Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλο-Ισραηλινές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση έκθεσης ζωγραφικής με έργα παιδιών από τη Γάζα

από σίβυλλα,

Φιλο-Ισραηλινές οργανώσεις ασκούν πίεση στο παιδικό μουσείο του Όκλαντ για να ακυρώσει έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών από τη Γάζα!

“Καμμία μάχη δεν είναι ασήμαντη” για τίς φιλο-Ισραηλινές ομάδες

Μετά από έρευνα, προέκυψε ότι αυτοί οι “εσωτερικοί παράγοντες” που “συμβούλεψαν” τον προέδρο του διοικητικού συμβουλίου ΜΟΚΑ περιλάμβαναν φιλο- Ισραηλινά  Ιδρύματα δημοσίων σχέσεων με εξαιρετικά μεγάλα κεφάλαια και οργανωμένη κοινότητα προγραμμάτων προβολής. Στην περιοχή του Κόλπου, οι οργανώσεις αυτές περιλαμβάνουν το Συμβούλιο Σχέσεων της  Εβραϊκής Κοινότητας  (JCRC), υποκατάστημα της θυγατρικής του Εβραϊκού Συμβουλίου Δημοσίων Υποθέσεων (JCPA)  και το τοπικό παράρτημα της  Ομοσπονδίας Εβραϊκής Κοινότητας (JCF) η οποία λειτουργεί υπό την προστασία  των  Εβραϊκών Ομοσπονδιών της Βόρειας Αμερικής (JFNA). Η δράση της JCRC όμως κρατάει από...
πιο παλιά. Το 2006 στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φραντσίσκο, η JCRC “φρόντισε” να αποκλεισθεί τοιχογραφία που είχε προταθεί προς τιμή του Παλαιστινίου-Αμερικανού Edward Said υποστηρίζοντας ότι το έργο στελνει ένα “ψυχρό” και απειλητικό μήνυμα στους Εβραίους σπουδαστές. Επίσης το 2007 η JCRC μαζί με την ADL (ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του εβραϊκού λόμπυ στις ΗΠΑ) εξανάγκασαν την Επιτροπή Τεχνών του Σαν Φραντζίσκο να σκήσει πέση στους καλλιτέχνες της ομάδας ΗΟΜΕΥ να τροποποιήσουν μια τοιχογραφία για την οποία ισχυρίστηκαν πως  έχει αντι-σημιτικά σύμβολα και “δεν αγγίζουν την πλειονότητα των Εβραίων”. Η τοιχογραφία απεικόνιζε  σύμβολα του παλαιστινιακού αγώνα και της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης μιας παλαιστίνιας με ένα kuffiyeh (η παραδοσιακή καρό μαντίλα) και μια ρωγμή στο τείχος που έμοιαζε με την ιστορική Παλαιστίνη.
Οι δύο οργανισμοί, επίσης, συνεργάστηκαν για να καταπνίξουν την ελευθερία  λόγου στις πανεπιστημιουπόλεις και τα κολλέγια του Bay Area, λογοκρίνοντας  ακαδημαϊκές διαλέξεις και  προσπαθώντας να συγχέουν την κριτική της πολιτικής του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό.
Σχετικά με την ακύρωση της παιδικής έκθεσης,η JCRC προσθέτει ότι η ηγεσία του ΜΟCHA  “αναγνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για τα παιδιά των Εβραίων αλλά και των μη-Εβραίων αυτό το φλέγον ζήτημα”  προσθέτοντας ότι τα σχέδια θα μπορούσαν  να “δημιουργήσουν  ενδεχομένως ένα μη ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά των Εβραίων.”
Ωστόσο, πουθενά σε ζωγραφιές των παιδιών δεν υπάρχουν αντισημιτικές εικόνες ή φράσεις. Το μόνο αστέρια του Δαβίδ που υπάρχουν είναι αυτά που το ίδιο το Ισραήλ έχει θέσει στις σημαίες του, στα  F16 βομβαρδιστικά τζετ,  στα τανκς και στις στολές των στρατιωτών – τα πανταχού παρόντα ισραηλινά εθνικά σύμβολα που κάθε παιδί στην παλαιστίνη που ζει κάτω από την  ισραηλινή στρατιωτική κατοχή  βλέπει σε καθημερινή βάση, ειδικά στις περιόδους των αναίτιων επιθέσεων.
Η οργάνωση MECA έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου   προσπαθώντας να  πιέσουν  το  Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου να στηρίξει και να φιλοξενήσει την έκθεση τέχνης των παιδιών.   Ζητούν επίσης από το κόσμο να έρθει στην γκαλερί στις 24 Σεπτεμβρίου που είναι η προγραμματισμένη ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, σε ένδειξη υποστήριξης για την παράσταση ακόμη και αν τελικά  ακυρωθεί.

ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΜΕ   ζητώντας από το Μουσείο MOCHA στο  Όκλαντ να αναθεωρήσει την απόφασή του και να φιλοξνήσει την σημαντικότατη αυτή έκθεση ζωγραφικής των παιδιών από τη Γάζα

Στο βίντεο τα έργα της έκθεσης με τίτλο ” Η Γάζα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού”


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.