Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το νου σας ρεμάλια στην πρακτική αριθμητική


Το ότι η χώρα μας επίσημα υπέκυψε ή αναγκάστηκε, με τη "θέλησή" μας (παρέα GAP εννοείται), να υποστεί την Γερμανική Ζώνη επιρροής και εξάρτησης, από την ισοτιμία μέλους ως ευρωπαϊκή εταίρος, είναι η νέα πραγματικότητα που θα αποκρύψουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ και θα δώσουν το άλλοθι να ζητωκραυγάζουν οι επίορκοι εθνοπροδότες της κυβέρνησης είναι το γεγονός, το άλλο είναι η λογιστική απάτη και είναι θέμα απλής αριθμητικής.
Είναι νωρίς να αναλύσουμε την "χρεοκοπία" της χώρας μας, όπως και να προβλέψουμε την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας-κατοχή για την επόμενη δεκαετία με το ευτελές επιχείρημα-στόχο να φτάσουμε στα δημοσιονομικά του 2009 (120%), δηλαδή πριν μας αναλάβουν στην διακυβέρνηση οι νεοφιλελεύθεροι υπόδικοι για εσχάτη προδοσία των 173 πολιτικών της παρέας του GAP.
Μας λένε λοιπόν ότι μας χαρίζουν 100δισ μας δίνουν 130δισ!!! άρα μας φορτώνουν άλλα 30 δισ!!!
Σύμφωνα με την πρακτική αριθμητική: 130-100=30
(νομίζω επαληθεύεται ως 30+100=130)
Αυτά προς το παρόν, τα άλλα περί μνημονίου, μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού έχουν πέσει οι υπογραφές...μέλλει να πέσουν και οι προδοτικές υπογραφές της δανειακής σύμβασης με 180  ή έστω 151 υπογραφές.
Το ότι οι εθνοπροδότες θα παραπεμφθούν σε δίκη, για εσχάτη προδοσία, είναι κάτι παραπάνω και από σίγουρο, ακόμη και εάν αποφύγουν προσωρινά με συναίνεση των άλλων κομμάτων να παραπεμφθούν σε δίκη, το αδίκημα είναι διαρκές και δεν παραγράφεται... ιστορικά θα παραμείνει ως προδοσία για παράδοση και ξεπούλημα της χώρας στους δανειστές και το γερμανικό κράτος. Το ότι το 3ο Ράιχ δεν πέτυχε με έναν αιματοβαμμένο πόλεμο το 1941 να μας υποδουλώσει το κατάφερε η  Μέρκελ  το 2011.
Τραγική ειρωνεία: Αύριο γιορτάζουμε το ΟΧΙ του 1940 και σήμερα το ΝΑΙ του 2011!!!

Νάσος

Έχει όρια η ξεφτίλα;


Πέντε κυβερνητικοί  βουλευτές,  που απασχόλησαν τα ΜΜΕ, το τελευταίο χρονικό διάστημα. (επιλογή τυχαία)

Μίμης Ανδρουλάκης, «δέκα χρόνια τώρα λέμε ψέματα στον λαό…».

Βάσω Παπανδρέου, «είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το μεσοπρόθεσμό. Το ψηφίζω αλλά έχω συνειδησιακό πρόβλημα, για το μέλλον αυτού του τόπου».

Σάββας Ρομπόπουλος, «δεν ήξερα τι ψήφιζα, δεν με ενημέρωναν…».

Δημήτρης Κουσελάς, μια Πέμπτη: «έχω δώσει λίστα στον πρωθυπουργό με 3.000 φοροφυγάδες…», και μια Δευτέρα: «δεν μίλησα ποτέ για λίστα».

Γιάννης Βούρος, (τον Ιούλιο), «είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω…».

Έχει όρια η ξεφτίλα; Αν και θα κόλαγε και το κλασικό, «έχει όρια η σάτιρα;». Διότι, οι βουλευτές...

του ΠΑΣΟΚ, προκαλούν περισσότερο γέλιο, από τους επαγγελματίες της σάτιρας. Και περισσότερη ξεφτίλα.

