Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές Εδώ και Τώρα! Όσο το συντομότερο τόσο καλύτερα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Με την επικεφαλής του ΔΝΤ κα. Κ. Λαγκάρντ να δηλώνει ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε ύφεση ανάλογη με αυτή της δεκαετίας του 1930, με τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες να υποβαθμίζονται από την Fitch με το αξιόχρεο (ΑΑΑ) της Γαλλίας να απειλείται και την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου να υποβαθμίζεται εμείς δεν μπορούμε να πούμε πολλά.
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε τοποθετηθεί ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που ζούμε και βιώνουμε είναι κρίση συστήματος (συστημική). Η κρίση δεν πρόκειται να λυθεί με τεχνοκρατικές νεοφιλελεύθερης σύλληψης και πρακτικής συνταγές, αλλά με πολιτικές λύσεις μακράς πνοής και μείζονος κλίμακας. Σε σειρά άρθρων αποδείξαμε ότι η κύρια μακράς πνοής και μείζονος κλίμακας πολιτική θα είναι αυτή που θα μπορεί να απαντήσει στο εξής πρόβλημα: Πως θα προστατευθούν οι αδύνατοι και τα θύματα της κρίσης μέσω της κρατικής παρέμβασης. Παλινόρθωση του Κράτους κόντρα στο πνεύμα και την κυρίαρχη λογική των καιρών.
Επειδή όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε την δύναμη του παγκόσμιου οικονομικού διευθυντηρίου (Τριμερής, Λέσχη Bilderberg κλπ), προσπαθήσαμε να...
προσεγγίσουμε με καρτεσιανή λογική τις μύχιες σκέψεις και σχεδιασμούς της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας. Κατ’ αρχάς αναγκαία και ικανή συνθήκη για να αντιμετωπισθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση με νεοφιλελεύθερα κριτήρια είναι η δημιουργία μίας νέας φούσκας. Για εμάς η πλέον αποδοτική και πειστική νέα φούσκα είναι αυτή του χρυσού. Επιλέγοντας λοιπόν την φούσκα του χρυσού αυτόματα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) ως έχουσα τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα του πολύτιμου μετάλλου, θα μεταμορφωθεί σταδιακά στον παγκόσμιο οικονομικό πλανητάρχη. Άμεση συνέπεια η ιδιωτικοποίηση της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για να εισέρθει νέα και υγιής ρευστότητα στην ευρωζώνη. Άμεση συνέπεια: η FED θα γίνει βασικός μέτοχος στην ΕΚΤ.
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού η υποδαύλιση μίας μείζονος κλίμακας πολεμικής σύρραξης στην Μέση Ανατολή που θα μειώσει τις τιμές των υγρών καυσίμων, ακόμη και άμεσα, αλλά σίγουρα σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα θα δώσει την απαραίτητη χρονική ανάσα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα προκειμένου αυτό να επιτύχει την διευθέτηση των διαφορών του με ειρηνικό τρόπο.
Στην χώρα μας όμως τα αδιέξοδα παραμένουν. Το ίδιο πολιτικό προσωπικό που οριοθετείται μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ -που στήριξαν και πίστεψαν στις μνημονιακές πολιτικές-, συνεχίζει να υποστηρίζει την μνημονιακή λογική εθελοτυφλώντας μπροστά τα αδιέξοδα του μνημονίου. Και όταν μιλάμε για αδιέξοδα εννοούμε οικονομικά και κοινωνικά ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιλαμβάνεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και αποτυπώνονται στα δημοσιονομικά και οικονομικά στοιχεία και στις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελληνική πραγματικότητα. Αυτό το πολιτικό προσωπικό προωθεί -με ομολογουμένως καλό επικοινωνιακό σχεδιασμό- την μακρο-ημέρευση της κυβέρνησης Παπαδήμου αδιαφορώντας για τα δημοκρατικά και συνταγματικά προβλήματα που προκύπτουν, αλλά και τα οικονομικά δεινά που συσσωρεύει η μνημονιακή πολιτική στο τόπο.
Στηρίξαμε την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για την υποστήριξη στην λεγόμενη κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης ή Σωτηρίας, ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάζουν, ως μία ειρηνική διέξοδο προς την διενέργεια πρόωρων Βουλευτικών εκλογών. Θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε για όσο χρονικό διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς υιοθετεί και προβάλει την διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών ως μοναδική λύση στο πολιτικό-οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου με την πιο χυδαία και ανάλγητη από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους απεμπόληση προεκλογικών διακηρύξεων και ιδεολογικών αρχών.
Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε στον Αντώνη Σαμαρά ότι ούτε το περιβόητο PSI προχωράει ομαλά. Την Παρασκευή το βράδυ στις 16 Δεκεμβρίου, η συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου κ. Π. Χριστοδούλου, του ΔΝΤ και των εκπροσώπων των δανειστών, διακόπηκε σε πολύ κακό κλίμα και ενώ ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου αποχωρούσε εμφανώς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Οι σύμβουλοι των δανειστών, η εταιρεία Black Rock που κάνει και την μελέτη για το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα, μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας χαμογελούσαν εμφανώς ευχαριστημένοι. Ούτε οι εταίροι του στον κυβερνητικό συνασπισμό (ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ) διακρίνονται για την φερεγγυότητα τους.
Συγκεκριμένα, κάθε ημέρα που περνάει και δεν υπάρχει συμφωνία για το PSI, οι δανειστές ισχυροποιούνται και η θέση του Ελληνικού Κράτους αποδυναμώνεται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στενεύουν τα χρονικά περιθώρια που έχει το Ελληνικό Κράτος για διαπραγμάτευση και επίτευξη συμφωνίας. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο μαμούθ δανεισμός του Φεβρουαρίου-Μαρτίου δεν πρόκειται να γίνει και τότε: χρεοκοπία.
Όσο για τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ), επιθυμούν διακαώς την απεριόριστη παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου (ήδη προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου προβάλλοντας την δικαιολογία της πολυμελούς σύνθεσης της) προκειμένου και να αποφύγουν τις εκλογές και την λαϊκή νέμεση, και να γευτούν, και να χαρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα αγαθά της εξουσίας, αλλά και για να είναι ευχαριστημένοι οι μνημονιακοί «φίλοι» που ήρθαν για να μας σώσουν.
Για εμάς η λύση των εκλογών και της ανάδειξης πατριωτικών δυνάμεων στην κοινοβουλευτική και πολιτική εξουσία είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την άρση του σημερινού αδιεξόδου. Είμαστε σίγουροι ότι τελικά αυτό θα συμβεί.
Εκλογές Εδώ και Τώρα! Όσο το συντομότερο τόσο καλύτερα!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.