Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του Δ. Αντωνίου στο Spiegel ONline- ο γιατρός που μήνυσε την κυβέρνηση για Εσχάτη Προδοσία!!!

Συνέντευξη του Δημήτρη Αντωνίου, του μηνυτή της κυβέρνησης και των βουλευτών για εσχάτη προδοσία, δημοσιεύτηκε στο γερμανικό Spiegel online. 
Μολονότι η συνέντευξη διήρκεσε περισσότερο από 6 ώρες, και αποτέλεσε ένα γερό σφυροκόπημα της Γερμανίας για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας... (στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά φυσικά) το άρθρο αποδίδει μονάχα μια επιφάνεια του βάθους της... και σε κάποια σημεία αδικεί θα έλεγα με έμμεσο τρόπο τον Δρ Ανωνίου. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια προβολή της στάσης μεγάλης μερίδας των Ελλήνων που συμμερίζονται τις απόψεις και υποστηρίζουν την Δ. Αντωνίου, εντός της Γερμανίας και του γερμανόφωνου χώρου. 

Ας τη δούμε τι έγραψαν λοιπόν...
Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα

 ρεπορτάζ του David Böcking από τη Χαλκίδα
μετάφραση/απόδοση Βίκυ Χρυσού

Ο Δημήτρης Αντωνίου κατέθεσε μήνυση ενάντια σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Ο χειρούργος θεωρεί πως το γεγονός πως έδωσε τη συγκατάθεση της για μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και «υποδούλωση». Οι θέσεις αυτές αποκτούν αυξανόμενη συναίνεση στη χώρα. ...
Στο τέλος της βραδιάς, όταν τα κύματα της συνομιλίας είχαν πια καταλαγιάσει, κάνει κάποιος το λάθος να αναφέρει τον Horst Reichenbach. Εκείνο το Γερμανό που καλείται να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική μεταρρύθμιση για λογαριασμό της ΕΕ . Στο σημείο εκείνο εξερράγη και πάλι ο Δημήτρης Αντωνίου στη βεράντα του με θέα τη θάλασσα. "Δεν έχει δικαίωμα να είναι εδώ», δηλώνει βγάζοντας αστραπές και κεραυνούς, «και ελπίζω μια μέρα να πληρώσει για αυτό."

Ο Δόκτωρ Δημήτρης Αντωνίου - ψηλός, αθλητικός, με μισό-φαλακρό κεφάλι – για ένα πράγμα σίγουρα δεν δειλιάζει: τις συγκρούσεις. Ο γιατρός από το νότιο ελληνική παράκτια Χαλκίδα έχει μηνύσει τον πρόεδρο της χώρας, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές του κυβερνόντως κόμματος, ΠΑΣΟΚ. Τους κατηγορεί για εσχάτη προδοσία, επειδή το Μάιο του 2010 συμφώνησαν για την «οικονομική βοήθεια» προς την Ελλάδα. (Αναφέρεται στο μνημόνιο). Ο Αντωνίου έχει μηνύσει επίσης και ολόκληρη την αντιπολίτευση, - επειδή δεν παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Αντωνίου είναι το αντίστοιχο των γερμανών καθηγητών οι οποίοι μάταια διαμαρτυρήθηκαν (ενώπιων δικαστηρίου) στην Καρλσρούη ενάντια στην «ευρώ διάσωση». Δεν θέλουν να βοηθήσει η Γερμανία την Ελλάδα. Ο Αντωνίου δεν θέλει να βοηθηθεί η χώρα του. (Στο «βοηθηθεί» χρειάζονται σαφώς εισαγωγικά… τέτοια βοήθεια... σημ. μτφ.)

"Έχω ήδη υποβάλει όλα τα είδη των καταγγελιών», λέει ο Αντωνίου, ενώ η γυναίκα του σερβίρει ελληνικές σπεσιαλιτέ. "Έχω ήδη μηνύσει υψηλόβαθμους δικαστές. Ακόμη και ο Αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ήθελε να με γνωρήσει." Ο Αντωνίου έχει μηνύσει επίσης εργοδότες που δεν ήθελαν να τον προσλάβουν, και τις τράπεζες, που ήθελαν να του χορηγήσουν καταχρηστικά δάνεια. Τα ιδρύματα τον κάλεσαν επίσης – και ικέτευαν για έλεος. «Έκλαιγαν!"