Πόσο ξεφτιλισμένος μπορεί να είναι κάποιος; Πόσο αδιάφορος για την δημόσια εικόνα του, σε  θέματα συνέπειας;  Και κυρίως πόσο κάφρους, ηλίθιους, μπορεί να θεωρεί τους πολίτες που απευθύνεται; Αλλά και πόσο αποκτηνωμένος, καταντά, ο «εκλεκτός του λαού», ο «εκπρόσωπος του έθνους»;

Απλές ερωτήσεις, συνηθισμένων ανθρώπων, που όταν διαπιστώνουν το μέγεθος της ξετσιπωσιάς, συγκλονίζονται. 

Όλοι αυτοί, βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, και κατεβαίνουν στο δικό μας, μόνο, για να υποσχεθούν, να κανακέψουν, να χαϊδέψουν τον λαό. Να τον κοροϊδέψουν, με ένα σωρό ρητορείες και εύκολα λόγια. Κατεβαίνουν, για να ζητήσουν περισσότερες ψήφους και λιγότερο πολιτικό κόστος.  Και μετά ξανανεβαίνουν, στον εργολάβο τους, στον εφοπλιστή τους και στον επιχειρηματία τους, για περισσότερα σάλια. (εννοείται όχι όλοι)

Όλο αυτό το χάρβαλο το ονομάζουν κοινοβουλευτισμό. Και σκίζουν τα ιμάτιά τους όταν κάποιος τους αμφισβητήσει. Κοινοβουλευτισμός  με χάλια ποιότητα και με ανάστημα, από τη γη έως το χώμα. Κοινοβουλευτισμός κουρέλι, και στην μορφή και στο περιεχόμενο, και στον τρόπο εφαρμογής.  Και με ευθύνη, των ιδίων των εκπροσώπων του έθνους, αλλά και αυτών που τους επιλέγουν.

ΥΓ 1  προς πολίτες:
Πριν σπάσεις το κεφάλι σου σπάσε το είδωλό σου στον καθρέφτη.
ΥΓ 2 προς πολιτικούς
Πριν σου σπάσουν το κεφάλι, σπάστο μόνος σου.

Θύμιος Κ.


- Παπανδρέου για τρόικα: "Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια"
- 100 δισεκατομμύρια ευρώ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
- Aπό το 2020 θα βγεί η Ελλάδα πάλι στις αγορές - "Πράσινο φως" από την Κριστίν Λαγκάρντ για την 6η δόση
- ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δέκα ώρες και κάτι κράτησε και αυτή η ιστορική σύνοδος κορυφής με τις εντάσεις της, τα πήγαινε - έλα της αλλά και την διακοπή που έγινε στις 2 το πρωί και απείλησε να τα τινάξει όλα στον αέρα!
Στις 05.15 όλοι ανάσαναν με ανακούφιση αφού η συμφωνία είχε επιτευχθεί και τα χειρότερα σενάρια (βλ. χρεοκοπία) είχαν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα πρώτα νέα μαθεύτηκαν από το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί και στην συνέχεια από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

Ο οποίος εκτός από το κούρεμα το οποίο είναι 50% μας ανακοίνωσε ότι ήταν και δικός του διακαής πόθος η επιτροπεία. “Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας  συνέχεια (η τρόικα) και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας άλλος”. Αυτές ήταν οι κουβέντες που συνόψισαν όσα από το μεσημέρι και την ομιλία της στην Βουλή είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

Ότι δηλαδή επειδή δεν μπορούμε μόνοι μας, επι της ουσίας θα παραδώσουμε τα κλειδιά και την λήψη των αποφάσεων στους ελεγκτές της τρόικας και κατ επέκτασιν στην ΕΕ.

Επίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών, οι έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από τον πρωθυπουργό ότι στις αγορές θα βγούμε το 2020, ενώ ο στόχος ήταν το 2012 άντε το 2013.

Με μια πρώτη ματιά τα συν και τα πλην της συμφωνίας:

ΤΑ ΣΥΝ


- 100 δισ. λιγότερο χρέος στο 120% του ΑΕΠ - δηλαδή βιώσιμο
-  Ενεργοποιείται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
-  Αυξάνεται το πακέτο βοήθειας στα 130 δισ.

