Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

180, και ασχέτως αποτελέσματος, κάλπες


Ένας πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του, τους Δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά κυρίως τους πολίτες της χώρας του και θέλει επιτέλους να τους κοιτάξει στα μάτια..
...από την στιγμή που πιστεύει ότι η λύση που θα δοθεί την Τετάρτη είναι η καλύτερη για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, δίνει και την τελική λύση και στο κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο.
Πηγαίνεις σε 180 την ψήφιση των νέων αποφάσεων της Τετάρτης και αμέσως μετά στις κάλπες για να υπερασπιστείς τις μέχρι τώρα, αλλά και τις επόμενες αποφάσεις σου.
Δεν πας με 150 να ψηφίσεις την χρεοκοπία της χώρας. Γιατί, όπως και να βαφτίζουμε το "κούρεμα" πρόκειται για χρεοκοπία. Και κανείς σοβαρός πολιτικός δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να γραφτεί στην ιστορία ως αυτός που αποφάσισε να χρεοκοπήσει την χώρα του.
Επίσης, θα είναι ό,τι πιο λαϊκίστικο και καρεκλοκένταυρο αν περάσει τελικά η απόφαση με 180 να χρησιμοποιηθεί ως... "πολιτική σταθερότητα και ωριμότητα του πολιτικού συστήματος", γιατί απέχει κατά πολύ το πολιτικό μας προσωπικό από αυτή την πραγματικότητα.
Όλοι συμφωνούν ότι η Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα είναι ημέρα ορόσημο για το μέλλον μας, γιατί θα ξέρουμε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε και τι πρέπει να κάνουμε τα επόμενα χρόνια...
Οπότε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι η καλύτερη στιγμή για την προκήρυξη εκλογών.
Αν πραγματικά θέλει να αλλάξουμε, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στους Έλληνες το υπέρτατο δικαίωμά τους να κρίνουν όλους όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
- Η δικαιολογία από τους "κυβερνητικούς" ότι "οι εκλογές είναι καταστροφικές γιατί όταν γίνονται δεν λειτουργεί τίποτα" κρίνεται ως μη σοβαρή ως επικίνδυνα λαϊκίστικη για τους θεσμούς μας, γιατί είναι στο χέρι του Κράτους να λειτουργήσει εύρυθμα μέσω των Γενικών Γραμματέων που οι ίδιοι έχουν επιλέξει με "opengov". Αν επιμένουν σε αυτή την δικαιολογία, τότε οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν άλλαξαν απολύτως τίποτα.
- Η δικαιολογία περί πολιτικής αστάθειας μετά τις εκλογές, που χρησιμοποιείται υποτίθεται από "δημοκράτες" πολιτικούς... είναι σαν να παραδέχεσαι ότι όντως δεν είσαι ικανός (ή δεν σε βολεύει) ούτε να ερμηνεύσεις σωστά, ούτε να κάνεις πράξη την βούληση του λαού σου... ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.
- Για την ηλίθια δικαιολογία ότι "ο λαός δίνει εντολή κάθε 4 χρόνια" δεν μπαίνω καν στον κόπο να γράψω.
Οπότε, μοναδική λύση η ψήφιση των αποφάσεων των Βρυξελλών με 180 στη Βουλή σε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο καθένας την προσωπική πολιτική ευθύνη του και ασχέτως αποτελέσματος, Βουλευτικές Εκλογές για να αναλάβουν και οι πολίτες την ιστορική ευθύνη τους.
Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες. Εκτός κι αν είμαστε Αίγυπτος και ο "Ηγέτης" μας ξέρει καλύτερα από εμάς ποιο είναι το καλό μας...
 Οποιαδήποτε άλλη λύση ενισχύει το επιχείρημα πολλών πολιτών ότι η "καρέκλα είναι γλυκιά"...
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.