγο του κόμματός του την περίοδο εκείνη».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης ραβασάκια για τις... επιτυχίες των υπουργών του ώστε να τα αξιοποιήσει τόσο στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΕΘ και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τον κ. Πάγκαλο στο θέμα της συγχώνευσης των φορέων. Τέλος ξαναζέστανε το πιάτο του δημοψηφίσματος παρουσιάζοντας ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δυο τρόπους προκήρυξης είτε με υπογραφές πολιτών είτε μετά από αίτημα της Βουλής.
 από εφημερίδα "δημοκρατία"
Νίκος Ελευθερόγλου

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.