Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Ανταρσία» Π. Καμμένου στη ΝΔ – Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης


Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της ΝΔ η ανταρσία του βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος αντιδρά έντονα στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις, όπως «δεν ψηφίζω χούντα». Επίσης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο ούτε στη νέα δανειακή σύμβαση και υπενθύμισε και τη δήλωση που είχε κάνει πριν από 15 μέρες στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρα, Δημήτρης Σταμάτης, ότι μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα ήταν «κοινοβουλευτική χούντα».
Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Καμμένος, έκανε νέες δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, κατά τις οποίες δήλωσε και πάλι ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια και είπε ότι ο κ. Σαμαράς εκβιάστηκε από κάποιους προκειμένου να πει το ναι στην κυβέρνηση συνεργασίας.
«Είμαι αποφασισμένος να πάω και σπίτι μου αν χρειαστεί. Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις και να δεσμεύσω τις επόμενες γενιές. Να με διαγράψουν. Γιατί δεν με διαγράφουν από τώρα; Αν θέλουν να νομιμοποιήσουν το πρώτο μνημόνιο ας με διαγράψουν. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Τον εκβίασαν δημόσια. ...
Όταν έβγαινε ο κ. Παπαχελάς και του έλεγε ότι θα είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας αν δεν συναινέσει δεν είναι εκβιασμός; Δεν υπέκυψε όμως αφού είπε ότι δεν θα υπογράψει», είπε.
Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και άφησε υπονοούμενα για υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ λέγοντας: «Ο κ. Σταμάτης και ο κ. Τασούλας έχουν άλλες δεσμεύσεις». Ακόμη, ανέφερε ότι αν περάσει η 2η δανειακή σύμβαση η ΝΔ δίνει συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου.
Ο κ. Καμμένος, ρωτήθηκε και αν προτίθεται να πάει στις επόμενες εκλογές με δικό του κόμμα και απάντησε ότι «οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ με την στήριξη των σημιτικών του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν υπό τον Παπαδήμο το μνημονιακό κόμμα. Έτσι φυσικά και θα δημιουργηθεί ένας άλλος πόλος. Εάν επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθεροι που θέλουν υποταγή στο μνημόνιο γιατί δεν ανακαλούν και της διαγραφή της κας Μπακογιάννη;».

Δεν είναι μόνο ο Καμμένος!
Το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά και το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ, είναι πως ο κ. Καμμένος δεν είναι ο μόνος που αντιδρά! Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της ΝΔ, υπάρχουν κι άλλα στελέχη που διαφωνούν με τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε δυσανάλογο πολιτικό κόστος, καθώς τη διετία που είναι αρχηγός ούτε το μνημόνιο υπερψήφισε, ούτε τα μέτρα που ακολούθησαν.
Μάλιστα, εκτός από τον κ. Καμμένο, δηλώσεις κατά της συγκυβέρνησης έκανε και ένα άλλο επώνυμο στέλεχος της ΝΔ, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αγκαλίστες, φιλάκια και καρδούλες, σαν να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου»! Συνολικά, διαφωνία με τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, φέρονται να έχουν εκφράσει περίπου 30 βουλευτές της ΝΔ, ενώ απορία προκαλεί το ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και βουλευτής που βρισκόταν μεταξύ των πέντε βουλευτών της ΝΔ που σχεδίαζαν πριν από δύο εβδομάδες δήλωση υπέρ της συγκυβέρνησης, μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Επίσης μεταξύ των δυσαρεστημένων φέρονται να υπάρχουν και βουλευτές που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών ή να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα σε θέσεις της διοίκησης.
Κυρίως, ωστόσο, η κριτική εστιάζεται στη στροφή 180 μοιρών και την εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής στάσης που τηρούσε εδώ και καιρό η ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι η ΝΔ έτσι γίνεται συνυπεύθυνη στην πολιτική που θα εφαρμοστεί.
Έτσι, εκτός από τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ήδη ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίστοιχα να πράξουν και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ διαρροές ίσως σημειωθούν και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, που θα περιλαμβάνει μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.