Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα ονόματα και τα πιθανά σενάρια για την διαπραγμάτευση που θα θέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για την ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας

Σύμφωνα με τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας, γράφτηκε σχετικά, από το news247 , ότι:
Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οι φήμες για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου σχήματος, αλλά και των κομμάτων που θα συμμετέχουν φούντωσαν για τα καλά.
Στην πραγματικότητα τα σενάρια υπήρχαν εδώ και μέρες, με επικρατέστερο την ανάληψη της ηγεσίας από τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η καταρχήν άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί με το ΠΑΣΟΚ, στρέφει στην προσοχή στα μικρότερα κόμματα, εκτός ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης αποκλείουν κάθε συνεργασία.
Έχει καταλήξει σε πρόσωπο ο ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα προταθεί για πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΛΑΟΣ έχει καταλήξει στον άνθρωπο που θέλει να αναλάβει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Reuters ανέφερε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τείνει προς τον κ. Βενιζέλο.
"Πρέπει να ακούσουμε τις προθέσεις του πρωθυπουργού, και να μην κλείσουμε την πόρτα στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις" δήλωσε.
Και στο βάθος Παπανδρέου...
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στις συζητήσεις, ωστόσο το από το περιβάλλον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαμηνύουν ότι "μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχει η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση μείζονος εθνικής ανάγκης όπως την εννοούμε εμείς".
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πάντως στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, λόγω των κρίσιμων συνεδριάσεων στα όργανα της ευρωζώνης.
Έτσι, με βάση τις πιεστικές ημερομηνίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα σε τρεις ημέρες! Αν δεν καταλήξουν δηλαδή σε συμφωνία πολύ σύντομα, είναι πθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει στη θέση του για αρκετό καιρό ακόμα.


Σχόλιο από "Στοχασμός-Πολιτική":
Εμείς θα διακινδυνεύσουμε, με κάποια ονόματα, για το αυριανό τραπέζι.
Ο GAP θα προτείνει Τραπεζίτη, έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς, ας πούμε Παπαδήμο ή Προβόπουλο... όσο για Βαγγέλη θα τον κάψει στο πρώτο χαρτί που θα ανοίξει.
Ο Σαμαράς, θα θέσει Δήμα ή Αβραμόπουλο.
Ο Καρατζαφέρης θα  παίξει ρελάνς με Σημίτη ή Καραμανλή,
Το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα πουν πάσο  ή veto και θα προτείνουν εκλογές.
Μπακογιάννη, Δημαράς και Κουβέλης θα πουν "τα βλέπω".

Η πρώτη παρτίδα θα είναι κάπως έτσι. Πληροφορίες δεν έχουμε, αλλά προκύπτουν από την γενικότερη πολιτική αντίληψη που έχουμε για τα κόμματα που απαρτίζουν την σημερινή βουλή.

Ο GAP έκανε το Βατερλό του "Πύρρειο Νίκη" και θα επιμηκύνει τη πρωθυπουργία  παρατείνοντας το χρόνο διατήρησης της καρέκλας του, όσο να το ρίξουν κάποια στελέχη του που δεν θα τον αντέξουν άλλο... κινούντες "όχι από χρέος" ως όφειλαν... αλλά από την λαϊκή κατακραυγή!!!

Ο Σαμαράς θα θέσει δικό του πρόσωπο, για να εισπράξει ασφαλώς την άρνηση που αναμένει ως άλλοθι, ούτως  ώστε έτσι να αμβλύνει τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις των αδελφών κομμάτων του.

Ο Καρατζαφέρης, ο πιο καλός (χαρτο)παίκτης από όλους (γνωστός κωλοτούμπας) θα είναι και ο πιο δυνατός διαπραγματευτής στο αυριανό παιχνίδι, ίσως με τα ονόματα που θα θέσει στο τραπέζι, θα τους εγκλωβίσει στο δικό τους γήπεδο και θα τους ξεμπροστιάσει στο εκλογικό τους  σώμα, χτυπώντας το δικομματισμό που τόσο απεχθάνεται, αλλά και για το πόσο υπολογίζει σε αυτό.

Οι υπόλοιποι παρατηρητές... θα παραμείνουν υποψήφιοι υπουργοί περιμένοντας κάποιον αντίστοιχο ρόλο για παρακαταθήκη για τις επόμενες εκλογές.

Το όνομα του σερ Μαρκεζίνη θα παίξει και ίσως να μπει, από τον ξένο παράγοντα μέσω ΜΜΕδων, σε μυστική διαπραγμάτευση και ίσως το δούμε και αυτό. Οι Εγγλέζοι έχουν παράδοση σε "παραδόσεις"!!!

Το σύστημα είναι πλέον πολύ ισχυρό και θα διασωθεί, αυτός που θα πληρώσει (το επαχθές χρέος) είναι ο ελληνικός λαός που για μια ακόμη φορά μπήκε στον γύψο (όπως επταετία).

Τα υπόλοιπα μετά την Κυριακή το βράδυ... πάντως η frau Angela Dorothea Merkel έχει δώσει γραμμή - εντολή και μάλλον όπως διαφαίνεται ο Καρατζαφέρης την προωθεί  το δίχως άλλος με κωλοτούμπες για να είναι (in) ο νέος "κήρυκας" μέσα στα ευρωπαϊκά σαλόνια 

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.