Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θα επιδοτηθούν οι τριήρεις;

Γράφει ο προβοκάτορας, 

            Σύμφωνα με επισφαλείς πληροφορίες επιβεβαιωθείσες από το Μπλουμ- μπεεργ ο νέος Υπουργός Θαλάσσιου Τουρισμού και Ναυτιλίας δήλωσε στον αντιπρόσωπό μας στο Πεκίνο Γιώργο Θαλάσση ότι θα επιδοτηθούν κατασκευές τριήρων και πεντηκοντόρων για σκοπούς που άπτονται του θαλάσσιου τουρισμού, εισαγωγής συναλλάγματος και των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων.

Όλη η στιχομυθία  έχει ως εξής:
-Κύριε υπουργέ, τι έχετε να μας δηλώσετε επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων -σας;
-Ε;
-Κύριε υπουργέ, για το υπουργείο σας, τι έχετε να μας δηλώσετε;
-Μέγα το της θάλασσης κράτος. Από την εποχή του Αλκιβιάδη έχει να φανεί ένας ικανός να διαχειριστεί αυτό το υπουργείο. Υπήρξε βέβαια και ο Κανάρης αλλά αυτός έκαψε το στόλο στον Πόρο και πήρε μέχρι τα ξύλα της βασιλικής θαλαμηγού. Υπήρξε βέβαια και ο Κουντουριώτης αλλά αυτός είχε Αλβανούς ναύτες. Επιτρέπεται να λέει στον υπασπιστή του «Κέλευσε αλβανιστί το πυρ;». Όχι κύριε, ο μόνος ικανός ήταν ο Αλκιβιάδης.
- Καλά. Αν θέλετε πείτε μας για τα σχέδιά σας.
- Θα δώσω κίνητρα για να κατασκευαστούν τριήρεις. Και πεντηκοντόροι. Είναι θέμα εθνικού ...
συμφέροντος. Θα ξεκινάνε από το λιμανάκι της Μουνιχίας που όπως ξέρετε ήταν το Μικρολίμανο και θα τελειώνουν στους Αιγός ποταμούς όπου αφού βουλιάξουν τους Μήδους θα επιστρέφουν για τα επινίκια όπου θα σερβίρεται μέλαινας ζωμός και σύκα. Κατόπιν θα τους πηγαίνουμε μια βόλτα στην ακρόπολη όπου θα τους διαβάζουμε τον Επιτάφιο του Περικλέους. Κατόπιν…
-Δεν καταλαβαίνω κύριε υπουργέ, ποιους θα πηγαίνετε;
-Τους τουρίστες παιδάκι μου, ποιους άλλους;
- Καλά, οι τουρίστες θα κάνουν ναυμαχία;
- Γιατί ποιος θα την κάνει; Εμείς; Αυτοί θα την κάνουνε, νεαρέ, εμείς δεν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε προσωπικό, αντίθετα, θα βγάλουμε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Κατάλαβες;
- Κύριε υπουργέ μένω άναυδος
- Κι εγώ μένω Αστυδάμαντος. Που είναι ο Άναυδος;    
    
ΥΣ:   Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα περισσότερα ΕΔΩ
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.