Ο Αντωνίου τα διηγείται αυτά διασκεδάζοντας –και είναι πολύ περήφανος. Για την ποινική καταγγελία που συνέταξε ο ίδιος λέει ότι ήταν «πολύ καλή, σχεδόν τέλεια." Το Βρετανικό του πτυχίο ως χειρουργός το αποκαλεί «η μεγαλύτερη τιμή για τους χειρουργούς σε όλο τον κόσμο." Ο Αντωνίου δείχνει ενθουσιασμένος ένα βίντεο στο οποίο απειλεί τον Πρόεδρο του κράτους με την αγχόνη – πράγμα που του χάρισε μια νύχτα στη φυλακή. «Δεν έχω όπλα. Εάν είχα, θα τους είχα ξεκάνει».


Οι μηνύσεις του ξεπέρασαν το πρώτο νομικό εμπόδιο

Κάποιος θα μπορούσε να απορρίψει το γιατρό σαν μάταιο ταραχοποιό. Αλλά οι καταγγελίες του είχαν αρκετή ισχύ ώστε να ξεπεράσουν το πρώτο νομικό εμπόδιο: η εισαγγελία Αθηνών τις διαβίβασε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων. Εάν οι ποινικές κατηγορίες σχετίζονται με πολιτικούς, σύμφωνα με την ελληνικό Σύνταγμα, τότε οι βουλευτές θα πρέπει να κρίνουν τους εαυτούς τους.

Αν και δεν θεωρείται πιθανό να δημιουργηθεί μια εξεταστική επιτροπή, η οποία θα απαιτούσε το ένα δέκατο των 300 βουλευτών. Αλλά για τον Αντωνίου η ετυμηγορία είναι ούτως ή άλλως μία: "Με τη συμφωνία αυτή έχουμε παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία μας για ένα υποτιθέμενο οικονομικό πρόβλημα."

Φέρνει μια στοίβα από έγγραφα: Το μνημόνιο, στο οποίο η τρόικα, αποτελούμενη από την ΕΕ, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπαγορεύει στην Ελλάδα λεπτομερείς μεταρρυθμίσεις και μια σύμβαση πίστωσης την οποία επισφράγισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Συνθήκη (σύμβαση/συμβόλαιο) λέει: «Ο οφειλέτης παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την παρούσα ασυλία που δικαιούτε ή την ασυλία που ίσως δικαιούται μελλοντικά όσων αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία."

Το αποτέλεσμα για τον Αντωνίου είναι ξεκάθαρο. «Αν δεν πληρώσουμε τις δόσεις μας, η Γερμανία ως ηγέτης της Τρόικα μπορεί να έρθει και να κατάσχεσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας." Ούτε και τα πολιτιστικά αγαθά δεν προστατεύονται, φωνάζει. «Ούτε ακόμη και η Ακρόπολη!"


Μπορούσε να αποφευχθεί η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας;

Όσο ακραία και να μοιάζει η ιδέα της κατάσχεσης της Ακρόπολης: είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάποια μέρος της αυτονομίας της.
"Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Jean-Claude Juncker, στο "Focus", όταν είχε εγκριθεί ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης στις αρχές Ιουλίου.

Το μόνο ερώτημα είναι αν μπορούσε να αποφευχθεί η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Σε τελική ανάλυση, το υπόλοιπο της ΕΕ εγγυάται με τριψήφια ποσά δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, μολονότι πάντοτε αποκλειόταν ένα τέτοιο βήμα όσων αφορά την ευθύνη της Ένωσης.

Η Ευρώπη εισέρχεται σε νομικό εδάφους και κλείνει συμφωνίες που δεν φοβίζουν μόνο τους Έλληνες: στη Γερμανία προκάλεσε πρόσφατα ανησυχία το σχέδιο σύμβασης ευρώ-διάσωσης ESM. Εκεί δεσμεύονται οι χώρες της ΕΕ "άνευ όρων και αμετάκλητα" να εξοπλίσουν την ESM με περιουσιακά στοιχεία παγίου κεφαλαίου και επιπλέον να παραχωρήσουν «πλήρη δικαστική ασυλία». Έτσι δεν παραιτείται μόνο η Ελλάδα από τα δικαιώματα της, αλλά και οι βοηθοί της.

