Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο πραγματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγεται Θεόδωρος Πάγκαλος!!!!


Ο Πάγκαλος χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία ιδιόρρυθμη, εντελώς ξεχωριστή περίπτωση  του πολιτικού μας συστήματος. 

Έχει το ελεύθερο να μιλάει όπως θέλει και όποτε θέλει και  ΚΑΝΕΙΣ να μη τον λογοκρίνει …. 
Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace
Απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία (από πού  άραγε και γιατί;)  να….αμολάει  κάθε δυο και τρεις, «οβίδες» απύθμενης κυνικότητας, χυδαιότητας και  θράσους.


Μιλάει με ύφος αυτάρεσκο και αφ’ υψηλού, σαν να μας κάνει χάρη που καταδέχεται ακόμα και να μας βρίζει !

Ο ίδιος αν και το αντιλαμβάνεται πολύ καλά, δείχνει όχι μόνο να μην ενοχλείται από το δικαιολογημένο κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώνει αλλά να  το απολαμβάνει κιόλας !!! και μάλιστα να φροντίζει να ενισχύει τις εντυπώσεις  κάθε φορά.

Το ερώτημα τότε είναι…. γιατί το κάνει αυτό;  
Γιατί επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του Μαντρόσκυλου της κυβέρνησης;

ή γιατί οι δικοί του δεν τον μαζεύουν;

Μα η απάντηση είναι απλή. ...

Γιατί  ΘΕΛΟΥΝ  να τα πει.  Γιατί ο Πάγκαλος μπορεί να πει αυτά, που οι συνάδελφοί του θέλουν να πουν….αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν.

Ο Πάγκαλος παίζει τον ρόλο του κυματοθραύστη  των  λαϊκών αντιδράσεων. Είναι η εμπροσθοφυλακή του πιο βαθιού Πασοκισμού. Είναι η βαθύτερη φωνή των Γιωργάκηδων και ο ρόλος του είναι να λέει δημόσια όσα, οι άλλοι θα ήθελαν πάρα πολύ,  αλλά….δεν μπορούν ή δεν τολμούν να τα πουν.

Είναι  ο άνθρωπος  που «λερώνει τα χέρια του» για να  καλύψει την κυβέρνηση. Ο ρόλος του είναι να κάνει την «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό άλλων που φαίνονται «καθαροί» συγκρίνοντας τους με αυτόν !!!

Ο Πάγκαλος είναι το «βαρύ πυροβολικό» του Πασόκ, είναι αυτός που ανοίγει τον δρόμο, σε ότι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση.

Είναι ο «μεγάλος τραγουδιστής»  που υποσχέθηκε στον Οτσαλάν τότε, ότι θα του δώσει άσυλο και τον παρέδωσε δέσμιο στους εχθρούς του.

Δεν είναι τυχαίο που μετά το φιάσκο των Ιμίων ήταν πάλι αυτός,  που έδωσε την συμβουλή στον τότε ναύαρχο Λυμπέρη «να πούμε ότι την σημαία στα Ιμια την πήρε ο αέρας».

Είναι εκείνος που προανήγγειλε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προτού καν τεθεί το θέμα, λέγοντας πριν ενάμισι χρόνο  «Ότι η μονιμότητα  ισχύει, μόνο όσο υπάρχει η θέση….», ξεσηκώνοντας τότε θύελλα αντιδράσεων  και όλοι τότε υποκριτικά  τον διέψευδαν.

Είναι ο ίδιος που πρωτοστάτησε στη συκοφαντία επίσης των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζοντάς τους  κοπρίτες  για να ακολουθήσει το κύμα διωγμού στο δημόσιο.

Χαρακτήρισε το μνημόνιο ευτυχία για να πείσει  για την αναγκαιότητά του, όπως μας το παρουσίασε έκτοτε η κυβέρνηση ως μονόδρομο.

