Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου; Απαντήσεις υπάρχουν & στο ΠΑΣΟΚ…

Διαβάζοντας το "newsbomb" και συμβουλευόμενοι τη βιβλιοθήκη της Συντακτικής μας Ομάδας, βρήκαμε πως απαντήσεις για τον κ. Γεωργίου υπάρχουν και μάλιστα πολλές.
Ο κύριος υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ "υπηρέτησε" και ως πρόξενος στη Νάπολη της Ιταλίας, ναι εκεί που είναι το στρατηγείο του ΝΑΤΟ και άφησε έντονες "αναμνήσεις" σ' όσους δεν ήταν απασχολημνένοι με το διάβασμα, όπως ο κ. Χριστόδουλος...
Γιατί ο γΑΠ & το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτούν 2 βουλευτές τους που σπούδασαν στη Νάπολη της Ιταλίας (Β. Έξαρχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος) κι αν δεν θυμούνται γιατί διάβαζαν, ας ρωτήσουν τον αγωνιστή βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες στελέχη του ΠΑΚ και των Φ. ΠΑΚ Νάπολης Ιταλίας;
Να ορισμένα στελέχη κι όχι άκαπνοι κηπουροί του νεοφιλελευθερισμού:

Ανδρέας Παπανδρέου, Μπούρας, Καρακωνσταντάκης, Μανωλιτσάκης και ο Κώστας Παπακυρίτσης
Από το "newsbomb"
Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου
Διαρροές και φήμες εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης σε περίεργα περιστατικά που συνέβησαν στην περίοδο της δικτατορίας
Σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή του πρέσβη επί τιμή κ. Γεώργιου Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας προκαλούν οι διαρροές πληροφοριών, τόσο από διπλωματικούς παράγοντες, όσο και από στρατιωτικούς, για το παρελθόν και την πολιτική δράση του κ. Γεωργίου κατά την περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου σπούδαζε στη Σχολή Ικάρων από την οποία έφυγε και αργότερα φέρεται να επικαλέστηκε διάταγμα της Δικτατορίας σύμφωνα με το οποίο επιτρεπόταν η διά εξετάσεων πρόσληψη σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να μεταπηδήσει στο Διπλωματικό Σώμα.
Στη συνεδρίαση ΡΕ’ της Παρασκευής 13 Ιουνίου 1975, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, είχε αναφερθεί στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.  
Συγκεκριμένα, στα Α’ Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων εκείνης της ημέρας, στη σελίδα 3.242, αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργίου απέτυχε στις πρώτες εξετάσεις να ενταχθεί στο Διπλωματικό Σώμα, αλλά στην επανάληψη 8 μήνες μετά, ήρθε πρώτος.
Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης καταγγέλλεται ότι ...
γνώριζε τον αδερφό του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χαραλαμπόπουλου, φημολογείται πως τού είχε βαφτίσει το παιδί.
Το επεισόδιο
Επίσης στον κ. Γεωργίου αποδίδεται περιστατικό απαγωγής Έλληνα αντιστασιακού ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία.  Φέρεται μάλιστα να είχε φραστικό επεισόδιο με τον τότε επιτετραμμένο της Ελλάδας Φρατζεσκάκη.
Στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη Δικτατορία αναφέρεται και ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φίλιας, στο βιβλίο του «Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα» (εκδόσεις Παπαζήση, 1997, σελ. 176).
 Ερωτηματικά
Υστέρα από αυτά αναμένουμε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να ζητήσει εξηγήσεις στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο από τον κ. Γεωργίου. Θα ανέμενε κανείς, τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, όσο και από τον πρέσβη επί τιμή κ. Γ. Γεωργίου να δώσουν εξηγήσεις με δηλώσεις ή ενυπόγραφο κείμενο για όλα αυτά.
Ο επίσης προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα, υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τι γνωρίζει περί του θέματος ή γνωρίζει ή έχει ενημερωθεί από ανώτατους αξιωματικούς των επιτελείων και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Τι συμβαίνει;
Το ζητούμενο είναι είτε να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του και ταυτόχρονα να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης ή να αντικρούσει όσα λέγονται.
Διότι αν οι κατηγορίες αυτές λέγονται ανεύθυνα από ανώνυμους, δεν έχουν σημασία.
Αν ωστόσο υπάρχουν οι καταγραφές στα πρακτικά της Βουλής και στο Βιβλίο ενός σοβαρού Ακαδημαϊκού όπως ο κ. Φίλιας, τότε υπάρχει θέμα. Και τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο λίγο καιρό μετά το γλέντι «κρυφο-χουντικών» στη Σχολή Ευελπίδων κι ενώ οι “New York Times” προωθούν σενάρια επιστροφής στη δραχμή και εμπλοκής του Στρατού στις πολιτικές εξελίξεις, τρεις εβδομάδες μετά το σχετικό ντελίριο του τουρκικού Τύπου…

ΣΣ. Κι όσοι μελετούν ας συμβουλευτούν το υλικό της Έκθεσης του 2006: "ΕΚΘΕΣΗ: ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 17 - 25 ΙΟΥΝΗ 2006 'Eκθεση με θέμα, τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου"

και ένα βιβλίο για το αντιδικτατορικό κίνημα στην Ιταλία, που αλιεύσαμε στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του ΑΣΚΙ: «Στρατιωτική δικτατορία 1967-1974: Πραγματολογικά στοιχεία και εναλλακτικές ερμηνείες»

από συντακτική ομάδα του "Στοχασμός-Πολιτική"

=========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.