Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αστέριος Ροντούλης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια!».

Αλλά ας δούμε τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί: 

Γομάρι:

Ελληνική δημώδης έκφραση που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη γόμος (=φόρτωμα) (αντίστοιχα υπάρχει και η νεοελληνική λέξη γόμωση) και που συνήθως λέγεται για το μεταφερόμενο από γάιδαρο φορτίο.
Χρησιμοποιείται ακόμη και ως μέτρο σταθερού τέτοιου φορτίου (π.χ. "κουβάλησε πέντε γομάρια ξύλα").
Κατ΄ επέκταση επικράτησε να λέγεται γομάρι και ο γάιδαρος που κουβαλάει το φορτίο. Έτσι η λέξη αυτή χρησιμοποιείται άλλοτε ως βρισιά π.χ.
"Είσαι ένα γομάρι και μισό" ή "ρε γομάρια!" και άλλοτε ως αγενής προσδιορισμός ευτραφούς ανδρός π.χ. "Έπεσε πάνω μου ένα γομάρι" ή "Αυτός είναι ένα γομάρι".

απατεώνας
  • το πρόσωπο που ξεγελάει κι εξαπατά συστηματικά τους άλλους για δικό του όφελος, με το να εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη, την καλή διάθεση που δείχνουν ή την αφέλειά τους
Ψεύτης:

Ο πολιτικός πολιτισμός και το υψηλό επίπεδο του κοινοβουλευτισμού που επικρατούν στο ελληνικό κοινοβούλιο έγιναν φανερά κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. «Παλιότερα είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες», είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια!».

Η εξέταση των χαρακτηρισμών:
«Να ανακαλέσετε αμέσως. Δεν μπορείτε να κάνετε χαρακτηρισμούς για πρόσωπα», είπε ο προεδρεύων κ. Γρηγόρης Νιώτης στον βουλευτή του ΛΑΟΣ. «Δεν έκανα χαρακτηρισμό για συγκεκριμένο πρόσωπο. Χαρακτήρισα συνολικά την κυβέρνηση και δεν ανακαλώ», επέμεινε ο κ. Ροντούλης.

Η ποινή του προεδρείου:

«Τότε είμαι αναγκασμένος να σας επιβάλω το πειθαρχικό μέτρο ανάκλησης στην τάξη!» του είπε ο αντιπρόεδρος.

Η άποψη της real.gr:
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν τώρα ο βουλευτής θα πρέπει να γράψει 100 φορές : «Δεν θα σας ξαναπώ γομάρια!»

Η ερώτηση η δική μου, πρός τον κ. υπουργό της δικαιοσύνης και τον προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.Μανόλη Σφακιανάκη:

Εάν, ως απλοί έλληνες πολίτες,  χρησιμοποιούμε τις ίδιες εκφράσεις ή ιδίας έννοιας και σημασίας, θα έχουμε την ίδια "βαριά" ποινή με αυτή του κ. βουλευτή;

ΔΕΝ περιμένω απάντηση... απλά. μία απορία εξέφρασα για τους τίμιους αναγνώστες μας.

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.