Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: «Ξεκινάμε τoν αγώνα για τη διάσωση του Ελληνικού»

Με ορμή εφήβου και διάθεση να αγωνιστεί προκειμένου να μην ξεπουληθεί το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, εμφανίσθηκε στη συνέντευξη τύπου στις 12 Σεπτεμβρίου ο Μίκης Θεοδωράκης.
Με την προτροπή να «ξυπνήσουν» οι καλλιτέχνες και με τη συνεχή παρουσία τους να καταστίσουν το χώρο ζωντανό, με καλλιτεχνικές δράσεις κάθε λογής, ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσία γνωστών ερμηνευτών και μουσικών. Της συναυλίας, θα προηγηθεί ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.
«Η πρωτεύουσα δεν έχει οξυγόνο. Αν κάθε μέρα τα παιδιά από τους όμορους Δήμους φύτευαν από ένα δένδρο το καθένα, σήμερα θα είχαμε ένα ολόκληρο δάσος στο Ελληνικό» τόνισε ο Μ. Θεοδωράκης και αναφερόμενος προς όλους τους πολίτες υποστήριξε: «Δεν έχουμε χρόνο μπροστά μας. Το Ελληνικό είναι ευκαιρία να δώσουμε το «παρών». Να ενωθούμε, να αντισταθούμε και να δώσουμε μάχη όταν μπουν οι μπουλντόζες». Ιδιαίτερο κάλεσμα έκανε στη νεολαία.
Κλείνοντας έθεσε τον εαυτό του μπροστάρη στη σωτηρία του πρ. αεροδρομίου αναφέροντας:
«Προετοιμάζομαι ψυχολογικά για μάχη. Ακόμα και με το καροτσάκι θα είμαι εκεί και θα παλέψω».
Αναφορά στην παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη έκαναν και οι τρεις Δήμαρχοι που παρέστησαν στην συνέντευξη τύπου. «Είναι ιδιαίτερη τιμή να είναι μαζί μας ο Μίκης» ανέφεραν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Αλίμου Θάνος Ορφανός και Γλυφάδας Κώστας Κόκορης.
Ο Χρήστος Κορτζίδης μεταξύ άλλων επισήμανε επίσης «Ο αγώνας για την υπεράσπιση του πρ. αεροδρομίου είναι δύσκολος αξίζει όμως να δώσουμε τη μάχη. Φιλοδοξία μας είναι να γίνει το Ελληνικό σημείο αντίστασης. Δεν πρέπει να δεχθούμε το ξεπούλημά του. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης».
Στην κοινή θέση των τριών Δήμων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, τονίζοντας πως η στάση αυτή βοηθάει ώστε να μη ξεπουληθεί ο χώρος.
«Το Ελληνικό είναι ένα στοίχημα της γενιάς μας. Μπορούμε να το διατηρήσουμε πράσινο» σημείωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκορης.
Και οι τρεις Δήμαρχοι ζήτησαν την εφαρμογή της μελέτης του ΕΜΠ.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.