Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ«ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ» ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ


Στις φυλακές ο ηγούμενος Εφραίμ

Του Παναγιώτη Στάθη (capital)
Το δρόμο προς τις φυλακές και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων, δείχνει με βουλευμά του το Συμβούλιο Εφετών στον ηγούμενο Εφραίμ, ο όποιος κατηγορείται για την υπόθεση των "ιερών ανταλλαγών" της Μονής Βατοπεδίου.

Οι δικαστές, που κλήθηκαν να άρουν τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση του κατηγουμένου για την υπόθεση Βατοπαιδίου αποφάσισαν αργά το μεσημέρι πως ο άνθρωπος που φέρεται ως ο πρωταγωνιστής του "σκανδάλου" είναι ο μοναδικός από τους εμπλεκόμενους που πρέπει να πληρώσει το βαρύ τίμημα της προφυλάκισης.

Ο μοναχός, στις αρχές του μήνα είχε δώσει πολύωρη απολογία η οποία έγινε λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και την υψηλή φιλοξενία ακόμα και από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, που προβλήθηκε και από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα εκείνης της απολογίας του έδωσε μια παράταση ελευθερίας καθώς μπορεί η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, να είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, προφανώς γιατί δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά του, πλην αμφισβήτησε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η διαφωνία αυτή οδήγησε σε προσωρινή ελευθερία τον ηγούμενο Εφραίμ μέχρι να αποφασίσει για την τύχη του το δικαστικό συμβούλιο.  ...


ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Πριν από λίγες μέρες το συμβούλιο δέχτηκε τον ηγούμενο σε αυτοπρόσωπη εμφανιση ενωίπόν του όπου εκεί ο ηγούμενος ανέτυξε όλα τα επιχειρήματά του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκεν εκτενώς στο φιλανθρωπικό του έργο. Πλην η τελική απόφαση των εφετών που δημοσιοποίθηκε σήμερα ήταν κεραυνός εν αιθρία για τον ιερωμένο αφου του έδειξε τον δρόμο της φυλάκισης. Ενδεχομένως δε το βούλευμα να εκτελεστεί ακόμα και ανήμερα των χριστουγέννων.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ

Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καθώς στον κατηγορούμενο μοναχό αποδίδεται κεντρικός πρωταγωνιστικός ρόλος στις ενέργειες που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες με την τελευταία να του χορηγείται καθώς βρισκόταν στην Ρωσία από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας που μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος και εκτέθηκε σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Της απολογίας Εφραίμ προηγήθηκε αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο ιερωμένοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ σημαίνει το πέρας της ανάκρισης για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων στο λεγόμενο «σκάνδαλο Βατοπεδίου».

Έχουν ήδη προηγηθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών γνωμοδοτικών συμβουλίων, της ΚΕΔ, τοπογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων.

Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία την λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπεδίου, που υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στην Μονή άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.

Οι δύο αγιορείτες αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς. Λένε επίσης στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, την συντήρηση της αλλά και την δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Όπως αναμένεται, εκτός κάποιου απρόοπτου γεγονότος, μετά την απολογία Εφραίμ η ανακρίτρια θα περατώσει την ανάκριση και η δικογραφία θα τεθεί με πρόταση Εισαγγελέα στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκομένων προσώπων.


Το ρεπορτάζ από το: desk agioritikovima Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 14:55  

ΑΛΗΤΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ» ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ.
ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ''ΑΓΙΟΥ΄΄  ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ.

Σεβάσμιοι «κύριοι» της δικαιοσύνης,αξιότιμα…μέλη του δικαστικού συμβουλίου εφετών,κρίνατε προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ  για ύποπτο φυγής.
Πειστική….. και αντικειμενική η αιτιολογία σας!
Ετσι δικάζετε; Κρίνοντας έναν ηγούμενο ύποπτο φυγής;  Τι να πει κανείς!
Τη ίδια ώρα, ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, ένας από τους βασικούς κατηγόρους στην υπόθεση παραμένει υφυπουργός Δικαιοσύνης και ο αδελφός ενός ακόμα κατήγορου του κ. Ξυνίδη μέλος της κυβέρνησης, αυτό είναι ηθικό και «νόμιμο»;;
Επίσης, όταν ρωτήθηκε ο κ. Θ. Πάγκαλος στην πρωϊνή  εκπομπή του κ. Γ.Παπαδάκη, γιατί κανείς που ενεπλάκησαν σε διάφορα σκάνδαλα δεν πήγε στη φυλακή, είπε''ΘΑ ΔΕΙΤΕ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ΄΄. Το είδαμε κ. αντιπρόεδρε της κυβέρνησης .Αυτή είναι η Ελλάδα.Η εντολή εκτελέστηκε....
Βέβαια μεταξύ αυτών που θα χαίρονται δεν είναι μόνο οι «κατασκευαστές» του σκανδάλου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και κάποιοι Αγιορείτες που συνεργάστηκαν με πολιτικούς για να κλείσουν στη φυλακή έναν γέροντα που το φιλανθρωπικό έργο του δεν συγκρίνεται με κανέναν ηγούμενο στο Αγιο Όρος



ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ

 Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 14:52 Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα)...
καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.
 


Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:06  

Του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Ντροπή και αίσχος σε όλους τους πολιτικούς και σε όσους δικαστικούς αποφάσισαν την φυλάκιση του Ηγουμένου και Γέροντος Εφραίμ. Ο πιστός λαός που γνωρίζει τι παιχνίδια παίζονται….λόγω εκλογών που έρχονται θα ξεσηκωθεί αν φυλακισθεί και οι πιστοί θα κάνουν Χριστούγεννα μαζί του έξω από τον Κορυδαλλό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ.

Η μεγάλη αυτή αδικία κατά του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας μας και του Ορθοδόξου ράσου, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.


Αδέλφια κληρικοί, μοναχοί και πιστέ λαέ, να είστε έτοιμοι να βρεθούμε έξω από τις φυλακές για συμπαράσταση στον Γέροντα για τον άδικο διωγμό του.  




Πηγή:www.capital.gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.