Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Στα χέρια Παπούλια η μεγάλη ανατροπή!!! [Αλήθεια που είναι ο Πρόεδρος; ΔΕΝ βλέπει ΔΕΝ έχει ακόμη συνειδητοποιήσει που μας οδηγούν οι επίορκοι πολιτικοί ή "έπιασε το νόημα της Μπενάκη;";]


Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

 ΑΝ ΑΝΤΙ της κοινοβουλευτικής χούντας των «154 συν μία» που δυναστεύει τη δόλια πατρίδα, είχαμε να κάνουμε με άλλο δημοκρατικό καθεστώς, τότε ο «Ανώτατος Άρχων» θα είχε δώσει τη μοναδική λύση που επιβάλλεται όταν η δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης έχει φτάσει στα έσχατα όρια, όπως σήμερα: Θα είχε δώσει τη λύση της άμεσης προσφυγής σε εκλογές, όπως το ζητά η πλειοψηφία του λαού...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ, λοιπόν, κάθε σκεπτόμενος πολίτης: Καλά, ο κ. Παπούλιας (έστω και άνευ εξουσιών) δεν τη βλέπει αυτή την εκκωφαντική δυσαρμονία; Δεν βλέπει τα θλιβερά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις; Δεν βλέπει τις καταλήψεις υπουργείων και το πρωτοφανές απεργιακό σάρωμα; Δεν βλέπει ότι κανείς, μα κανείς, δεν βγαίνει ανοιχτά να στηρίξει την κυβέρνηση που ο ίδιος όρκισε; Κανείς πλην αυτής της... αξιοθρήνητης χούντας των «154 συν μία»;

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ και ο φίλος μου ο κυρ Γιώργης από την Κρήτη: «Πώς γίνεται, ωρέ κυρ Χρήστο, να παίρνει μια κυβέρνηση τόσο φοβερά μέτρα όταν δεν έχει το παραμικρό λαϊκό αποκούμπι; Από πού, διάβολε, αντλεί τη δύναμή της, αν όχι από τους ξένους δυνάστες, αυτούς που τη θέλουν γονατιστή αλλά όχι πεθαμένη, γιατί αν ξεψυχήσει, πώς θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους;». Ξέχασες, ωρέ κυρ Χρήστο, τον μακαρίτη Ανδρέα που έλεγε στον Τσοβόλα: «Μη νοιάζεσαι, ας χρωστάμε, όποιος χρωστάει δεν χάνεται, όλοι τον θέλουν ζωντανό.  ...

Δώσ’ τα όλα λοιπόν και μη χολοσκάς!».

ΑΠΟ ΤΟ «δώσ’ τα όλα» του Ανδρέα φτάσαμε στο «πάρ’ τα όλα» της κοινοβουλευτικής χούντας. Από την κοινοβουλευτική μονοκρατορία του Ανδρέα, που τέτοιο μήνα το 1981 ανέβαινε πανηγυρικά στην εξουσία με τα συνθήματα «Η Ελλάδα στους Έλληνες» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο», φτάσαμε στην πιο άγρια μορφή ξενοκρατίας, με την τρόικα και το ΔΝΤ να κυβερνούν απροκάλυπτα την άμοιρη πατρίδα, παρουσιάζοντας τα χονδροειδή λάθη τους σαν... «προσφορές σωτηρίας», π’ ανάθεμά τους. Χωρίς κανένας Παπανδρέου ή Βενιζέλος ή Πάγκαλος να έχουν την παλικαριά να τους πουν: «Πηγαίνετε στο διάολο και σεις και η έκτη δόση σας... Εσείς έχετε πιότερη πρεμούρα να μας τη δώσετε παρά εμείς...».

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, η τριανδρία, μαζί με καμιά δεκαριά θλιβερά «εξαπτέρυγα» που την ακολουθούν σε βηματισμό χήνας, κορυβαντιά ότι... σώζει την πατρίδα (!!!). Και παλαβωμένη από τα «φερμπότεν» της φράου Μέρκελ, περιπίπτει από γκάφα σε γκάφα, πότε με τις αποδείξεις και πότε με τις εφεδρείες, που καίνε το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο...

«ΕΥΚΟΛΑ τα λόγια, δάσκαλε», θα μου γράψει πάλι ο παθιασμένος ΠΑΣΟΚος που επιμένει να με διαβάζει. «Εύκολη η γκρίνια αλλά ΛΥΣΗ δεν προτείνεις». Και εγώ του απαντώ: «Εκεί που φτάσατε την πατρίδα, δεν μένει παρά η ολική επαναστατική ανατροπή, με σταθερό στόχο να φύγει όλο μαζί το παλαιό πολιτικό σύστημα και να έλθουν στην εξουσία νέοι όλων των ηλικιών, άξιοι, ακηλίδωτοι, λιτοδίαιτοι, επιτυχημένοι»...

