Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τρία θέματα που "τινάζουν" το σύστημα στον αέρα...

Ο Νομπελίστας Krugman για τον «πανικό των πλουτοκρατών»

 

Ο βραβευμένος οικονομολόγος σχολίαζει την «υστερική» αντίδραση που προκαλούν οι «έξω» της Wall Street στους «μέσα».
«Οι εξτρεμιστές που απειλούν τις αμερικάνικες αξίες είναι η «οικονομική αριστοκρατία» και όχι οι διαδηλωτές».
Συνεχίζει κατακρίνοντας την αντίδραση των ρεπουμπλικάνων πολιτικών στο κίνημα : Ο «Ρεπουμπλικανός ηγέτης» χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές μαφία και μιλάει για «αμερικάνους ενάντια σε αμερικάνους», άλλοι πολιτικοί του ίδιου κόμματος μιλάνε για «αντιαμερικάνους» και χρησιμοποιούν την πολυχρησιμοποιημένη αυτόν τον καιρό στις ΗΠΑ έκφραση «ταξικός πόλεμος». Αν κάποιος τον ρώταγε για το προσωπικό του αγαπημένο, θα επέλεγε τη δήλωση του Rand Paul, και όπου το μέλος του Tea Party, εξέφρασε τους φόβους του ότι οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να παίρνουν τα iPad από τους πλούσιους, γιατί δεν πιστεύουν ότι θα έπρεπε να τα έχουν.
Διαβάστε,,,
τη συνέχεια εδώ: tsantiri

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βενιζέλος εφαρμόζει τα ίδια που κατέστρεψαν την Αργεντινή

Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε στον μεγάλο και πολύ υπουργό μας να είναι πιο διαβασμένος όταν προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρό­στυχα διλήμματα. Η Αργεντινή δεν κατέρρευσε το 2000, αλλά το 2001. Εκτός κι αν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην Αργεντινή του 2000 είχε άλλη λογική. Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Υψί­στου. Πόσω μάλλον του κ. Βενιζέλου, του γνω­στού κατά κόσμονΜπενίτο, όπως πολύ εύστο­χα τον έχει βαφτίσει ο Τζίμης Πανούσης.
Ας δούμε όμως αν η Αργεντινή του 2000, κα­τά Βενιζέλο, ή του 2001 οδηγήθηκε στην κα­τάρρευση γιατί ακολούθησε άλλη πολιτική. Τον Μάρτιο του 2001, περίπου 50 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες για την 25η επέτειο της στρα­τιωτικής χούντας. Σύμφωνα με τους «Financial Times» (26.3.01), «πολλοί έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στη στρατιωτική χούντα του 1976 και το οικονομικό μοντέλο της αγοράς που ακο­λούθησε την επιστροφή στη δημοκρατία. Ένα πανό έγραφε: «Χούντα σημαίνει τρομοκρατία του αίματος. Αγορά σημαίνει τρομοκρατία της πείνας». Σας λέει τίποτε αυτό;
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: tsantiri

Ο Μενέλαος Γκίβαλος αποκαλύπτει την προσυμφωνημένη Εθνική ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Μέσα σε δύο χρόνια οι δοκιμασίες, τα δεινά, η εθνική, κοινωνική και ατομική απαξία και ταπείνωση που υφιστάμεθα μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να «γεράσαμε» κατά δύο δεκαετίες… Η ελπίδα, η προοπτική, σβήνουν, η χώρα μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς σε προτεκτοράτο
Το χειρότερο απ’ όλα: Τώρα που τα προσχήματα εξέλιπαν, τώρα που η κυβέρνηση καταρρέει, τώρα που τα «στόματα ανοίγουν» και νέα θεμελιωμένα στοιχεία έρχονται στο φως, τώρα που το παζλ του εθνικού εγκλήματος συμπληρώνεται, αποκαλύπτεται η τραγική αλήθεια: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: tsantiri
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.