Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απόστολος Κακλαμάνης: "Εγώ την κάπα μου την έχω κρεμασμένη"


Απόστολος Κακλαμάνης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- πρώην πρόεδρος της Βουλής στην εκπομπή με το Δήμο Βερύκιο και το Δημήτρη Σταυρόπουλο:

«Πρώτα-πρώτα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν είναι ένα εκατομμύριο. Η κυβέρνηση, η οποία έκανε τη γνωστή απογραφή οφείλει να αναφέρει όσες φορές χρειαστεί ώστε να εμπεδωθεί σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι στο δημόσιο δεν είναι ένα εκατομμύριο αλλά 668.000, αν δεν κάνω λάθος. Στο ελληνικό δημόσιο το προσωπικό που υπηρετεί είναι κάτω του μέσου όρου σε πληθυσμιακή αναλογία σε ολόκληρη την Ε.Ε. Δεν υπάρχει η αξιοποίηση που θα έπρεπε να έχει με συνεχή επιμόρφωση, με καλύτερη οργάνωση της κρατικής μηχανής και αξιοποίηση αυτού του προσωπικού. Και υπάρχουν οι αμαρτίες διαχρονικά και διακομματικά και θα παρακαλέσω να μην μένετε μόνο στα δυο κόμματα διότι είτε σε δήμους είτε σε οργανισμούς βρέθηκαν και τα μικρότερα κόμματα. Το θέμα είναι πώς λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά, για να μην πάμε πιο πίσω. Μιλώντας για τα λάθη και τις αμαρτίες των 37 χρόνων σιγά- σιγά περνάνε στον απλοϊκό πολίτη ότι από το 1994 και πίσω ήταν όλα καλά και άγια. Η πιο εύκολη εξήγηση για όλα τα δεινά, για όλες τις αμαρτίες είναι να λένε «οι πολιτικοί» όπως κάποιοι λένε «οι δημοσιογράφοι».  ...

Εγώ παρέλαβα 726 υπαλλήλους το 1993 και ύστερα από σχεδόν 11 χρόνια παρέδωσα αυξημένους κατά 114 άτομα. Από κει και πέρα ακολούθησαν άλλοι μετά από μένα, οι οποίοι ανέβασαν πράγματι αυτό το προσωπικό σε 1500 σχεδόν άτομα. Σήμερα αυτό που κυριαρχεί στον απλό άνθρωπο είναι ότι δεν υπάρχουν ταγοί, δεν υπάρχουν ηγεσίες, δεν υπάρχουν διαμορφωτές κοινής γνώμης. Είναι σαν στο Αλβανικό μέτωπο και ο τελευταίος στρατιώτης να πίστευε ότι από δεκανέα και πάνω είναι όλοι άχρηστοι, όλοι παλιάνθρωποι, όλοι πουλημένοι. Πώς θα πολεμούσε; Το ζήτημα είναι αν βοηθάει αυτή την υπόθεση και τον τόπο, στο χείλος της αβύσσου, το να ισοπεδώνουμε. Σας λέω ευθέως δεν συμφωνώ. Αν πω ότι όλοι είναι «του πεταμού» που λέμε στις γειτονιές...άρα λοιπόν είναι καιρός να βάλουμε καθένας κάτω πρώτα-πρώτα τον εαυτό του και να τον κρίνουμε γιατί κανείς μας δεν είναι άγιος ούτε εγώ 37 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και άλλα 15-20 χρόνια πριν τα έκανα άγια. Προφανώς όχι αλλά το να λέω «ελάτε και όλοι μαζί μου να βουλιάξουμε και να αποδεχθεί ο καθένας τις ευθύνες του άλλου, είναι λάθος». Όπως είναι λάθος, διότι είναι πιασάρικο σήμερα, όποιος βρίζει τον κοσμάκη. 
Ο κος Λοβέρδος και όποιος κος Λοβέρδος είναι εκείνος που φιγουράρει και ξέρετε πάρα πολύ καλά πώς περνάει στο υποσυνείδητο του πολίτη η εικόνα του κάθε πολιτικού. Αν τον έναν τον θάβουμε και τον άλλον τον μοστράρουμε συνέχεια, φυσικό είναι να μας λέει και αυτά που μας αρέσουν». Εγώ την κάπα μου την έχω κρεμασμένη. Ο κοσμάκης αυτός που πεινάει και υποφέρει καταλαβαίνει ότι αν μπορούσα την μπουκιά από το στόμα μου θα του την έδινα αντί να του την πάρω όπως δυστυχώς φτάσαμε σήμερα να γίνεται».
Ακούστε τη συνέντευξη:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.