Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αλαλούμ στις εφορίες για την έκτακτη εισφορά

 [Συνωστισμός στις ΔΟΥ λόγω των λαθών στα σημειώματα της έκτακτης εισφοράς. 
Σε αδιέξοδο οι φορολογούμενοι]
Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες της χώρας σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στα σημειώματα για την έκτακτη εισφορά, τα οποία μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να λυθούν!

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σε μια προσπάθεια να προλάβει τη βεβαίωση του φόρου μέχρι το τέλος Αυγούστου (για να καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου), προχώρησε στη μαζική αποστολή σημειωμάτων χωρίς εντατικό έλεγχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εισφορά αλληλεγγύης να υπολογίζεται όχι μόνο επί του καθαρού εισοδήματος, αλλά και να προστίθεται σε αυτό και η αποζημίωση απόλυσης ή το εφάπαξ των συνταξιούχων, που αμφότερα εξαιρούνται.

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι συρρέουν μαζικά στις κατά τόπους ΔΟΥ προκειμένου να διευθετήσουν το πρόβλημα, κάτι, που, σύμφωνα με τους υπαλλήλους, δεν μπορεί να γίνει άμεσα, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει νέα εκκαθάριση.

Επομένως, οι φορολογούμενοι έχουν δύο επιλογές:


α) να πληρώσουν την πρώτη δόση της οφειλής που τους έχει καταλογιστεί και να περιμένουν να διευθετηθεί το πρόβλημα μέχρι την επόμενη δόση(ή να αναμένουν επιστροφή αν προκύπτει τέτοια). Κάποιοι όμως φοβούνται ότι καταβάλλοντας έστω την πρώτη δόση, στη βάση του πρώτου σημειώματος, αναγνωρίζεις έμμεσα το σύνολο της οφειλής.

β)να μην πληρώσουν τον φόρο, κάτι που ωστόσο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση με μηνιαίες προσαυξήσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι ικανές ούτε τους σωστούς φόρους να καταλογίσουν. Ελλάς το μεγαλείο σου...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.