Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Είναι η λύση Τσίπρα της επόμενης μέρας;


 Η διετία διακυβέρνησης της παρέας του GAP, μπορεί να μας έφερε ένα βήμα πριν το βάραθρο, αλλά έκανε ένα μεγάλο καλό: Μας εξανάγκασε να ασχοληθούμε με την πολιτική. Πληρώσαμε ακριβά, αλλά μάθαμε... ελπίζω να έχουμε το πάθημα μάθημα...

Σήμερα ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ περισσότερο δημόσια πρόσωπα του εξωτερικού παρά της χώρας του. Είναι και αυτό μια καινοφανής αντίληψη του ιδίου του GAP να μας εθίσει στην παγκοσμιοποίηση των αγορών και στην εξοικείωση του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα των ηγετών του ενός άρχοντα. ΔΕΝ θα σταθώ στα μαθήματα οικονομίας των δελτίων των οκτώ που σχεδόν όλοι οι Έλληνες τα μάθαμε τα χρησιμοποιώντας εικονικούς οικονομικούς όρους όπως Σουαπς, Σαμπρηήμς, Γιούριμπορ, Σπρέντ, Σι Ντι Ες ... , εκτός φυσικά από τα ιδιαίτερα μαθήματα στα χρηματιστήρια (Ελλάδος και Κύπρου) σε  παραμυθένια λιμιτ απ, άυλα χρεώγραφα και εξαερωμένες αξίες του Σημίτη με το τζογάρισμα σε μετοχές και νέα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας που οδήγησαν μια χώρα σε χρεοκοπία και τους πολίτες της σε εξαθλίωση.
Αυτό που έχουμε τονίσει από εδώ είναι ότι αναδείχθηκε μία νέα πολιτική μορφή αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Παρεξηγημένη για πολλούς (στο θέμα των μεταναστών) αλλά με πύρρειο λόγο στη βουλή.
Το έχουμε διαπιστώσει από πολύ καιρό και μας έχει εκπλήξει θετικά.
Είναι η λύση Τσίπρα της επόμενης μέρας; Ασφαλώς ΟΧΙ. (Αλλά χωρίς να αποκλείεται στην πολιτική)
Το ότι όμως εκφράζει την πεποίθηση και την οργή του μέσου Έλληνα... σαφέστατα ΝΑΙ.
Σημειώστε τι έχουμε επισημάνει στο θεματολόγιο μας με ετικέτα σε τίτλο:
Αλέξης Τσίπρας... μήπως είναι αυτός ο ηγέτης που μπορεί να συσπειρώσει την κεντροαριστερά; 


Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.