ΤA ΠΛΗΝ


- Μόνιμη εποπτεία της τρόικας
- Παρατεταμένη λιτότητα έως το 2020
-  Αποδεκατίζεται πλήρως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


Τελείωσε στις 05:15 το πρωί η πολύωρη συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης, με τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ  να δηλώνουν μετά από το πέρας της ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, για haircut 50% του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους.
Συγκεκριμένα, πρώτος βγήκε από τη συνεδρίαση και κατευθύνθηκε στην αίθουσα Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος και τόνισε ότι βρέθηκε διαρκής λύση για την ελληνική κρίση, ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εμπλοκή του ιδιωτικού ρόλου στην ελληνική υπόθεση.
Μάλιστα, δήλωσε ότι «αποφεύχθηκε το δράμα μιας ελληνικής χρεοκοπίας», καθώς και ότι θεωρεί πως πλέον ο κόστος θα καθησυχαστεί από τις αποφάσεις που έλαβε η ευρωζώνη.
O Γάλλος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που βγήκε από τη σύνοδο. ΦΩΤΟ REUTERSO Γάλλος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που βγήκε από τη σύνοδο. ΦΩΤΟ REUTERS
Σε 400 δισ. δολάρια ΗΠΑ προσδιόρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, την οικονομική αξία των αποφάσεων που έλαβε η μαραθώνια, περιπετειώδης Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup. Ο ίδιος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» τις αποφάσεις που κατέστη δυνατόν να ληφθούν, μετά και από τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδος για εθελοντικό «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η πολυπλοκότητα των ζητημάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup και η αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακριά νύχτα διαπραγματεύσεων. «Μπορούμε τώρα να ανακουφιστούμε», πρόσθεσε.
Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι κάναμε το σωστό για την ευρωζώνη. ΦΩΤΟ REUTERSΗ γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι κάναμε το σωστό για την ευρωζώνη. ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνκγελα Μέρκελ, το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, τελικά θα προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδος, με μόνιμη παρουσία ελεγκτών εφαρμογής του προγράμματος. Τη σύνταξη του νέου προγράμματος θα συνδράμει η τελευταία έκθεση της τρόικας, ενώ στόχος είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ της μέχρι το 2020, ούτως ώστε η χώρα να καταφέρει να επιστρέψει ρεαλιστικά στις αγορές. Η κα Μέρκελ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιταλία δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα περιορισμού του χρέους της στο 113% του ΑΕΠ της.
«Αποφασίσαμε να πολλαπλασιάσουμε τους πόρους του EFSF. Αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει να τετραπλασιάσουμε ή να πενταπλασιάσουμε τους διαθέσιμους πόρους του ταμείου» (μόχλευση), είπε ο κ.Σαρκοζί. «Θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο, για την υλοποίηση των αποφάσεων». Ο κ.Σαρκοζί χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις εξελίξεις, για την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοινώνουν το κούρεμα του ελληνικου χρέους. ΦΩΤΟ REUTERS
Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοινώνουν το κούρεμα του ελληνικου χρέους. ΦΩΤΟ REUTERS
Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ: Στην Ελλάδα μέχρι το 2020 το χρέος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ. Οι συνθήκες από τον Ιούλιο επιδεινώθηκαν, ένα νέο πρόγραμμα 100 ΕΕ-ΔΝΤ δισ. ευρώ θα μπει σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους. Ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει 50% του ελληνικού χρέους ή 100 δισ. ευρώ.Πενταπλασιάζονται οι πόροι του ΕΤΧΣ στα 1.000 δισ. ευρώ, μέσω μόχλευσης.

Η σημερινή απόφαση για την Ελλάδα επιτυγχάνει το στόχο να καταστεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ενα νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές - Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

"Δε κινδυνεύουν οι συντάξεις" εγγυάται στο Νewsit η Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ - "Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!", ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσει

Η Ευρωζώνη "ψάχνει" να σωθεί από την Κίνα

Από "ellinofreneia"

φώτο: freskopramagreki

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.