Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Έτρεχαν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της Μπιρμπίλη!

Γράφει ο Δευκαλίων

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 η στήλη ασκεί σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου. Έχοντας προβλέψει πολύ έγκαιρα τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του και έχοντας διαγνώσει σωστά τον πυρήνα της αντιδραστικής ιδεολογίας του, δεν δίστασε να σταθεί από τότε απέναντι του. Τότε η στήλη ήταν μία από τις λιγοστές φωνές που δεν δίσταζε να αντιμετωπίσει τον πρίγκιπα-καίσαρα κατάματα.
Τότε που οι περισσότεροι από τους σημερινούς επικριτές του έγλειφαν, εμείς -όχι χωρίς προσωπικές απώλειες- υποστηρίξαμε με φανατισμό την άποψη μας γιατί πιστεύαμε ότι με αυτό τον τρόπο κάναμε το καθήκον μας προς την πατρίδα, την ιστορία και τις ερχόμενες γενιές. Θα επαναλάβουμε και πάλι πως ότι υποστηρίξαμε δημόσια από πέρσι τον Σεπτέμβριο το πληρώσαμε πολύ ακριβά, αφού οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ φρόντισαν να μας περιποιηθούν δεόντως.
Όντως από την φύση τους κακέκτυπα Σταλινικών και φθηνές απομιμήσεις του Ιαβέρη, φρόντιζαν να κάνουν την ζωή δύσκολη και σε εμάς αλλά και στις οικογένειες μας. Μας κυνήγησαν παντού. Μας απείλησαν πάρα πολλές φορές. Αλλά τα μούτρα τους έσπασαν. Σε κάθε δίωξη, σε κάθε απειλή απαντούσαμε πιο δυνατά και με πιο τεκμηριωμένο τρόπο. Στις δύσκολες ώρες των διώξεων, των συκοφαντιών, στις βασανιστικές ώρες των οικογενειακών προβλημάτων που μας δημιουργούσαν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ, επιστρατεύαμε τα όσα αποθέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας είχαν απομείνει και συνεχίζαμε.
Ευτυχώς όμως αφού σε αυτήν την δύσκολη και βασανιστική πορεία δεν είμαστε μόνοι μας. Βρήκαμε καινούργιους φίλους και...
συντρόφους από την Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που μας συμπαραστάθηκαν χωρίς ανιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό. Τους ευχαριστούμε όλους. Εμείς δεν είμαστε αγνώμονες, όταν μας χρειασθούν και ζητήσουν την βοήθεια μας για αγώνα δίκαιο να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν πλάι τους.
Εμείς τον Γιώργο Παπανδρέου τον αντιμετωπίσαμε στα ίσια και όταν ήταν πανίσχυρος. Τώρα που σέρνεται στα πατώματα ηττημένος και κατάπτυστος ακόμα και από όσους ευεργέτησε, ούτε που καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε μαζί του. Δεν σκοτώνουμε πεθαμένους.
Όλα αυτά υπό ένα όρο. Θα κάτσει στο περιθώριο ήσυχα-ήσυχα και δεν θα επιχειρήσει να κάνει και νέο κακό στην πατρίδα. Αν αντιληφθούμε ότι επιχειρεί να επανέλθει για να αποτελειώσει ότι κακό έκανε, μαύρο φίδι και κολοβό που τον έφαγε.
Φυσικά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάποιο που είναι καλύτερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια της χώρας και της δημοκρατικής παράταξης. Συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην καταστροφή της χώρας και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν την ίδια τύχη με αυτόν. Κανείς του δεν είναι άξιος να διαδεχθεί στην ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης άνδρες οραματιστές που τίμησαν με την ζωή τους και τις πράξεις τους δημοκρατικές αρχές και παραδόσεις, άνδρες γενναίους που έφαγαν τις σφαίρες με τις χούφτες στα πεδία των μαχών για το μεγαλείο της πατρίδας.
Είναι μικροί και ανάξιοι. Γιατί όταν έπρεπε να πουν το μεγάλο ΟΧΙ και να αγωνισθούν για τα όσια και τα ιερά, έτρεχαν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της Μπιρμπίλη!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.