Για να προετοιμάσει τον δρόμο και να δικαιολογήσει  την λαίλαπα των αντιδημοκρατικών μέτρων που πήρε το Πασόκ είπε  από πολύ νωρίς το «όλοι μαζί τα φάγαμε»  και «σας διορίζαμε  για να μας ψηφίζετε» προσπαθώντας να δημιουργήσει ενοχές στον κόσμο που έζησε για ένα διάστημα λίγο πιο ανθρώπινα με τα κόκκαλα  που του πέταγε το σύστημα και μ αυτόν τον τρόπο,  καθιστώντας συνυπεύθυνους τους πολίτες  για όλες  τις  απατεωνιές , τις κομπίνες και τις κλεψιές του πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Πάγκαλος δεν έχει πρόβλημα, ούτε ενδοιασμούς  να ξεστομίσει οτιδήποτε… είναι  απολύτως πρόθυμος  να  τραβήξει  συνειδητά με τις δηλώσεις του όλα τα πυρά πάνω του, αφήνοντας στο απυρόβλητο όλους τους άλλους και γι αυτό εκτελεί άψογα τον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που, αν και τόσα χρόνια ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δεν  διεκδικεί, ούτε και πρόκειται, φυσικά, την αρχηγία του Πασόκ  όπως τόσοι και τόσοι άλλοι «πιο κάτω»  από αυτόν.

Το αντάλλαγμα που του παρέχεται σε όλα αυτά είναι η ασυλία και η κάλυψή του. Δεν είναι  τυχαίο που συμμετέχει σε όλες τις πράσινες κυβερνήσεις από το  '81 και μετά….και κανείς δεν τον έχει κουνήσει ΠΟΤΕ από την θέση του. Δεν θέλουν γιατί αφ ενός, τους είναι απαραίτητος (γιατί πολύ δύσκολα θα βρεθεί άλλος τόσο πρόθυμος  να τον αντικαταστήσει) και αφ ετέρου τους κρατάει στο χέρι γιατί γνωρίζει όσο κανείς άλλος  όλα τα μυστικά τους .

Ο Πάγκαλος δεν ενεργεί, ούτε μιλά για λογαριασμό του κάθε φορά.
 

Πίσω από κάθε του δήλωση, κάθε του λέξη κρύβεται μία σκοπιμότητα καλά μελετημένη από πριν. Εκφράζει το πιο βαθύ, το πιο αντιδημοκρατικό, το πιο χυδαίο και το πιο άγριο πρόσωπο του Πασοκισμού. Αυτό, του αφτιασίδωτου Πασόκ που μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς τα εμπόδια του καθωσπρεπισμού, του προσωπείου του «σοσιαλισμού», της δημοκρατικότητας  που οφείλει να τηρείται και του political correct. Δεν λειτουργεί ποτέ για λογαριασμό του, αλλά πάντα  πετάει με ηδονή τον εμετό του πάνω στους  πολίτες που μισεί στην πραγματικότητα και που συνθλίβει η πολιτική του.

Με αυτήν την έννοια ο Πάγκαλος είναι ο πιο γνήσιος, ο πιο καθαρός εκφραστής του Πασόκ και για αυτό στην πραγματικότητα είναι ο αληθινός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος φαίνεται να  διασκεδάζει που εμφανίζεται ως αμετροεπής, αλαζόνας, επηρμένος, υπερόπτης, θρασύς και κάνει τα πάντα για να ενισχύσει αυτό το προφίλ που έχει χτίσει. 
Στην πραγματικότητα όμως  πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένα δειλό και φοβισμένο ανθρωπάκι που αν του αφαιρέσεις, όπως όλοι οι κομπλεξικοί, το περίβλημα και την προστασία της εξουσίας που τον προστατεύει,  καταρρέουν  όλα σαν χάρτινος πύργος. 
Τρανή απόδειξη,  η τρομερά δυσάρεστη γι αυτόν έκπληξη που είχε πέρσι, όταν σε Πανεπιστήμιο στο Παρίσι  με αφορμή την παρουσίαση της ταινίας Ζ μαζί με τον Κώστα Γαβρά, βρέθηκε αντιμέτωπος  με την οργή των φοιτητών. 
Τότε όχι μόνο δεν τόλμησε να υψώσει την φωνή του, αλλά  πήγε  να δικαιολογηθεί, αναιρώντας χωρίς δεύτερη σκέψη τα όσα είχε πει  περί Ελλήνων κοπριτών.  