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ; Πού θα βρεθούν; Ποιος θα τους σπρώξει στην πρώτη γραμμή μάχης; Μα, εδώ ακριβώς είναι η ευθύνη του... ανεύθυνου κ. Παπούλια. Πρώτη φάση της επαναστατικής ανατροπής δεν είναι άλλη από την κεραυνοβόλα προσφυγή στο λαό. Εκλογές όχι γιατί τις θέλουν τα κόμματα, που καραδοκούν να εισπράξουν τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί τις περιμένουν πώς και πώς οι αγανακτισμένοι των πλατειών, οι ακρωτηριασμένοι από τις φορολογικές επιδρομές, οι απελπισμένοι νεολαίοι που γράφονται στις λίστες για μετανάστευση...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ δηλαδή ο κ. Παπούλιας; Μα, είναι πολύ απλό: Να ξεχάσει το κομματικό παρελθόν του και, πρώην αθλητής καθώς είναι, να επιχειρήσει, με έναν δικό του τρόπο (ακόμη και παραιτούμενος), τη μεγάλη υπέρβαση. Να οδηγήσει τη χώρα σε αναίμακτη επανάσταση, δηλαδή σε εκλογές. Οχι όπως εκείνες που έφεραν τον Οκτώβριο του 1981 τον Ανδρέα στην εξουσία, ούτε όπως εκείνες που κέρδισε ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 1961, ούτε όπως εκείνες που απώλεσε ο Μητσοτάκης τον Οκτώβριο του 1993, γιατί όλες τους ήσαν «πελατειακές», όλες τους έφεραν βουνά τα χρέη στην πατρίδα, όλες τους ανέβασαν ηγέτες που ευθύνονται, άλλος λίγο - άλλος περισσότερο, για το σημερινό κατάντημα. Μιλάμε για ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, που το αποτέλεσμά τους θα είναι ίσως το πιο εκρηκτικό της νεότερης ιστορίας. Εύχομαι να φτάσουμε τα ταχύτερο σ’ αυτές, όσο και αν δεν τις θέλουν οι ξένοι κατακτητές και οι ντόπιοι Νενέκοι τους...

real.gr
 Για το αρχείο σας:  
"τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν..."
Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 279 ψήφους εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων ο Κάρολος Παπούλιας. Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και δύο από τους τρεις ανεξάρτητους, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτές.
Αναλυτικά, το σύνολο των παρόντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (163) και του ΠΑΣΟΚ (114), καθώς και οι δύο από τους τρεις ανεξάρτητους βουλευτές (Στέλιος Παπαθεμελής και Στέφανος Μάνος) ψήφισαν τον κ. Παπούλια.
Οι 11 βουλευτές του ΚΚΕ και οι 6 του Συνασπισμού δήλωσαν «παρών», ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, απουσίαζε.
Ο κ. Ανδριανόπουλος είχε εκφράσει ενστάσεις για την επιλογή του Κάρολου Παπούλια, αλλά είχε δηλώσει διατεθειμένος να ψηφίσει το νέο Πρόεδρο εφόσον του το ζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Από την ψηφοφορία έλειπαν επίσης ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσίμας και ο βουλευτής της Β Αθήνας του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος
Ο πρώτος απουσίαζε με επίσημη αποστολή στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές απουσίασαν λόγω ασθενείας. Με επιστολές τους, οι κ.κ. Ιλχάν Αχμέτ και Κώστας Τσίμας δήλωσαν ότι εάν ήταν στην αίθουσα θα ψήφιζαν τον κ. Παπούλια.
Η ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής άρχισε με την ανάγνωση των επιστολών των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με τις οποίες πρότειναν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια.
Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία με την κλήση των βουλευτών οι οποίοι, είτε εξέφραζαν την προτίμησή τους στο πρόσωπο του κ. Παπούλια είτε δήλωναν «παρών». Η συνεδρίαση έληξε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από την πρόεδρο της Βουλής.
Η ανακοίνωση του αποτελέσματος
Με «αίσθημα ευθύνης» αποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας την επίσημη ανακοίνωση της εκλογής του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Τον κ. Παπούλια επισκέφθηκαν στο γραφείο του η πρόεδρος της Βουλής και οι πέντε αντιπρόεδροι, προκειμένου να τον ενημερώσουν.
Η δήλωση του νέου Προέδρου έχει ως εξής:
«Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας της Βουλής δικαιώνει τη συνταγματική επιδίωξη για συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συναίνεση είναι κατάκτηση για τον πολιτικό μας πολιτισμό και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας.
» Η επικοινωνία μου με τους Έλληνες πολίτες με έχει διδάξει ότι αποτελούν συλλογικό ζητούμενο η πολιτική ωριμότητα και εντιμότητα, το μέτρο και η ευαισθησία στη δημόσια ζωή, ώστε να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία λιγότερο εγωιστική και περισσότερο δίκαιη.
» Με σεβασμό στις απόψεις όλων των κομμάτων και των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης.»

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τόνισε ότι η πενταετής θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας πρόκειται να συναντήσει σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις.
«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης» ανέφερε η κυρία Μπενάκη και συνέχισε:
«Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.»
Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταποκριθεί άριστα στο ρόλο αυτό, με όπλα την «μακρά πολιτική πείρα, την επιστημονική κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα του».
Η ορκωμοσία
Ο Κάρολος Παπούλιας θα ορκιστεί ενώπιον της Βουλής στις 12 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Δηλώσεις Στεφανόπουλου
Eξαίρετο πολιτικό χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τον Κάρολο Παπούλια ο απερχόμενος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, με δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης του έξω από το σπίτι του.
Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του από την εκλογή νέου πρόεδρου, ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε: «Δεν είναι διαφορετικά από αυτά που ξέρω από την αρχή. Κάποτε θα τελειώσει η θητεία μου. Θέλω να εκφράσω μόνο άλλη μια φορά τη χαρά μου ότι με διαδέχεται ο κ. Παπούλιας, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος πολιτικός, όπως πολλές φορές το έχω πει και όπως ακραδάντως το πιστεύω».
Σε ερώτηση αν ήταν καλά τα δέκα χρόνια της θητείας του, υπογράμμισε: «Για εμένα πολύ καλά, για τον κόσμο και για τον τόπο εξαρτάται από την κρίση των άλλων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.