Ωστόσο, οι αγωνιστικές ομιλίες του Αντωνίου κερδίζουν έδαφος. Μίλησε στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, όπως και στην τηλεόραση, στη σελίδα του στο Facebook απέκτησε 3.500 οπαδούς μέσα σε ένα χρόνο. Όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά επίσης ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διανοούμενοι απορρίπτουν τις μεταρρυθμίσεις, διότι κάνουν την κατάσταση μόνο χειρότερη. Ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος διδάσκει στο Λονδίνο έγραψε στην «Guardian», αιτία για τη δυστυχία είναι "σαφώς το πρόγραμμα της τρόικας. Αυτή με τη σοφία της ήταν που εξανάγκασε την Ελλάδα σε αιχμηρές απαιτήσεις εξοικονόμησης και απορρύθμιση, πράγμα που αντιστοιχεί στην νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της ΕΕ".


Αιτία και αποτέλεσμα αντιστράφηκαν, αντιλέγει ένας νομικός.

Προδώθηκε και πουλήθηκε η Ελλάδα; Ο αθηναίος συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσσος αντιλέγει. Σε ένα έγγραφο για τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ γράφει , αναμφίβολα επηρεάστηκαν οι πιστωτές κατά τρόπο «που δεν ήταν ούτε επιθυμητός ούτε και ανεκτός. Έτσι δεν μπορεί το Σύνταγμα να προστατεύσει την ελευθερία της επιλογής μας». Αλλά το εξωτερικό πίεσε επίσης για επικύρωση των μεταρρυθμίσεων από συνταγματικά όργανα όπως το Κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου, τα μέτρα που "κατέστρεψαν την ουσία των συνταγματικών δομών μας, και ταυτόχρονα ενίσχυσαν τη μορφή τους."
Οι συμπολίτες του έχουν μπερδέψει την αιτία και το αποτέλεσμα, λέει με κριτική διάθεση ο Δρόσσος. "Το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα, αλλά ο τρόπος ζωής που τα έκανε απαραίτητα. Στην αντίσταση ενάντια στις μεταρρυθμίσεις ανακατεύτηκε επιπλέον και αριστερή κριτική πορς τους υποτιθέμενους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ με τον αδικημένο εθνικισμό μας.»

Πληγωμένη περηφάνια εμφανίζεται και στον Αντωνίου κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Ο γιατρός ο οποίος ολοκλήρωσε στην Αγγλία και σπουδές στη φιλοσοφία, θαυμάζει τον Χέγκελ, τον Καντ και τον Γκαίτε.. "Όλοι τους θαύμαζαν την αρχαία Ελλάδα», λέει, και γίνεται και πάλι δραματικός: «Αυτή η νοοτροπία εξαλείφθηκε από τη σύμβαση πίστωσης." Αργότερα διηγείται ο Αντωνίου ότι ο πατέρας του ήταν ανάπηρος πολέμου. Όπως πολλοί Έλληνες, δεν θέλει να αποδεχθεί ότι τώρα οι Γερμανοί έχουν λόγο σε μια χώρα στην οποία μέχρι σήμεραδεν έχουν καταβάλλει καμία αποζημίωση για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά δεν είναι μόνο η εθνική υπερηφάνεια που κινεί τον Αντωνίου. Η ζωή του ήταν πάντα γεμέτη αγώνες (ανήσυχη), μετά την ιατρική και τη φιλοσοφία, σπουδάζει τώρα Πολιτισμικές (ανθρωπιστικές) επιστήμες. Ο Αντωνίου, σε όλους τους κλάδους, έχει γράψει βιβλία για το οποία σχεδόν ποτέ δεν έβρισκε εκδότες. Τρεις φορές κατέθεσε μηνύσεις εναντίων πανεπιστημίων, τα οποία δεν τον προσλάμβαναν υποτίθεται λόγω νεποτισμού. Μια φορά μάλιστα προτίμησαν ένα 70-χρονο ο οποίος είχαν ήδη μια άλλη θέση.


