Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

“QUO VADIS” monsieur Παπανδρέου;

Είναι δυνατόν να ζητήται απάντηση σε ένα ερώτημα με δημοψήφισμα, 
όταν τίποτα δέν είναι γνωστό για το περιεχόμενο της συμφωνίας και τίς λεπτομέρειές της;

Με “διάγγελμα” ο πρωθυπουργός της χώρας, επιχειρηματολογούσε υπερ μιάς νέας δανειακής συμφωνίας ή οποία εμπεριείχε “κουρέμα”- “απομείωση” κατά 50%, του Ελληνικού χρέους, το οποίο ήταν στήν κατοχή ιδιωτών-τραπεζών, και οικονομικό αντικείμενο δανεισμού 130 δις. Ευρώ.

Μιάς συμφωνίας με την οποία πρίν απο (5) πέντε ημέρες συμφώνησε στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στίς 27/10/2011. 


 Σήμερα πήρε απόφαση να προκυρήξει, δημοψήφισμα, με κεντρικό ερώτημα την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας από τον Ελληνικό λαό. Είναι προφανές, ότι ο στόχος του δημοψηφίσματος δέν είναι να πάρει μιά απάντηση, δέν το ενδιαφέρει η απάντηση, διότι εάν τόν ενδιέφερε η γνώμη του Ελληνικού λαού θα τόν ρωτούσε με δημοψήφισμα πρίν συμφωνήσει όχι μετά, τον ενδιαφέρει η διαδικασία, δηλ. Θέλει να κερδίσει χρόνο. ...


Αλλά για ποιό λόγο να θέλει χρόνο;


Για ποιό λόγο να θέλει να παρατείνει την διάρκεια της κυβέρνησής του?
Γιατί θέλει να κρυφτεί,  πίσω από μια απάντηση, σε ένα ερώτημα το οποίο είναι ομιχλώδες και ασαφές για τόν απλό πολίτη, απο την φύση του, αποτελούμενο απο οικονομικούς και πολιτικούς όρους, δυσνόητους μερικές φορές. 



Ενα ερώτημα το οποίο δέν είναι δυνατόν να εξηγηθεί η κάθε λεπτομέρειά του, ούτως ώστε, να υπάρξει πλήρης κατανόηση του ερωτήματος για να δύναται ο πολίτης να απαντήσει υπεύθυνα και σοβαρά μιάς και αφορά την επιβίωση της χώρας.


Εκτός και άν ξεκινήσουν, ο ΓΑΠ και η παρέα του, "φροντιστήριο" μαθημάτων οικονομίας ή αλλιώς "πλύση εγκεφάλου" στόν Ελληνικό λαό. 


Είναι δυνατόν να ζητήται απάντηση σε ένα ερώτημα με δημοψήφισμα, όταν τίποτα δέν είναι γνωστό για το περιεχόμενο της συμφωνίας και τίς λεπτομέρειές της; 


Να ζητήται σχεδόν στα τυφλά να απαντήσουν οι πολίτες σε ένα τόσο σοβαρό ερώτημα περί της συμφωνίας την οποίαν έχει ήδη συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της χώρας. 


Τί θέλει ο Κος Παπανδρέου να υποκλέψει από τον Ελληνικό λαό?, ή τί θέλει να κρύψει πίσω από την ομιχλώδη αντιδημοκρατική εκτροπή, στην οποίαν οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας? 

Προσπαθεί πίσω από ένα τυχόν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα στο ερώτημα να κρύψει την ανεπάρκειά του, και την ανικανότητά του να κυβερνήσει, και εκτίθεται καθημερινά περί του στόχου του?. 


Θέλει νά αποκτήσει άλλοθι για την παταγώδη αποτυχία του, για το ότι εξαπάτησε τόν Ελληνικό λαό και ώς Πρωθυπουργός της πτώχευσης της Ελλάδος εξακολουθεί να εξαπατά και να εκβιάζει τούς Ελληνες πολίτες? 

Εάν αυτό δέν είναι τυχοδιωκτισμός, τότε ο πανικός του ΓΑΠ είναι σε οριακά επίπεδα , που σημαίνει ότι πλέον είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την χώρα. 


Η μόνη πολιτική διαδικασία η οποία αποτελεί διέξοδο, είναι οι εκλογές. Οι εκλογές είναι το μόνο το οποίο προφανώς δέν θέλει ο ΓΑΠ τώρα, διότι διαισθάνεται ή πιθανόν γνωρίζει, το αποτέλεσμα γι’αυτόν και το κόμμα του. 


Τινάζει στόν "αέρα" την δανειακή σύμβαση, δημιουργώνατας "άλλοθι" για τίς Τράπεζες, ντόπιες και ξένες, ούτως ώστε να μήν συμμετέχουν στο PSI.

Η προσωπική του πολιτική σωτηρία τώρα, προέχει έναντι του Εθνικού συμφέροντος. "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω".Η καθεστωτική αντίληψη της πολιτικής στήν κορύφωσή της, σε συνδοιασμό με την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ, δημιουργούν ένα συνδυασμό "εκρηκτικό", οδηγώντας σε μή προβλέψιμες δράσεις τόν Κον Παπανδρέου. Τί δεσμεύσεις έχετε συμφωνήσει και τί υποχρεώσεις αναλάβατε να φέρετε είς πέρας, πέραν του συμφέροντος της χώρας, όπως αυτό καθορίζεται από ένα δημοκρατικό πολίτευμα? Ας ευχηθούμε "και μή χειρότερα". Δυστυχώς γι’αυτόν και για την χώρα. 
Η λαμπερή μετριότητα στο αποκορύφωμά της. 

Ας τόν χαίρονται αυτοί που σήμερα αποστασιοποιούνται μεγαλοφώνως. 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.