Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΠΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

 
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ! 
 
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Φτάσαμε στο σημείο ακόμα και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Martin Dempsey να επιδίδεται σε άνευ προηγουμένου τερατώδη κινδυνολογία για το ενδεχόμενο απώλειας του ευρώ και διάλυσης της ευρωζώνης!
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Α’ ΓΕΕΘΑ τόνισε τα εξής παραληρηματικά μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ: «Η ευρωζώνη βρίσκεται προ μεγάλου κινδύνου. Μας απασχολεί εξαιρετικά το γεγονός ενός υγιούς και βιώσιμου ευρώ γιατί κατά κάποιο τρόπο είμαστε και εμείς εκτεθειμένοι σε αυτό, αλλά γιατί επίσης ένα μη βιώσιμο ευρώ έχει τη δυναμική να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, διεθνικές συγκρούσεις και διάλυση της ΕΕ, η ενότητα της οποίας σφυρηλατείται εδώ και τόσα χρόνια». 

Στην ουσία, ο Αμερικανός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων απείλησε ωμά με διεθνικές συγκρούσεις (ακόμα και με πολέμους;) σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης.
Είναι άκρως εντυπωσιακό και πρωτοφανές να βλέπουμε τον επικεφαλής του αμερικανικού στρατού να ασχολείται με οικονομικά θέματα της ευρωζώνης, τα οποία αφορούν την Ευρώπη και μάλιστα με έναν τέτοιο τρομοκρατικό τρόπο, που τους προσδίδει απειλητικές γεωστρατηγικές διαστάσεις!!!
Το δείγμα είναι χαρακτηριστικό για το πόσο θεμελιώδες και στρατηγικό θεωρούν οι κυρίαρχοι αμερικανο-ευρωπαϊκοί κύκλοι το ευρώ για το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα!

Από εκεί και η μέγιστη σημασία αμφισβήτησης του ευρωνομίσματος από την Αριστερά, στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής και σοσιαλιστικής στρατηγικής!
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.