Όσο μπορούσε με χαμηλή και ευγενική φωνή προσπαθούσε να κάνει  «διάλογο» με τους μαινόμενους φοιτητές – οι οποίοι χωρίς να τον απειλήσουν - τον κατηγορούσαν για τις ύβρεις εναντίον της χώρας και των Ελλήνων, που ο  καλοταϊσμένος  αντιπρόεδρος  εκστομίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. 

Ο αντιπρόεδρος βλέπετε…., μακριά από την στοργική αγκαλιά  του Πρετεντέρη, είναι παντελώς  αδύναμος και  τρωτός!  

Ο ρόλος του είναι διττός: 

Το καθήκον που έχει αναλάβει λοιπόν είναι να τρομοκρατεί  τους πάντες: και τους πολίτες  αλλά και τους βουλευτές.

Από την μία ανοίγει τον δρόμο, εξαγγέλλοντας με τον τρόπο του, όλα τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και από την άλλη,  να επαναφέρει στην τάξη όσους υπουργούς ή βουλευτές σκέφτονται να  διαφοροποιηθούν ή να αποστασιοποιηθούν από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης.

Το Πασόκ, δια μέσου του Πάγκαλου,  προσπαθεί  να κάμψει το ηθικό όλων των πολιτών που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους  και για την ελευθερία τους πια.

Πριν μια βδομάδα  είχε αποκαλέσει  όσους διαμαρτύρονται συμμετέχοντας σε πορείες και διαδηλώσεις εναντίον των μνημονίων και της  υποδούλωσής μας  ως «τραμπούκους, αλήτες και κακοποιούς» και τώρα ως «κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες »  θυμίζοντας και κάποιους άλλους,  που πριν  μερικές δεκαετίες κατέλυσαν την δημοκρατία στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την χώρα με πραξικόπημα και το οποίο βάφτισαν  ως  «εθνοσωτήριων επανάσταση» με το πρόσχημα του κομμουνιστικού κινδύνου (σας θυμίζει κάτι ;) και με την Χρυσή Αυγή η οποία σε κείμενό της χαρακτήρισε τους κομμουνιστές ως κατσαρίδες των ιδεών που έχουν μορφή ανθρώπου !!!

Η τυχόν ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις…δεν είναι καθόλου….τυχαία !

Όλες αυτές οι δηλώσεις  εντάσσονται  μέσα στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου για να νιώσουν οι πολίτες αδύναμοι και ανήμποροι, πως όσο αγώνα και να κάνουν, θα τον χάσουν….
Γνωρίζοντας  πολύ καλά  την οργή  και την αντιπάθεια που θα δημιουργήσει στο πρόσωπό του, επιμένει  γιατί έτσι πιστεύει ότι θα γονατίσει ψυχολογικά όλους, όσους  αντιστέκονται  και θέλει να τους πείσει, ότι η μάχη που δίνουν με την εξουσία είναι άνιση και γι αυτό μάταιη.

Η λυσσαλέα αυτή βία εναντίον των αγανακτισμένων ελλήνων ομολογεί και τον βαθύτερο φόβο του συστήματος που είναι και το μοναδικό μας όπλο δηλαδή ο κίνδυνος κάποια στιγμή οι αντιδράσεις να γίνουν ανεξέλεγκτες και να γκρεμίσουν το φασιστικό οικοδόμημα που μας περιβάλλει.

Οι φωτοσυνθέσεις είναι από το antistachef.wordpress

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.