Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Απαλλαγή από τον έκτακτο φόρο... με sms [Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107 ευρώ]

Αντί για την υποβολή αιτήσεων εξαίρεσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, όσοι δικαιούνται την πλήρη απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων ή την καταβολή μειωμένου τέλους, πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (SMS) μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στο 54160, γράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους, αφήνοντας ανάμεσα στον ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής ένα κενό. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107 ευρώ.

Αφού οι δικαιούχοι, αποστείλουν μέσα στην προθεσμία των τριών ημερών τα SMS, η ΓΓΠΣ θα επεξεργαστεί τα στοιχεία και θα απαντήσει επίσης με μήνυμα, είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί. Στη συνέχεια, η ΓΓΠΣ θα παραδώσει ένα ηλεκτρονικό αρχείο στη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές με όσους εξαιρούνται. ...

Εάν οι φορολογούμενοι δεν προλάβουν να αποστείλουν τα γραπτά μηνύματα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων κανονικά. Εφόσον στείλουν μήνυμα έως τις 30 Νοεμβρίου και το αίτημα γίνει αποδεκτό, θα μπορέσουν στη συνέχεια να ζητήσουν συμψηφισμό με τη δόση που θα έχουν ήδη καταβάλει.

Δικαιούνται την απαλλαγή ή την καταβολή μειωμένου τέλους:

Οι πολύτεκνοι με περσινό οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες άνω του 80%, εφόσον η αναπηρία αφορά είτε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου είτε πρόσωπα που τον βαρύνουν φορολογικά, δικαιούνται χρέωση 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Οι μακροχρόνια άνεργοι και επιδοτούμενοι άνεργοι εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από το τέλος ακινήτων.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.