Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γιατί υπομειδιά και δεν χαμογελά ο Σαρκοζί πατέρα; [Εγώ κρατάω το λόγο μου: δεν δεσμεύτηκα στους ψηφοφόρους μου ότι λεφτά υπάρχουν;]

Εκφώνηση είδησης
Διαβάστε και δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε:

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι σε πολύ καλό κλίμα, με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρηθούν απολύτως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας πως η Ευρώπη έχει ηθική και οικονομική υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα. ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για μια «πολύ καλή συζήτηση» με το Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. «Τονίζω την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσουμ απολύτως τις δεσμεύσεις μας και κάνουμε όλες τις απαραιτητες μεταρρθυμίσεις με οποιοδηποτε τίμημα και κόστος γιατί θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι» είπε ο κ. Παπανδρέου ενώ υπογράμμισε επίσης την βούληση της χώρας μας να υπάρχει διαφάνεια σε όλα και στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να αποστείλει εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.
Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Σαρκοζί, αλλά και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που όπως είπε, παρέχουν διαχρονικά στον ελληνικό λαό σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας.
Ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Γ.Παπανδρέου, αναγνώρισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ», συμπληρώνοντας πως «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλών ετών, έχουν καθυστερήσει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Στη συνέχεια είπε πως ο κ. Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε για την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ενώ έκανε γνωστό πως εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη θα έρθουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας μας.
«Η Ευρώπη είναι μία οικογένεια και χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη. Υπάρχει ηθική υποχρέωση απέναντι στις χώρες-μέλη. Μια αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, κάνοντας παραλληλισμό με την κατάρρευση της Lehman Brothers. «Δεν είναι δυνατον να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, τόσο για οικονομικούς όσο και για ηθικούς λόγους» τόνισε.



 ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://craftyreporting.wordpress.com/2011/04/14/h-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.