Γιατί υπερασπίζεται ένα τέτοιο σύστημα; Δε δείχνει η ιστορία ότι η Ελλάδα χρειάζεται τις μισητές μεταρρυθμίσεις;

Ξαφνικά ο Αντωνίου, λέει ο καταπληκτικά πράγματα. Πάντα θαύμαζε τον σεβασμό με τον οποίο εκτελούσαν οι Άγγλοι την εργασία τους, ακόμη και αν δεν τους άρεσε. Στην Ελλάδα ήταν διαφορετικά. "Είμαστε Ανατολίτες: Αναρχικοί, απείθαρχοι και δεν προσαρμοζόμαστε." Φυσικά αυτό πρέπει να αλλάξει. Όμως η Γερμανία οφείλει να παρέχει στην Ελλάδα μια πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη. "Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται εδώ μια γενιά των εχθρών."

Εκεί είπαμε στον Αντωνίου, ότι οι Γερμανοί αναγνώστες εκφράζουν κατανόηση για την Ελλάδα. Ένας μάλιστα ζήτησε πρόσφατα τη διεύθυνση του Horst Reichenbach, για να του στείλει τις ιδέες του για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Με το που άκουσε ο Αντωνίου το όνομα του γερμανού υπαλλήλου της ΕΕ, έληξαν γρήγορα τα περί κατανόησης των λαών. Παρ 'όλα αυτά κατά τον αποχαιρετισμό μας παρέδωσε ένα από τα βιβλία του, με μια εγκάρδια αφιέρωση. Ξεκινά με τις λέξεις: "Σε ανάμνηση της πρώτης μας συνάντησης στη σκλαβωμένη Ελλάδα "

Συνεργασία: Ferry Batzoglou


Σχόλιο τοξότισσας: Όχι ως θα περίμενα κάτι άλλο από ένα τέτοιο περιοδικό... αλλά δεν νομίζετε πως για ένα τόσο καυτό θέμα, εστίασαν το άρθρο τους περισσότερο σε παρατηρήσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Αντωνίου, δίχως να πιάσουν καθόλου την ίδια τη μήνυση ήτις αιτίες και τους λόγους για παράδειγμα που η πράξη αυτή αποτελεί Εσχάτη Προδοσία? Πολύ... χλιαρό και επιφανειακό το κείμενο, για ένα τόσο καυτό και "πιασάρικο" αν θέλετε θέμα για ένα περιοδικό... Κρατά τους τόνους τόσο χαμηλά... σαν για να μην ενοχληθούν και ξυπνούν ακόμη πιο πολλοί Ευρωπαίοι πριν προλάβουν το "τελικό μάντρωμα" που σχεδιάζει η "ελίτ"..

Σχόλιο Δημήτρη Αντωνίου: "Αγαπητή Τοξότισσα, είσαι καταπληκτική. Η 6ωρη συνέντευξή μου ήταν ένα ανηλεές σφυροκόπημα της Ατιμώρητης Φονικής Βαρβαρότητας των Γερμανών, οι οποίοι αιματοκύλισσαν τον κόσμο 2 φορές, δεν πλήρωσαν πολειμκές αποζημιώσεις και αποζημιώσεις για τις δολοφονημένες ζωές, δεν κατέβαλαν το κατοχικό δάνεια στην Ελλάδα, έσβησαν κατά 80% τα χρέη των το 1950 και δέχτηκαν οικονομική ενίσχυση από την Ελλάδα το 1990 για την ενοποίηση των δύο δολοφονικών κρατών των. Η συζήτησε εξελίχθηκε σε μάχη. Τους έιπα ότι οι Αγανακτισμένοι είναι οι μελλοντικοί μουτζαχεντιν εναντίον της Γερμανίας, που οδηγείται σε τρίτο και ορσιτικό όλεθρο. Κια πολλά άλλα...Όπως μου είπαν την άλλη μέρα, κάθισαν στην παραλία της Χαλκίδας μέχρι της 4 το πρωί για να ηρεμήσουν.
Βίκυ σε Ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για όλους μας (και για μένα) στον αγώνα αυτόν από την πολύ αρχή".
Δημ. Αντωνίου
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.