Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της αίτησης για το φοιτητικό πάσο

 Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές 
πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών

Από σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για το φοιτητικό πάσο.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν:
•Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ, για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο έτη.
•Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ, για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
•Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.
•Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.
•Οι φοιτητές-πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων κρατών, οι οποίοι σπουδάζουν σε ημεδαπό ΑΕΙ στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus» για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους στο ημεδαπό ΑΕΙ. ...

Σκοπός της νέας αυτής υπηρεσίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι η διάθεση του ΠΑΣΟ με ενιαίο τρόπο και κεντρικό έλεγχο των κριτηρίων διάθεσης, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και ελαχιστοποιώντας το διοικητικό φορτίο των Ιδρυμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, εκδόθηκαν 140.000 περισσότερα πάσο, επιβαρύνοντας έτσι τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων. Κύριος στόχος, λοιπόν, είναι το δελτίο ειδικού εισιτηρίου να λαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο οι δικαιούχοι.

Το κόστος παραλαβής του πάσο για το φοιτητή είναι 2,46 ευρώ και μπορεί το παραλάβει σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν καλύτερα, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα όπου σπουδάζει. Σε κάθε περίπτωση ο φοιτητής ειδοποιείται μέσω email και κινητού τηλεφώνου για την παραλαβή του πάσο.

Επιπλέον, το νέο πάσο δεν μπορεί να αντιγραφεί και είναι ανθεκτικό στη χρήση, ενώ τα στοιχεία του δικαιούχου θα αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την διαδικτυακή ιστοσελίδα: http://paso.minedu.gov.gr ή να επικοινωνήσουν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως και τις 17:00.


 Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου
 ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.