Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η κωμωδία που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία

Ο πρωθυπουργός, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, μετά από παλινωδίες και τακτικισμούς μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας και του υπουργικού του συμβουλίου. Ψήφο εμπιστοσύνης όχι για να εξακολουθήσει να κυβερνά, αλλά να δρομολογήσει διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και να παραιτηθεί. Κωμωδία δηλαδή, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με σύντομη δήλωσή του, αμέσως μετά την ψηφοφορία, απέρριψε την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας με συγκεκριμένη εντολή και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.
Εντολή για την υπερψήφιση με ευρεία πλειοψηφία της δανειακής σύμβασης και την διαπραγμάτευση των όρων εφαρμογής της.

Όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενος την ρευστότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι η άρνησή του να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, θα οδηγήσει σε άμεση προσφυγή στις κάλπες, που αν και τη ζητεί, στην ουσία δεν τη θέλει.
Έτσι μετά από μια βδομάδα έντονης πολιτικής αναστάτωσης, βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο σημείο, τη στιγμή που διακυβεύονται ύψιστα συμφέροντα της χώρας.  ...
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έστω και με καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την διάσωση της χώρας από άμεση χρεοκοπία και τη διασφάλιση του μέλλοντός της.
Έχει κάνει όμως και λάθη τακτικής και επικοινωνίας που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση και τις καλές του προθέσεις και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεών του. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι εμπιστεύεται ανθρώπους του περιβάλλοντός του, που βρέθηκαν σ΄ αυτό  με βασικό κριτήριο την κατοχή αριθμού ακαδημαϊκών τίτλων και όχι την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ανιδιοτέλεια.
Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν ήταν λάθος. Η αναστάτωση προκλήθηκε γιατί ανακοινώθηκε ξαφνικά χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία και κυρίως, χωρίς  προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων μας.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.